Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!

Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
29 ное 2023 07:55, Александър Попов
272
Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, излезе с отворено писмо до премиера акад. Николай Денков, в което го обвинява в безпомощност в управлението. Критиките са свързани най-вече с проблемите, които застигнаха страната при първия по-сериозен сняг и оставането на десетки хиляди хора без ток и вода. Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, са част от обвиненията. Ето и цялото писмо.

"Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Още по темата
И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва в писмото на Делян Пеевски до акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
5
 
11
 
! Отговори
до 212 преди 6 месеца
И с какво е по-добър от Денков, по-красив ли е, по-умен ли е, по-малко крадлив ли е? Май забрави, че САЩ го обявиха за престъпник?
127
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски поне няма да излага България пред чужденците, за разлика от карикатурата Денков.
126
21
 
4
 
! Отговори
IT specialist преди 6 месеца
Аз лично предпочитам Пеевски да бъде премиер, изглежда ми сериозен и компетентен мъж, който милее за народа и държавата.
125
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски явно трудно зацепва, че когато плюе по някого, всъщност му прави реклама. Това е то да имаш грешна самооценка.
124
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абсолютно прав. И що не Пеевски, български гражданин, говорещ и мислещ като хората, борбен и прям. Не е важно кой от коя партия е, важно е да се вслушва в гласа на хората и да е с тях.
123
4
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
И най вече за електронните рецепти как така ще ми забраняват достъп до лекарства до лечение как така едни аптекари ще ме разкарват къде ли не за да получа достъп до лечение как се нарича това нека има и двата варианта и право на избор
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 199 - Зависи. Ако беше някой друг, нямаше да е особеноот знапение, но Пеевскинот години се опитва да овладе държавата.
121
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не, че някога ще подкрепя Пеевски, но като си прав, си прав!
120
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изобщо не го харесвам Пеевски, но за написаното е прав, особено за електронните рецепти. Колко народ остана без лекарства и лечение през тези дни, когато нямаше ток, заради абсолютната глупост на здр. министър? Да не говорим, че във всяка аптека имат достъп до здравното ти досие, а там са лични данни и е противоконституционно.
119
6
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Тук не става въпрос за Пеевски а за държавата в която всички ние живеем 3 год разруха хаос саботажи никаква инфраструктура не строена безхаберие за да могат едни да се настанят във властта България е наникъде Инфлация никакви доходи пари от Европа няма Единствено само искат някои постове власт пари за нищоправене
118
1
 
13
 
! Отговори
бай чипик преди 6 месеца
като си толкоз загрижен за норода, пеевски ага, защо го подпирате, с банкянския.........?
117
4
 
5
 
! Отговори
до 197 преди 6 месеца
А няма ли да бъде по разумно да коментараш какво от написаното НЕ Е ВЯРНО, а НЕ който го е написал какъв е бил във вашите очи.......
116
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ей това са двете Българии, едната на мутрите, наглите,магнитите и мафията, и другата на хора като академик Денков. Хора избирайте, избора е ваш и вие ще си плащате за него.В момента виждаме атака на наглия с всички средства, а те имат средства и медии и "експерти".
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Викали му г-н Магнит, толкова телесна маса има, че не можеш да избягаш от гравитацията му.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
нищо не сте видяли още чакайте да стане ротацията и онова недоразумение марето да почне да кара влака
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПО ПРИНЦИП Е ПРАВ...В БЪЛГАРИЯ МНОГО ВОЖД МАЛКО ИНДИАНЕЦ.ЕТО СЕГА НАПРИМЕР БРОЕНИ ДНИ ПРЕДИ СТАРТА НА СЕЗОНА В ЗИМНИТЕ НИ КУРОРТИ ХОТЕЛИЕРИТЕ СЕ СЕТИЛИ,ЧЕ НЯМАТ ПЕРСОНАЛ И ТРЕСКАВО ГО ТЪРСЯТ...А ИНАЧЕ ЕЛА ДА ВИДИШ ШЕФОВЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ КОЛКОТО ИСКАШ!
112
10
 
6
 
! Отговори
Ванката преди 6 месеца
Хич не ми от любимците Пеевски, но е прав.
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Зозо ... Аве , а след Радев , нали ще дойде друг Президент , може да е ''атлантик'' , ПАК ЛИ ЩЕ СЕ СМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ . При всеки нов Президент - нов закон ???И ти мислиш като своя вожд от герб !
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Другарю Пеевски , псевдо-атлантик , скочи му ФИЗИЧЕСКИ , защото в България , НА ПРАКТИКА , за да има оставки , то морал и правила няма , трябва да има ФИЗИЧЕСКО усилие , ЗА ПОСТИГАНЕ НА ТАКИВА ЦЕЛИ .
109
2
 
19
 
! Отговори
сикаджия преди 6 месеца
Толупа пак го покрихте последните 2-3 дена.Никакъв го няма да ръси глупости.Само с Шиши ни занимавате,товае обидно за Банкянския.