Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес

Радев, Петков, Борисов, Пеевски и Костадинов с реакции след опита за убийство
14 юли 2024 11:30, Красимир Ангелов
240
Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес
Снимка: БГНЕС

"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените.

Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва".

Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа Х по повод опита за покушение над кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Още по темата
Освен държавният глава, и ръководителите на повечето партии у нас също реагираха на опита за убийство.

"Насилието никога не може да бъде решение на политически различия. Стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп е недопустим акт”, написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във Facebook.

"Пожелавам бързо възстановяване на г-н Тръмп и призоваваме всички политически сили да се обединят в осъждането на подобни актове на насилие", пише още Петков.

“Осъждам остро опита за покушение над Доналд Тръмп и му желая бързо възстановяване. Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни", написа от своя страна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата", пише още Борисов.

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е президент и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп!", се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, разпратена до медиите.

"Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", пише още Пеевски.

"След стрелбата по министър-председателя на Словакия, днес е имало стрелба и по Тръмп. "Възраждане" осъжда политическото насилие във всичките му форми”, се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Изразяваме пълната си подкрепа за Доналд Тръмп, пожелаваме му бързо възстановяване и победа на изборите наесен.

"Възраждане" напомня, че основната вина за вълната от насилие е на либерално-глобалисткия елит, прокарващ чрез своите медийни канали постоянна реч на омразата. Фактът, че проамериканските партии в България не осъдиха покушението срещу Фицо и сега мълчат за атентата срещу Тръмп, е показателен”, посочи Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такова нещо е наистина недопустимо, освен ако е насочено срещу нагли, алчни и крадливи конски мухи като Тиквата и Шиши! От тях друго отърване няма!
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изказванията на Радев винаги са били толкова безлични, скучни, клиширани и шаблонни, че не съм сигурен дали нямаме ChatGPT за президент.
183
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Чакай да цитирам голямата дъска за шах (Grand chess board): "Подигравката по васалите трябва да бъде превърната в норма, а не извънредна ситуация! Подигравката сред обществените прослойки и сфери и тяхното балканизиране е ключов фактор при задържане на геополитическа стратегическа позиция" Много сложно - римляните са му казвали просто : Per fas et nefas!
182
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Какво ви не харесва бе господа! Това ви е стандартна тактическа геополитическа стратегия - направи най-добрите хора на врага за посмешище и на кайма и после си прави каквото си искаш! Ама боли с вашите камъни по вашите глави нали!
181
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ няма насилие. Вземаме пример от САЩ по демократични и политически ценности. Само в Русия има насилие.
180
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Направо Критична точка 2.0 https://m.youtube/watch?v=-F50QIqh8so&pp=ygULUG9pbnQgYnJlYWs%3DЗалягайте президентите обирджии идат!!!
179
3
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Никсън и Рейгън и Маккарти и Буш Старши биха казали в стил Тодор Живков : Това как не сме го видели и сме го пропуснали не знам!
178
3
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Никсън и Рейгън и Маккарти и Буш Старшибиха казали в стил Тодор Живков : Това как не сме го видели и сме го пропуснали не знам!
177
2
 
1
 
! Отговори
Сънсет булевард преди 1 месец
Да, никой не е стрелял по Тръмп, стреля се за шум, сачмите са поставени предварително на места, използвани са холивудски кръвни капсули.
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали родните политици се плашеха един друг, Величие, ДПС. Царете, Полковниците, турците и помаците? Спомнете си от вчера. Имат охрани да се пазят един от друг. Вчера се изнасилваха, днес, заради Тръмп, леят сълзи. Спомнете си Вчера какво сте правили. Кажете: "Ние се насилваме един друг и се плашим един друг." Признайте си, че се изнасилвате всеки ден. И Нотариуса нямаше късмета на Тръмп.
175
1
 
2
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Знаеш ли лафа: "Ти нямаш елементарно възпитание"Другия лаф е много гаден: "Нямаш елементарна човечност!"Втория термин има тежки последици!
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То демократически процес не остана от вас , вие за някакви заплахи сте се загрижили .
173
3
 
3
 
! Отговори
А бе, преди 1 месец
...когато Радев размахваше юмрук , и насъскваше две тълпи една срещу друга, нещо не му пукаше за "демократичните" права ! Оттогава лицето му е все замръзнало в омраза! Колкото до Коце Копейката, за него и обстрела на детска болница не е "насилие", щом го правят от Кремъл! Пълно лицемерие!
172
3
 
1
 
! Отговори
? преди 1 месец
Постановка на Тръмп. Как пък точно по ухото го облиза този куршум? Толкова неможач е този наемен убиец?
171
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахил е украинец погребан е на остров змейнъй
170
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двама души са загинали при дерайлирането на влак в Коми. 14-годишно момиче е в болница в тежко състояние. В путинска Русия човешкият живот не струва пукната копейка. Добре, че ние българите се уредихме в ЕС и НАТО да живеем като бели хора в цивилизования клуб на богатите.
169
8
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Атентаторът е произвел 8 изстрела, убил е човек от публиката и е ранил няколко, като един куршум пронизва ухото на Тръмп. Само руснак може да е толкова крив.
168
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кремълският цар, като класически "хулиган" на района, винаги търси възможност за шантаж и заплахи, също и за провокации. Това на дипломатически език се нарича "стратегическа неопределеност" когато опонентът ти не знае доколко си зле с главата и наистина ли ще преминеш поредната "червена линия".
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aм че то и тук е така!!
166
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oкупаторите страдат от недостиг на техника, а през последните седмици в "блатния" сегмент на мрежата Телеграм зачестиха жалбите по отношение на снарядите както за количеството, така и за качеството им. Руските военни вече са принудени да свалят чопове от миялните машини за да ги инсталират на ракетите.