Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес

Радев, Петков, Борисов, Пеевски и Костадинов с реакции след опита за убийство
14 юли 2024 11:30, Красимир Ангелов
240
Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес
Снимка: БГНЕС

"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените.

Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва".

Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа Х по повод опита за покушение над кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Още по темата
Освен държавният глава, и ръководителите на повечето партии у нас също реагираха на опита за убийство.

"Насилието никога не може да бъде решение на политически различия. Стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп е недопустим акт”, написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във Facebook.

"Пожелавам бързо възстановяване на г-н Тръмп и призоваваме всички политически сили да се обединят в осъждането на подобни актове на насилие", пише още Петков.

“Осъждам остро опита за покушение над Доналд Тръмп и му желая бързо възстановяване. Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни", написа от своя страна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата", пише още Борисов.

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е президент и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп!", се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, разпратена до медиите.

"Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", пише още Пеевски.

"След стрелбата по министър-председателя на Словакия, днес е имало стрелба и по Тръмп. "Възраждане" осъжда политическото насилие във всичките му форми”, се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Изразяваме пълната си подкрепа за Доналд Тръмп, пожелаваме му бързо възстановяване и победа на изборите наесен.

"Възраждане" напомня, че основната вина за вълната от насилие е на либерално-глобалисткия елит, прокарващ чрез своите медийни канали постоянна реч на омразата. Фактът, че проамериканските партии в България не осъдиха покушението срещу Фицо и сега мълчат за атентата срещу Тръмп, е показателен”, посочи Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
2
 
! Отговори
руский гей преди 1 месец
Владимир Владимирович обича да ги блъскат в шоколадовия цех!
164
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като им чуя опорките -европейски ценности и демокрация започва да ми се повдига.
163
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съюз на усойница и жаба: Путин създава "анти-НАТО" на Изток. Кремъл се опитва да обедини всички низвергнати от света диктатори и режими! Издирваният от Международния наказателен съд престъпник Путин подсили поредния си ултиматум към Запада за Украйна (и той беше адресиран не към Киев, а именно към Вашингтон и НАТО), като отправи заплахи за предоставяне на оръжие на трети страни, които да могат да нанесат удари срещу чувствителни за Запада обекти.
162
0
 
3
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 1 месец
През изминалите 24 часа из цяла Пенсилвания търсят се доказателства - шапка Будьоновка, празна бутилка водка и балалайка. Засега без успех. Въпреки че свидетели разказват, че от много далеч са чували жално свиренето на гармошка...
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ако стане президент явно ще трябва да почисти цялата *** папплач. Грантаджиите по затворите с присъди за тероризъм, пък ако щат да пробват да правят гражданска война в сащ. Черните вече пробваха с разни chop и chaz зони, ама гвардията ги разтури. Сега ще има Trump live matters
160
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин има големи проблеми с тестостерона
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сащ са затънали в либерален фанатизъм, тероризъм и наркомания и даже опорките за някакъв "външен враг" не мога да ги спасят. Какво е бъдещето на 20 годишен, качил се на покрива да стреля не само по президента, но и по хората долу? Това ли е американска образователна система? Тероризъм?
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрацията в пълния си блясък най голямото зло в света продължава да е сащ а още по голямото зло со американските демократи.
157
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане ще СМАЖЕ глобалягите есента!!
156
0
 
5
 
! Отговори
event of the year преди 1 месец
След това покушение Тръмп се уреди с ново излъчване за пред колебаещите се избиратели. Феновете му ясно, че ще се втрърдят още повече.Но и големи групи шифт-вотъри ще го приемат.Колкото до родните кречетала - 2-3 седмици след евентуалната му инагурация те ще започнат да го плюят. Нищо, че сега го хвалят нонстоп.
155
2
 
3
 
! Отговори
Аз Съм Жо Бай Дэн преди 1 месец
и просто искам да каже, че Главата ми не го Побира, как някой може да иска да убие моят Вице-Президент!
154
1
 
4
 
! Отговори
Ловният Сезон преди 1 месец
е Открит! само Страхливите Мишооци свързонш с Брюксел са в Паника от Любовна на Народа,а Тръмп с Вдигнат Свит Умрук Извика "Бой, Бой, Бой"!!
153
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв демократичен процес сънуваме ,нали демократите разчистват така сметките си с неудобните опоненти.Справка Кенеди Робърт Фицо покушението стрещу саудитския престолонаследник,случаиния атентат стрещу Иранския президент.Все случаиности
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е Ко ,20 годишен сопуланко,и ФБР уж разследва и кое му е дал оръжието и кой му е казал дясрелв по Тръмп ,и сега гледах Сашо Диков от 1 час дава Борисов Ко правел, я бря Диков що не направиш предаване за крадците от ПП които откраднаха повече от 10 милиарда от бюджета ами показвал стари кадри на Бойко преди години ,яде кажи що никоя институция не разследват дали е верно за 10 милиона !!
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крим върнаха ли?
150
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата за САЩ тръгват надолу, и никой няма да помогне на САЩ. В целият свят мразят САЩ заради тяхното високомерие, арогантност и алчност. Само жалки васали като българите продължават да им целуват гьзовете.
149
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бидоня се изложи като кифладжия на дебата и демократите рещиха да "спечелят" по втория начин.
148
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
152 отговорността трябва да я понесеш ти като терорист. Онзи вече са го застреляли, теб също трябва. Либералните фашуги сте терористи, доказано е много пъти. Не ми се крий зад кухи фрази от нпо-то
147
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Всички "родни политици" които се СКРИХА при атаката на руските терористи срещу детската болница, а сега ТИЧАТ да "осъждат" стрелбата срещу путиновата пионка в САЩ, са обикновени руски слуги. В противен случай щяха да имат ЕДНАКВО отношение към безпрецедентната атака върху човешки живот.
146
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаци от Дагестан!