Ще успее ли Пеевски да вземе завоя или идва нова партия?

ДПС е е тясно свързана с присъствието и ролята на Доган
Обновена: 11 юли 2024 13:00 | 11 юли 2024 13:00, Анисия Иванова
101

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и на още петима членове на ръководството на партията. От своя страна Пеевски обяви, че няма да се откаже и няма да предаде хората, дали му доверието си и добави, че никой не може да спре "новото начало".

"Доган винаги е говорил мъдро, разумно и основателно. Тази партия е тясно свързана с неговото присъствие и роля. Всеки, който подценява това - губи", заяви председателят на Съюза на тракийските дружества у нас Красимир Премянов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Сред думите на Доган, който вчера направи свое обръщение се открои и следното изречение "Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни".

"Тези трусове в ДПС отекват в цялата ни държава и в парламента. Ние виждаме, че ще се занимаваме малко с проблемите на ДПС. Единствено там като че ли имаше стабилност досега, а сега започва и там някакво разграждане, а пък има толкова важни неща пред държавата, включително едно редовно правителство, макар и за кратко, което да приеме бюджета, да приеме необходимите закони по ПВУ", каза бившият председател на Народното събрание доц. Борислав Великов за Bulgaria ON AIR.

По негови думи резултатите от последните избори за парламент се дължат на Пеевски, но не е ясно бъдещето му.

"Пеевски набра много пара, ако използваме някаква аналогия с транспорта, парата на неговия локомотив е доста силна. Интересно е как един такъв локомотив ще вземе завоя, ще успее ли Пеевски да вземе завоя или просто ще видим едно ново начало, някоя нова партия, каквито е имало от ДПС като отцепници, но не знам дали ще бъде успешен", коментира доц. Великов.

Премянов отбеляза, че през годините често се е случвало в ДПС да се искат оставки.

"При тях има такава практика, когато поведението на ръководството не съответства на традицията, на критериите на тази партия, се искат оставките на нейните ръководители. Това се е случвало преди, партията остава да функционира и да си върши работа", уточни Премянов.

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ДПСтрусовеBulgaria ON AIR
Още от Политика
ИТН: Следим с интерес случващото се
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едно нагло безмозъчно момченце на мама, на което са му изсипани огромни пари на тепсия и то вече си мисли, че чрез тях ще коли и беси. Само дето няма пари да купи цяла България, нито депесарския електорат. Още повече, когато тоя електорат не се продава.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Без полит партия с много депутати Пеевски е никой.
77
6
 
3
 
! Отговори
ПЕЕВСКИ Е СИЛЕН... преди 2 седмици
...ЗАЩОТО Е УМЕН БИЗНЕСМЕН И ПАРИТЕ СА У НЕГО---ЗА РАЗЛИКА ОТ ДОГАН, КОЙТО МОЖЕ ДА РАБОТИ САМО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И " ПОРЦИИ"....
76
3
 
1
 
! Отговори
МЕСТА СИ ОТИДЕ.... преди 2 седмици
....ЗАЩОТО ЗАЩИТИ ТУРЦИЯ ОТ РУСКИТЕ НАПАДКИ ЗА ТЕХИЯ СВАЛЕН САМОЛЕТ НАД ТУРЦИЯ....ХАХАХАААА ТЪРПЯ ПЕЕВСКИ С ГОДИНИ---ЗАЩОТО ОЩЕ НЕ БЯХМЕ ГОТОВИ ЗА ЕС И ЕВРОЗОНАТА!
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пеевски иска на Сила да " остане"! Но мисля,че Няма кой да го остави повече в ДПС! Прочетох че структурите на ДПС готвят съвместни действия спрямо Пеевски! Няма да се изненадам,ако го И Линчуват!!-:)
74
4
 
4
 
! Отговори
ДОГАН Е РУСКИ ПРОЕКТ преди 2 седмици
....ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ЗАВОЙ НЕ МУ Е ПО ВКУСА---- КАКТО НА НЕГО, ТАКА И НА РУСКИТЕ МУ СЪЗДАТЕЛИ ОТ КГБ/ ДС....ЗАТОВА Е КОНФЛИКТА, ЗАЩОТО ИДВА И ЕВРОТО....ХАХАХАААА....
73
5
 
17
 
! Отговори
Емин преди 2 седмици
Кой нормален избирател ще застане зад пеевски -фигура станала нарицателно за корупция , злоупотреба с власт
72
6
 
8
 
! Отговори
ДОГАН ДА СИ ХОДИ.... преди 2 седмици
....МОДЕРНА ЕВРОПА НЕ Е ЗА НЕГО И ДЕРИБЕЙТЕ МУ....ХАХАХА....
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пеевски иска нова партия, но не се знае кой ще го последва. Ако го последват привърженици на ДПС, това означава, че те са предатели. Явно Пеевски си е правил големи сметки. С чужда пита помен да прави..
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако някой иска да се снима с Шиши за спомен, сега му е времето, че скоро заминава за Дубай, в командировка.
69
9
 
9
 
! Отговори
ДОГАН Е РУСКА ПРЪЧКА преди 2 седмици
....ИСКА ДА КАРА НАРОДА КАТО ОВЦЕ В РУСКИ И ЕВРАЗИЙСКИ КОШАРИ.....ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕВРОАТЛАНТИЗМА!!!
68
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каквото Пеевски сам си направи, никой не може да му го направи... Шиши така и не разбра, че си прецака кариерата още навремето с ДАНС. Останалото беше въпрос на време... И времето дойде.
67
4
 
5
 
! Отговори
КуКлус преди 2 седмици
Поредният филм....Разделяй и Владей ! Ще станат две руски партии с цел да заемат две челни места ....Видяхме проекта "Величие" как действа ...заради този проект Възраждане останаха 3-ти ! Всичко е филм .....сценарий !
66
10
 
10
 
! Отговори
Не е за радост! преди 2 седмици
Това, което става в ДПС не е повод за радост, напротив! Този път има вероятност сериозна да се стигне до етническо напрежение и изходът не е ясен! Опасно е ново турцизиране на Движението за права и свободи! Това е заложено като бомба още от създаването на партията с любезното съдействие на ДС и КГБ!
65
6
 
11
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 седмици
ДОГАН -- ОПРЕДЕЛЕНО Е РУСКИ ПРОЕКТ, И ВШНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ ЕС И САЩ!
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Големите проблеми на Шиши: Психопат е. Некадърник е. Нагъл е. Алчен е. Глупав е. Нетърпелив е. Никой не го ще. Но най-големият му проблем в момента се казва Ахмед Доган. Препоръчвам Шиши спешно да ремонтира и преобзаведе имотчето в Дубай, щото скоро ще се мести там за постоянно.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да ми липсват. Никъде в Европа няма чуждестранна партия да е намесена в управлението на страната.
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
щом и от неговия район Гърмен го напускат, ще му останат евентуално само ромите от Северозапада
61
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За партията на Пеевски ще гласуват толкова хора, колкото гласуваха за партията на Гешев, партията на Божков, партията на Цветанов или други подобни образувания. Цифром и словом, около 1000 човека, предимно роднини.
60
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не мога да повярвам, как един корумпиран, силно намагнетизиран тип се опитва да отмъкне партията на Доган под носа му.