Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
9
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
"Един е Аллах и Мохамед е неговият пророк!""България беше социалистическа страна и беше освободена от Съветската Армия!"Колко еднакво звучат двете клишета!Комунист, нацист, фашист и джихадист не можеш да ги промениш!
396
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат от статията: "Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България."Само дето никой явно не му е обяснил на този, че "партизанското движение" на конкретно онези партизани тогава, за които говори... Е било незаконно! Правили са атентати, извършвали са грабежи и убийства, включително над обикновено, мирно население. Били са пaплач изедници. Същите каквито днес са например Ислямcка държава. Които правят същите неща. Абсолютно същите!!!
395
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С деветоюнският преврат срещу законно избраното правителство на Александър Стамболийски започват 22 години на терор и убийства на българи от властимащите. По някои данни за тези 22 години завзелите властта фашисти са избили над 400 хиляди българи. Истината е, че без този преврат България нямаше да се окаже на страната на Германия във Втората световна война с всичките последици за държава победена във войната.
394
4
 
13
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Русофила - е *** без Родина!Като националния предател - Жоро пияната тараба!
393
12
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Българофилът е и русофил, а българофобът е и русофоб. Изключения почти няма.
392
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците ни пречат да си асфалтираме улиците в махалата
391
5
 
15
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Големият му успех идва, след като сключва брак с примата на руската попмузика Алла Пугачова. Бракът им, узаконен в Йерусалим, е в сила от 1994 до 2005 г. Алла, която е с 18 г. по-възрастна, дава мощен тласък на кариерата му.----------Какъв народен артист е този арменски ром?И защо на България?*** пребиха Георги Парцалев до смърт - та да ми пробутват - този КГБ агент за "български народенартист"Срам и резил!
390
17
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Най-голямото зло за България са русофобите!Те винаги са довеждали страната до национални катастрофи!След три национални катастрофи сега Борисов и Захариева ни водят до 4-тата , най-страшната - обезлюдяване на България , заселването и с роми и мутри!
389
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като му гледам мутрата на тоя Бедрос е всичко друго но не и българин.
388
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 450Абе Ланкоуло, защо не си спреш тока и водата, за да разбереш каква беше комунистическа България, която била на 26 място по индустриализация бе и чакаше 15 години да купиш кола, а сега ти пречат дупките на пътищата !
387
4
 
6
 
! Отговори
СС преди 4 години
Единственото вярно нещо в тази статия е, че Бедрос е народен артист на Русия и България. :) Всичко друго наговорено са пълни лъжи!
386
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднаж русофил, винаги българофоб !
385
11
 
5
 
! Отговори
До 448 преди 4 години
Какво е "щяло" няма как да знаем, защото в историята няма "ако", тъпет..... Факт е, че 90 процента от асфалтовите ни пътища са построени през тези "мизерни" 45 г . или не, тъпчо? Видяхме 30 г. какъв " просперитет" постигаме при "началници"от ЕС и техните такива от САЩ! Само дупките на тези пътища не могат да запълнят! А сега пиши, че Путин д "виновен" за това!
384
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 446Ти ревеш за руския Гулаг, а не аз за "кравария" !На мен ми е добре в европейска България.Ти си тоя дето виеш срещу българите !
383
10
 
6
 
! Отговори
До 444 преди 4 години
Изчезни ти в богата Кравария! Да бачкаш 40 г. без отпуска за живот на кредит и жилище от картон, което ще изплащат и децата ти, демократе.....
382
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един път русофил, винаги предател !Господи спаси България от русофилите ! Амин !
381
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофили, ей къде ви е мястото - при Филип Киркоров в руския Гулаг, а не тук в "най-бедната" страна в клуба на най-богатите ЕС !Защо се "мъчите" тук и се скитате по гръцките и турските плажове и молове, и пращате децата си да учат в Европа и Америка !???Ако изчезнете, да знаете колко ще олекне на тази изстрадала от вашия геноцид по време на комунистическия фашистки режим в България.
380
0
 
1
 
! Отговори
съединение без бой! преди 4 години
пирова победа без герой и пенсии!!
379
14
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Какви съветски репресии в България?Захариева не знае ли , че от 9 юни 1923 г. до 9 .09.1944 година , българските фашисти избиха над 200000 българи и голяма част от цвета на нацията!След 9 .09. са растреляни с присъда 2358 душе?Във Франция Народния Съд осъжда на смърт над 68000 души!Такава министърка е ПОЗОР за съвременна България!
378
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма борба е водил най вече между 5 и 9 си годишнина :))) роден 1932