ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните

Проектът предвижда 50% увеличение на добавката, която получават сега
17 юли 2024 15:05, Петър Бойчев
85
ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните
Севим Али и Джевдет Чакъров Снимка БГНЕС

Народните представители на ДПС (без Пеевски и група), съвместно с председателя на СДС Румен Христов внесоха в деловодството на 50-ото Народно събрание Закон за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Законопроектът предвижда:
- Увеличение размера на добавката за репресирани лица с 50% ,която получават към пенсията или сбора от пенсиите в зависимост от периода в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!
- Репресирани лица навършили години за пенсия, съответно за жени 62г. и 2 м., а за мъже 64г. и 7 м. без  изискване на осигурителен стаж, да придобият право на пенсия за репресия в зависимост от периода, в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!

Още в 49-тото Народно събрание, народният представител Севим Али беше сред депутатите, входирали този законопроект, напомнят от движението. Той засяга около 6000 български граждани - репресирани лица и преживели съпрузи на репресирани, включително и 1000 български граждани, репресирани при насилствената смяна на имената в периода 1984-89 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Kluki 5 преди 1 месец
ДПС, преди съпредседателят на партията Делян Пеевски да се намеси и да осуети 5-годишната командировка на Валентин в Белгия. След пренареждането на евродепутатската листа на ДПС, двойката Илхан Кючюк Валентин Тончев открито се обърна срещу Пеевски, но не от солидарност към Ахмед Доган, а за да отмъсти на Делян Пеевски за разтуреното им гей семейство в Брюксел, свидетелства функционер от ДПС.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е да се отхвърли деспотизмът на ГЕРБ. Всичко останало е за предпочитане!!
74
0
 
5
 
! Отговори
Kluki 4 преди 1 месец
Илкан Кючюк заплашваше открито депесари с изключване от партията, ако не номинират неговия фаворит Валентин като техен избраник за Брюксел. След поредица от заплахи мъжката секретарка на Илхан Кючюк беше поставен на четвърто място в европейската листа на ДПС
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях написал преди няколко дни че Шиши го е отпрал мъжката на опърпания солкол с макарите барабар някой ми се смееха. Феодално зависимите в ДПС все още де страхуват открито да заявят, че царя е гол. Шиши е с големите пари, Шиши сега ще разпределя порциите в ДПС.
72
1
 
6
 
! Отговори
Kluki3 преди 1 месец
на 9 юни, в областните структури на ДПС стартира сериозно брожение срещу Илхан Кючюк заради безпрецедентния натиск, който той упражнява върху членовете да номинират за евродепутат 40-годишния Валентин Тончев, негов дългогодишен любовник
71
1
 
7
 
! Отговори
Kluki 2 преди 1 месец
ДПС, Функционери от партията твърдят, че агресивното налагане на мъжката секретарка на Илхан Кючюк сред елита на ДПС е сред причините, довели до зрелищния разлом по върховете на партията и невижданото разцепление
70
1
 
5
 
! Отговори
Kluki 1 преди 1 месец
хамид хамид: Г.ей скандалът между Илхан Кючюк и Валентин Тончевразделят партията. Тази пролет зам.-председателят на ДПС с трети мандат като евродепутат Илхан Кючюк отпразнува 10-та си годишнина от тайната си интимна връзка със съпартиеца и народен представител от 50-ия парламент
69
1
 
4
 
! Отговори
Новите преди 1 месец
активни борци.
68
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
"дпс на Доган" !...Хареса ми!...Това е началото на края на ОПГ "дпс"..Тези от вас,които си спомнят "началото" ще се сетят,че точно така беше разбито СДС - като го разделиха на "СДС-либерали" и "СДС-движение"..Тия па са разделиха на "дпс на Доган" и "дпс на пеевски"..СМЕХ !.Но той Дръндарския турчеещ се ром си е "изпял песента"..Направи каквото му заръчаха..Сега го чака само на Алла "представителят"..
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм съгласен тези пари да се взимат от данъците ни. Нека пенсиите на работилите по времето на Комунизма в милицията, както и политици от онова време, да бъдат намалени и с тези пари да се компенсират репресираните. Защо аз да плащам за греховете на разни комунисти? Ми да си ги плащат сами. Знае се кои живи все още хора са работели преди 89-а в милицията или са били политици, или пък са били от ДС. Те са репресирали, а не аз. Те да плащат.
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В държава, в която е имало 500+ години турско робство да плащаш репресии на турци е... странно. не ми харесва.
65
0
 
18
 
! Отговори
vvzz преди 1 месец
В България само ако си етнически българин нямаш никакви превилегии, а само задължения:(
64
2
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Нещо ново под слънцето. Активни борци. Ще плащаме за да гласуват за нас. Циркаджии. Поне нещо по различно не можете да измислите.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че Тодор Живков е искал от Турция да се приеме хората години по-рано, но Турция не ги е искала. Все пак имаше периоди, когато Турция ги приемаше. Аз добре помня как на тумби, жените с басмени шалвари, с много багаж, стояха в центъра на града, вероятно чакаха централен превоз да ги извозват. Това в началото на 70-те. Важно е българският народ да престане да "поема вина" от всички за всичко. Било то измишльотоните с Георги Марков, било за Чехословакия(1968целят свят кипи, цяла Зап. Евр
62
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лежал в затвора за кражби и сега иска пенсия за репресиран, че не му давали да бере жилязо и бакър.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анадола да им плаща. А защо и вдовиците им да получават от нас допълнителни пари? Ако навремето ги бяха пратили директно в турция, вместо да ги дондуркат тук, и да им отнемат граждснството, сега нямаше да пишат това.тези пари, събрани от българи, излизат от България, не се харчат тук.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам как се дундуркат всички освен българите ми идва да си сменя името с турско и на мен да дава банкомата бате .
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Контра предложение. - всички турци да ги облагат с данък робство.
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно , пак сме по робство .
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат да кажат , че българите трябва да плащат всичко и да дундуркат всички със широки *** , а онези да играят кючек , да крадат ток и вода и да работят против държавата