Цонев: ПП-ДБ с пореден брутален опит да изнасилят Конституцията

Мнозинство се съставя с преговори, не с декларация, заяви той
Обновена: 15 юли 2024 19:09 | 15 юли 2024 19:07, Анисия Иванова
148
Цонев: ПП-ДБ с пореден брутален опит да изнасилят Конституцията
Снимка: БГНЕС

Поредният брутален опит на ПП-ДБ да изнасилят Конституцията. Слава Богу, че президентът ги върна в реалността. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Йордан Цонев.

Така Цонев коментира поисканото от ПП-ДБ повече време за приемането на декларация и закони за борба с корупцията преди връчването на втория мандат за съставяне на кабинет. Президентът Румен Радев напомни на ПП-ДБ, че процедурата по Конституция изисква връчването на втория мандат и че той няма да наруши законите.

„Член на 99 от Конституцията предвижда съставянето за избор на правителство. Те отидоха да му съобщят, че искат да правят законодателни промени. Денков каза на президента, че ще ловят корумпираните в парламента. Не разбрах тези хора в реалността ли са? Хората като чуят ПП-ДБ да говорят за корупция, се сещат за пачки, пудели, контрабанди“, заяви Цонев.

Още по темата

Той коментира и предложението за декларация, с която народните представители се задължават да приемат определени закони. „Нали си представяте това какво издевателства е с Конституцията. Предварителен ангажимент за закон. Имам 30-годишен опит в законодателната процедура. Да кажеш, че ще приемеш един закон, когато понякога твоето да или не зависи само от една запетая…Принципна позиция сме имали всички в парламента. Когато се внесат определени законопроекти, те не стават за нищо или има толкова брак, че е по-добре да не се приемат. Затова искам да кажа, че предварително съгласие за приемане на един закон категорично противоречи на реда, описан в Конституцията. В нея е казано, че закони се приемат на първо и на второ четене“, подчерта Цонев.

Според него самият начин да предложиш с декларация НС да се задължи да приеме 5-6 закона, изисква минимум поне 3 месеца денонощна работа и след това ще преминеш към процедурата по член 99, която до този момент ще стои на трупчета. „Президентът им даде ясно да разберат, че има конституционно процедура и се движиш по нея“, заяви Цонев. Той смята, че никой няма да подкрепи подобно законодателно безумие. То е следствие от политическата немощ на ПП-ДБ.

„Тези хора са пратени в парламента и трябва да имат елементарна политическа и законодателна култура. Всичко това липсва. Мнозинство се съставя с преговори, разговори, с търсене на приоритети и съгласие. А сега тук декларация“, обясни Цонев и добави: Не става с погазване на Конституцията и то толкова грубо. Това са хора, които не разбраха, че демокрацията се крепи върху правила и процедури. Не можеш да ги загърбваш. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
този наистина е голямо менте, лъже повече даже и от буци.
73
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До Анонимен....да им се пусне въпрос от типа : На кого е Крим" И ако се запъне нешо, край на кариерата .!Лустрация..... -----///------ Това е основополагащ въпрос и поради това изключително релевантен за подобна филтрация.
72
2
 
8
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Данчо Ментата е по знакова фигура даже от Делян Пеевски, защото на него се дължат всички корупционни бюджети и всички финансови закони, които са облагодетелствали ченгетата олигарси!Данчо Ментата е за затвора и всички почват да се нервят като че ли усещат нещо, и Пеевски е уплашен и Борисов!Ами ще викаме някои "знахар" да им лее куршум!!!Уж тоя Магнитски нямал никакво значение за държавата и политико-икономическия живот, ама май не било така!!!Агент Рита Грималджи!ЦРУ!!!
71
5
 
7
 
! Отговори
Интелигент преди 1 месец
На ПП-ДБ по-скоро им трябва време за работа на Парламента, за гласуване на 7 важни за България Закони, а не властта на всяка цена!!! И Президента го разбра. Но тези с по-ниско IQ няма как да го разберат!
70
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
"Изнасилването" няма връзка с Политиката! Йордан Цонев да внимава с епитетите! Що за политически речник?! Долнопробен селянин!!!
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хамелеона Цонев се пребоядиса за власт и пари!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Pishete pisma na milleta etnos, pishete oplakvania, jalbi, pohvali, preporaki, mnenia na milleta etnos v kinigata za vpichatlenia ;)
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръсното ченге, пак с глупостите си.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е да се борим против тези мизерници!
65
2
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
Друго си е "ние турците", като йордан Цонев които са си писали 30 години законите, с които не могат да ги хванат в нищо.. Нале Цонев Ага?!? А по повод ПП-ДБ колкото и хубави намерения да имат с подобни закони писани от Цонев Ага и Борисов - дълго време няма да имаме оправия и ще стои задушени от октопода им, който ни е увил с пипала.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако сравним ПП-ДБ с ДПС, то значи сравняваме комсомолци с чавдарчета. Пионерите ще ги игнорираме, защото червените вратовръзки са забранени. Абе пародия на държава сме щом такива като Цонев над 30 години са във властта!
63
3
 
8
 
! Отговори
Ана преди 1 месец
Да, др. Цонев много точно се изрази Денков. Твойто място и това на Дебелян Фамозния не е в Парламента. Вие сте крадци и престъпници , това се знае дори на 8000 км. от БГ. Все пак ние бьлгарите не сме чак накива абдали, каквито ни изкарвате. Дано се задавиш " БОГОСЛОВЕ"
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом и ментата заговори за Конституцията,значи държавата ни яко е пропаднала! Той е представител на противоконституционна етническа партия! С мръсните си ръце дпс противозаконно разручка съществуващата Конституция! Вкараха текст,които разрешава на хора с двойно гражданство да стават депутати,министри, премиери,президенти,нищо,че не знаят БЪЛГАРСКИ! Това се случи с подкрепата на шарлатаните и гробарите! Всичките тези са банда предатели,които унищожават НАРОДА и РОДИНАТА ни!
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че ментата не е любимец на народа е факт, но това не значи,че в случаят не прав. ПП натежаха на всички и определено залязват на българският политически небосклон
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак да напомня за лицата като Цонев. Един или няколко може да са хитри, но не повече от "електората" си!!!! Вълкът козина мени, но не и нрава крадлив!
59
0
 
5
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
До 57. Навремето питат Йжрдан Цонев, как си обяснява това, че Пеевски не е разследван по делото КТБ, макар че името му, както и свързани с него фирми, присъстват в официалните документи на банката. Като какъв Пеевски да бъде по делото "КТБ - пита Йордан Цонев..
58
1
 
8
 
! Отговори
77 преди 1 месец
Един от гениите на политическата посредственост и кражби!Отдавна трябваше да е раиран!
57
0
 
10
 
! Отговори
Ментарджията преди 1 месец
"Множество журналистически разследвания тогава го свързват с неясни сделки по черноморското крайбрежие и търговия с влияние, но единственият резултат от това е изгонването му от СДС през 2000 г. по време на борбата на партията с клиентелизма. След кратък период на политическо лутане го приютява ДПС. "
56
3
 
4
 
! Отговори
Йордан Цонев Еврака преди 1 месец
иска евраци, каза го от трибуната на НС. Българският народ иска Референдум за отлагане на еврото и задължително вписване на Кеш в Конституцията. Явно някои хора много са изплашени от думата български пред лев. Щом ДПС иска унищожаване на лева, Българският народ иска запазването му. Утре без референдум ще забранят български език, българско знаме, български народ. Те вече го правят с осъдените мигранти.
55
1
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
О,не!Пеевски не е дерибей.Само дето фалира КТБ и прилапа едни 500млн. на вложителите,разпарчетоса Булгартабак,имаше контрабандни канали в Турция за един милиард годишно,според доклада на официалните турски служби.И който доклад Цацаров не беше виждАл