Петков: Дойде Видовден – няма средно положение

Декларацията им щяла да покаже кой е "за" корупцията
16 юли 2024 19:00, Александър Попов
267
Петков: Дойде Видовден – няма средно положение
Снимка: БГНЕС

Проектът на декларацията е изпратена до всеки един народен представител и когато дойде времето за гласуване, всеки може да се определи, дали е корупционер или не. Дойде Видовден – няма средно положение. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ) преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Проектът на декларация за излизане от политическата криза бе представен вчера след среща при президента Румен Радев преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Миналият път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят, сега искат да ни бутнат антикорупционния план, пак без да знаят какво правят. Ние се въртим в един омагьосан кръг. Или един път завинаги решаваме най-големия проблем на България – това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България", коментира Петков.

Относно заявеното от ГЕРБ-СДС днес намерение да участва в разговорите по предложения проект на декларация, но без да подкрепя правителство с втория или третия мандат, Петков коментира, че реално това са оправдания.

Още по темата
ГЕРБ измислиха – можем да говорим, но реално няма да подкрепим. От "Възраждане" чухме - можем да подкрепим, но слагаме всякакви условия - излизане от НАТО, референдум и предоговаряне на договора с ЕС. От ИТН чухме, че е противоконституционно, каза Кирил Петков.

По-рано днес от "Възраждане" предложиха своя декларация в замяна на подкрепа за тази предложена от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова колегите си от различните парламентарни групи да излязат и да подкрепят декларацията, с което, по думите му, ще стане ясно дали наистина са против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията, и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем, призова Петков.

По-рано днес във Фейсбук Кирил Петков коментира с думите: „общи приказки – да, борба с корупцията – не“. Последва размяна на реплики в социалната мрежа. Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи казаното от Петков като: „традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес“.

Стоян Михалев, народен представител от ПП-ДБ, заяви, че всички групи ще могат да се запознаят с декларацията, след което започват разговори и който иска я подкрепя. Който смята, че тези приоритети са изключително важни за държавата, търси мнозинство, след което, ако има такова мнозинство, гласуваме тези закони, добави той.

На въпрос, че не се очертава такова мнозинство, Михалев апелира да не се избързва, а да се даде шанс народните представители да премислят, да контактуват със своите избиратели и да разберат искат ли тези промени да се случат в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя продължава да ходи по мрежата и по Българските улици.Заедно с имотната мафия дето пусна в Пазарджишкият затвор.Там има достачно хора да се опитат да ги лъжат
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корумпираната секта ПП,ДБ само говорят за борба с корупцията, но не правят нищо за нея.
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
227 Част от точките са писани от Рая Назарян ГЕРБ. ПП,ДБ са преписвачи и плагиатори, фалшификатори и неможачи.
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът е инфантилен и много наивен, но все пак е искрен. Ще трябва доста време да се изцедят циреите и премахнат метастазите на ДС, но неминуемо това ще се случи.
228
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатаните си мислят че могат да управляват, само че няма да стане
227
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подарявам обучени пуделчета. Ефтинджос. Насам. Не ти, а ти.
226
0
 
6
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
Това лице трябва да се лекува.
225
5
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 226: "ГЕРБ подкрепят точките от "декларацията"? На думи, да. Но когато дойде време за гласуване на антикорупционните закони ще гласуват против. От чекмеджето на Бойко друго не може да се очаква.
224
2
 
1
 
! Отговори
С Възраждане надолу преди 1 месец
Възраждане вече намислиха как да провалят и опитът за законодателна дейност. Тъй като ПП-ДБ не поставят на масата предпожение за правителство (за да може от Възраждане да кажат, че ще подкрепят само правителство с техният мандат) от Възраждане за да подкрепят седемте предоложения на ПП-ДБ поставиха условие да приемат техните седем предложения (в това число пет референдума) което е ясно, че няма как да стане, поне за три месеца. ........................ И така Възраждане пак спасява модела ГЕРБ.
223
1
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
какви ги дрънка този популист. Всички дългогодишни служители в министерства знаят, че най-големите кражби и корупция бяха при тяхното управление. Говори се, че по този показател ударили в земята ГЕРБ и ДПС, а те не са за подценяване в спорта.
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро е като гюле вързано за крака на удавника ПП-ДБ. Колкато и да искат да плуват, гюрето ще ги отнесе на дънотоБ
221
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ подкрепят точките от "декларацията" на ПП-ДБ, но не подкрепят мандата им. Ако са искали реално да се работи по точките от декларацията, да бяха дошли да преговарят за това при мандата на спечелилите изборите!
220
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докога ще го слушаме тоя с глупостите и тъпотиите му, как може този наистина смотан човек да си въобразява че някой пак ще сложи властта в ръцете му? Той доказа че единствената му цел е да продаде България и то евтино. затова хората го изхвърлиха с вот на недоверие. И този мамул продължава да се вре и да се държи нагло. Не знам, с такива не виждам бъдеще за България. Защото няма отърване от тях.
219
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
килър петков кога замаза дупките кога напечата декларация този човек не спи
218
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видовден за теб Киро е и шайката около теб СЪД за вас уби човек Киро никой не е над закона Киро на Лена на Миро
217
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро лъже и пак и пак еднообразно Вън Киро
216
0
 
11
 
! Отговори
Лена Гугълката преди 1 месец
И днес йощ Балканът, Щом бурята захваща, Спомня тоз ден бурен, Денят в който на парапета Лена се надупи, а наш Киря изотзаде, полата и надигна и О Боже,-бяла пухкава дупарка сластно той омачка....
215
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишман харварджията щял да бори корупцията. Те заедно с кокорчо са олицетворение на корупцията. Колко ли записи излязоха какви са им истинските намерения, обаче овците продължават да гласуват за тях.
214
3
 
7
 
! Отговори
Цяла година преди 1 месец
златното пръстче на ГЕРБ и ДПС. И продължават да ке гаврят с избирателите си, Конституцията и Законите. Щял да бори корупцията? Защо не премахна Законът за ненаказуемост на колективни органи, премиери, министри, депутати, кметове съветници. Ревизия на Концесии. Забрави ортаците си с ветрогенераторите в Черно море Мирчев и Добрев. Само заради ПВУ и скандалните фирми с фото и перки, трябва да сте в затвора, всички от 1997, вклч. БТК Василев, Уестинг реактори и гориво, газ, закриване ТЕЦ2, и др.
213
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦИРК