Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес

Радев, Петков, Борисов, Пеевски и Костадинов с реакции след опита за убийство
14 юли 2024 11:30, Красимир Ангелов
240
Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес
Снимка: БГНЕС

"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените.

Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва".

Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа Х по повод опита за покушение над кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Още по темата
Освен държавният глава, и ръководителите на повечето партии у нас също реагираха на опита за убийство.

"Насилието никога не може да бъде решение на политически различия. Стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп е недопустим акт”, написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във Facebook.

"Пожелавам бързо възстановяване на г-н Тръмп и призоваваме всички политически сили да се обединят в осъждането на подобни актове на насилие", пише още Петков.

“Осъждам остро опита за покушение над Доналд Тръмп и му желая бързо възстановяване. Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни", написа от своя страна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата", пише още Борисов.

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е президент и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп!", се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, разпратена до медиите.

"Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", пише още Пеевски.

"След стрелбата по министър-председателя на Словакия, днес е имало стрелба и по Тръмп. "Възраждане" осъжда политическото насилие във всичките му форми”, се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Изразяваме пълната си подкрепа за Доналд Тръмп, пожелаваме му бързо възстановяване и победа на изборите наесен.

"Възраждане" напомня, че основната вина за вълната от насилие е на либерално-глобалисткия елит, прокарващ чрез своите медийни канали постоянна реч на омразата. Фактът, че проамериканските партии в България не осъдиха покушението срещу Фицо и сега мълчат за атентата срещу Тръмп, е показателен”, посочи Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-голямата копейка пак полюцирай измъчено, а по- малките копейки се опитват да я имитират. Смешковци! Иначе насилието във всякакви те му форми е недопустимо и насилниците трябва да понесат отговорността си! Желая бързо възстановяване на Тръмп!
144
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички либерали да ходят в тъпата им Украйна на фронта!
143
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Населението в Украйна просто ще се подмени с руснаци.
142
4
 
0
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Брут е украинец! Брутенко!
141
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
140
4
 
2
 
! Отговори
Глупави термини! преди 1 месец
"Демократичният процес" на практика е юдео-ционистко робство!
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най важното е да имат ответен удар "демократе". По един или друг начин либералчетата с тролетариата ще бъдете почистени като терористи. В случая 20 годишния е ликвидиран, а Тръмп е жив
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп кравар ли е?
137
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна скоро ще бъде разгромена, и тогава възниква въпроса, какво да се създаде на тази територия. Оптималното е да не се създава нищо. Украйна доказа, че не може да бъде държава - получи земя, научни достижения, една от най-силните икономики в Европа, и всичко пропиля. Съответно тази територия ще се дели от съседните страни - Унгария, Полша, Румъния. Русия няма особени претенции, защото населението там е отровено от фашистката пропаганда.
136
3
 
6
 
! Отговори
до 134 преди 1 месец
Пропуснахте убития президент на Иран, господине! Атлантизъм е равнозначно на агресия, войнолюбие и тероризъм!
135
2
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Сега най-важното за нас е да пазим демокрационния процес! Демокрацията е най-добрата система!
134
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеления е пътник, укронацитата с цру пробваха с американско оръжие армалайт по Тръмп и не стана.
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам ти трепериш и се пукаш от либерастки опорки коя от коя по- глуповати, а не шиши, който с дпс се води в либералният интернационал, където кандидастваха и ппдб. Такива глупости мажеш, че не осъзнаваш че си *** като 20 годишен даже не се водиш милениъл. Промити либерастки наркомачета са използвани за всякакви цели, този е роден цели 20 години след като Стоичков спечели златната топка, какво му е в главата се вижда от опорките на либерасният тук.
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо Фицо, а сега и Тръмп. Евроатлантиците преминаха към тероризъм.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атентаторът е украинец, вижда се ясно по името и по почерка на стрелбата. Само украинците са толкова жестоки и безчовечни.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп трябва и ЩЕ накаже глобалистите!!
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мижитурката Кирил Петков е духовният подбудител на този опит за убийство.
128
2
 
7
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 месец
Скъпи Доналде,скъпи приятелю...КУРАЖ ТОВАРИЩЬ!! Наесен печелиш изборите и войната с Зеленски спира...Украйна става част от Марушка Россия...Кураж Тръмпе!!
127
2
 
9
 
! Отговори
Шабленски Тарас преди 1 месец
Томас Мэтью Крук, или Хома Матвийович Крук (фамилията Крук /гарван/ е доста разпространена в Украйна) е бил вербуван от специален отдел на СБУ/ГУР (Главно управление на разузнаването на Украйна) още през 2022 г. Защо сега? Но защото Тръмпов не дава гроши за поддръжка на Украил.
126
1
 
0
 
! Отговори
Фицо преди 1 месец
Това е плагиатство!