Политическа класа трябва да иска прошка от много хора

Митева: Предстоящият вот ще е наказателен
24 юли 2024 15:15, Инна Ангелова
47
Политическа класа трябва да иска прошка от много хора
Снимка: БГНЕС

Председателят на 45-то и 46-то Народно събрание Ива Митева прогнозира, че дори и да има избори наесен, нищо ново няма да се случи. Причината - срокът е прекалено малък, а се искат много средства, с каквито партиите не разполагат.

"Виждам, че няма желание в хората да участват в подобни проекти, можещите се отдръпнаха омаскарени. Политическа класа трябва да иска прошка от много хора. Но хората трябва да намерят мотив да гласуват. Вотът ще е наказателен и затова има страх в малките партии, защото хората ще гласуват за нещо ново", коментира Митева пред БНР.

Попитана кой трябва да получи третия проучвателен мандат, Митева каза, че трябва да се “даде на този, който има най-големи шансове да го реализира". Тя добави, че в рамките на този парламент тя не вижда кой може да го реализира.

"Не виждам смирение и прошка и няма как с тази омраза и гняв да се направи нещо", категорична е Митева.

Бившият председател на НС прогнозира, че кризата ще стане още по-дълбока, за да се получи реална промяна.

"Не трябва да забравяме, че властта е доверие. Аз не виждам да има доверие между политическите сили. Те не си вярват, няма как да направят кабинет на тази основа. Липсва политическа емпатия, уважение към партньора и желание да му запазят репутацията, всеки иска да изкара най-лошото на другия. Ако се прави кабинет, трябва здрава основа и цел – на база идеология или политики."

Тя направи моментар и за работата на Главчев като служебен премиер - “толкова е патетичен, като отчитане на петилетките от едно време, видяхме го и в отчета на Денков в парламента."

Категорична е, че Конституционният съд трябва да бъде оставен спокойно да си свърши работата.

"Там ще е интересно дали решението ще бъде преди евентуални избори или след това и как ще се прегрупират силите. Ако е преди изборите, значи служебният кабинет се връща в ръцете на президента и започват да си говорят определени политици. Ако решението се забави и е след изборите – това ще е знак, че политическата обстановка не е променена и се наместват пластовете", каза в заключение Митева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотална мозъчна нищета е тази жена!
20
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
"... а нима революция се прави без отряд за разстрел..."
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политическа класа ли?!?! Политическата ***...и не прошка да иска, а да върне всичко заграбено и унищожено от тях, защото тя е виновникът за всичко в държавата. Това е политически башибозук, който трябва да бъде затрит, за да има рестарт, иначе държавата загива...Политическите партии към момента са "рак" за хората, отдавна избягали от целта на създаването си, и с изкривени морални ценности. Те са политически ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ и търгуват всичко като борсови посредници.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
зашо ни занимавате с тази булонка
17
1
 
18
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
"Политечекста класа" ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА Извинете, вие не сте класа! Вие сте оттпадъкк! Политически отпаддъъъкКк!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взеха подредена държава и я унищожиха .Енергията призвеждана от АЕЦ е ефтина , но минава през Пеевски и Прокопиев и ви я продават доволно скъпо ! Може ли една Сърбия да има скоростен влак 200км.ч. , откриват завод за електроавтомобили , а тук разруха ! Тези ни трепят 35 години и искат да гласуваме за тях , лицемери !
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прошка след като върнат активите на държавата до 1989г и външния дълг дотогава !
14
1
 
15
 
! Отговори
ГерболИННА преди 1 месец
Коя беше тая СлавчУвицЪ?!? И защо трябва да ни занимавате с блееенето на всяка бивша номенклатурна безлична овчица :) :) :)
13
0
 
18
 
! Отговори
от село преди 1 месец
Тук има политическа мафия , а класата се убива от работа за да живее ТЯ !!!
12
0
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Тия са овцепаси сложени да ни управляват. И се изживяват като висша класа.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таз и тя се опита да влезе в политическия бизнес ама я изритъха в частния сектор :))Ако някой иска да направи нещо а не просто да е на хранилка ще иска нова конституция и президентска държава като САЩ Русия Франция и всички нормални държави в която държава парламента да има само законодателна власт а президента да може да си избере прокурори каквито ще вършат работа а не тия недосегаемите, дипломатите,ченгетата ,следоватвели ,шефове на БНБ целия екип да е в ръцете на президента за да свърши нещо
10
0
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
първо да спрат да се самоопределят като "политическа КЛАСА" !!!!!!!...Право дума баба ви Мара:..-ТЕЗИ СА НАЙ-ОБИКНОВЕНИЦЪРВУЛИ !!!!!!..При това пробити и ужасно миризливи..Не ставащи за нищо.. !..
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има вот ! Сопи и камъни ще има ! Взеха всичко направено през 1989година и вместо да го съхранят го съсипаха .
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като се обезглави политически тая става само хоук туаа, split that thing.
7
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
тука няма политическа класа тука са цър-ву-ли по генезис мотото е келепирада се докопаме до кокала и да не пускаме затова не гласуваме защото сме отвратении няма за кого на никои не вярваме
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иска и тя с нейната партия като величие господин за един ден.
5
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Никаква прошка,за това което сториха на България, само бесилката ще е прошка.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята е да се вмени класово разделение. Обвита е в празни приказки.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокошките клюват оризаа, оризаа, ляля ляяяяяя.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
плошка трябва да иска, плошка