Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!

Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
29 ное 2023 07:55, Александър Попов
272
Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, излезе с отворено писмо до премиера акад. Николай Денков, в което го обвинява в безпомощност в управлението. Критиките са свързани най-вече с проблемите, които застигнаха страната при първия по-сериозен сняг и оставането на десетки хиляди хора без ток и вода. Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, са част от обвиненията. Ето и цялото писмо.

"Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Още по темата
И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва в писмото на Делян Пеевски до акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
13
 
! Отговори
Любо Къдравия преди 6 месеца
Шиши владее полвин България.Има над 1000 фирми.Той и Сарая Доган заедно с Толупа разпределят порциите в Родината.
87
1
 
13
 
! Отговори
Странно преди 6 месеца
Странно защо медиите услужливо дават трибуна на този, който мястото му е в затвора! Сигурно публикациите му са платени и той бълва ежедневно провокации към властта.
86
1
 
11
 
! Отговори
Истината! преди 6 месеца
Масов сняг парализира също Източна Румъния. Снежни бури и преспи предизвикаха хаос в Източна Румъния. Токът спря в около 200 града!!!!!!! Засегнати са около 250 000 жители. Обходът на магистралата край черноморския пристанищен град Констанца остана временно затворен, както и Дунав мост при Браила. Пристанището на Констанца и всички други пристанища на румънското Черно море преустановиха дейността си!!!!И българските власти както и румънските нямат вълшебна пръчица срещу природните сили!!!
85
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От Промяната на Пеевски нямало да го подкрепят!? Мили сладки душички, та нали вие го доведохте на власт.
84
0
 
9
 
! Отговори
Цонко преди 6 месеца
И Господ да слезне, не мо'и са оправи в България. Тук винаги е хаос и нищо не е сигурно. Прасенцето Делянчо каквото е хванал, всичко е разсипал. Сега остана да "оправи" и държавата. Между другото той вече я оправи веднъж с КТБ, веднъж с един заем за 16 млрд., веднъж с Булгартабак и още веднъж по време на коронавируса. Ще я "оправи" още един път.
83
2
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 6 месеца
Прах се то Пиеффски явно се е запътил към премиерския . Ще допуснем ли еничер от ислямска партия да ни управлява.
82
10
 
3
 
! Отговори
сокола преди 6 месеца
Крайно време е нещата да се наредят както трябва. И без това държавата я управлява Пеевски, редно е да стане премиер. Ще кажете има сглобка, има правителство, пълни глупости. Важно е кой разпределя порциите, а порциите ги разпределя Пеевски, другите с купички в ръка се ръчкат кой да е по напред. ДПС имат система за разпределяне на порциите, а ГЕРБ и ПП като не можаха да наложат свои системи, решиха да използват готовата схема. И без това системата на ДПС е изпипана и доказана с времето.
81
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
Нещо не фащам, групата дето тоя и е прецедател гласува ЗА правителството при вотовете на недоверие, а дни по късно му скача?!
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно Пеевски ще е премиер.После да не ми разправят,че няма задкулисие.Има и още как!?
79
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП се провалиха тотално с управлението досега------Те управляват в коалиция с ДСБ и ГЕРБ, които си имат свои министри и оказват влияние на политиката на правителството.
78
4
 
5
 
! Отговори
Оставка,марионетки! преди 6 месеца
Съд и затвор за интимната коалиция на Посолството!!! Лустрация и конфискация на откраднатото в полза на държавата!
77
1
 
12
 
! Отговори
жега преди 6 месеца
Прашчо под натиска на Козяк стана много активен.Сокола А.Доган също ще стане в скоро време активен.Магнитси е тяхната сянка.30г.много крадене много далаври много милиони.Време е за отчет чрез заслуги към посолството.
76
2
 
8
 
! Отговори
Че управленския преди 6 месеца
провал е факт - факт е - ама Пеевски какво е тръгнал да разпорежда, след като е никакъв в това правителство?
75
6
 
13
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
Че Пеевски е престъпник е ясно на всички. Но е напълно прав с това си изказване! ПП се провалиха тотално с управлението досега и продължават с грешните решения. Вместо да вдигат данъците на хората, трябва да обложат с допълнителни данъци, тези които в момента правят свръх печалби на гърба народа. Един пример са строителните "предприемачи", които в момента забогатяват неимоверно с огромните печалби, които реализират, докато народа продължава да купува надценени имоти от страх от инфлацията!
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нещо много почнаха да ни го навират тоя дебелак престъпник, какво подготвят?
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До МУТРОС: Не опонирам отн. казаното за Пеевски,НО-това,което казва той за Денков и правителството му не е ли вярно!? Много е прав,стига вече сме търпяли тези алчни некадърници! Затриха цялата държава само за 3 години,а какво ли ще стане,ако продължават!?
72
0
 
4
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 6 месеца
Сам всевишния говори през устата ти ! Новият пророк беевски и Аз вашия бог !!! вай-вай каква поредна гавра със стадото!
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая ПР кампания на пра се то вярно ли има за цел да го лансира за премиер? Според мен няма шанс, ама все пак сме страната на късата памет...
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тиквено-Прасешките медии преди ни облъчваха ежедневно с Борисов, сега с намагнитения му брат-близнак Пеевски.
69
2
 
1
 
! Отговори
Галя от САЩ преди 6 месеца
Посолството,рече:Абе изкуствения АКЪЛ има БЪГ за това връщаме ДПС,него Кремъл го командва!