Един от пострадалите в складовете е починал, борят се за живота на дъщеря му

Вътре в складовете има двама души
Обновена: 26 юли 2024 08:05 | 26 юли 2024 07:57, Нели Христова
141
Един от пострадалите в складовете е починал, борят се за живота на дъщеря му
Снимка: БГНЕС

За съжаление има загинал след вчерашните взривове на складове за фойерверки край Елин Пелин. Това е настаненият в "Пирогов" 49-годишен мъж, който беше с 35% изгаряния, но е бил силно обгазен. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов на извънреден брифинг от Елин Пелин.

Днес хеликоптер на армията ще облети периметърът, дронове с термокамери продължават да следят обстановката. Активното горене продължава, съобщи служебният министър Калин Стоянов. "Добрата новина е, че складът, в който има 2 тона тротил, не е засегнат. Има много силно горене в центъра на складовата база."

Допускаме, че вътре в складовете е синът на собственика, информира Стоянов. По информация на МВР вътре в складовете има двама души.

Най-рано 24 часа след последния гърмеж ще започнат действията, отбеляза Стоянов.

Калин Стоянов се възмути на коментарите на кмета на община Елин Пелин, който разкритикува действията на МВР. По думите на вътрешният министър той бил в Гърция, откъдето коментирал ситуацията.

"Съветвам го да продължава да си пие узото там, да се маже по-често със слънцезащитни мазила, да ни остави да си свърши работата. И нека да не си нарушава почивката с всичко, което се случва тук."

Тук предстои едно дълго и тежко разследване от страна на Националната следствена служба, каза още Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
9
 
10
 
! Отговори
Карате ме насила да преди 1 месец
избирам Възраждане и това вече ще стане! Този път даже семейно! Мислех си, че кметът е ит ГЕРП, а той бил от ВМРО доц. д-р. бил и се връщал от Гърция, не е бил на Черниморието! Колко се брои под масата за разрешение за складиране на боеприпаси в населено място, което в случай като този си е равносилно на бомбандировка на населеното място! Да видим какво ще излезе в медиите?
103
2
 
3
 
! Отговори
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ преди 1 месец
София е нападната от околоята :D
102
1
 
18
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
Естествено, че ще има дълго и тежко разследване. Каквито са ни компетентни набедените за компетентни органи, ще е истинско чудо, ако разкрият нещо. Едно е сигурно - няма да има наказани, защото няма да има виновни сред живите. Разбира се, ще се окаже, че всички проверки преди инцидента са показвали, че в складовете всичко е перфектно с изключение на някои дреболии.
101
5
 
9
 
! Отговори
ааа преди 1 месец
Къде е президенто
100
5
 
27
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Калинчо, ти на кмета не можеш да му стъпиш на малкия пръст по интелект и образование. Може само да го конкурираш по тен, щото и ти не си се мазал с кремче, или на теб ти е по рождение от бургаско? И ланеца вземи го скрий, не си мутра а министър.
99
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега оня "експерт" Килинчо Калинката, пак да излезе и да каже че сравнението с тротилов еквивалент било грешно, защото фойерверките не били предназначени за боеприпаси. Смачкани коли, изхвърлен на пътя бетон, разкъсани човешки тела - барутът си е барут, няма значение под каква форма. Събере ли се на едно място много от него, има опасност от взрив, а има ли взрив, неговата мощност може да бъде оценена чрез еквивалентен взрив от тротил. Важи и за ядрени и термоядрени взривове. Там вече говорим за кило и мегатонове
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като Евро 2024 свърши, а през лятото в политиката е скучно, то бай ти Га*ня си намери ново амплоа - стана специалист по взривни вещества!
97
7
 
5
 
! Отговори
Пазач в посолството преди 1 месец
Леля Галя от посолството снощи колега е участвал в оргията и , но е измучала че България ще бъде разделена между Турция и Гърция когато сащ се изтегли от Европа ако не очистят Тръмп
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е изкарал от складовете бащата и 20 годишното момиче? Охраната ли?
95
4
 
11
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Вижти снимката кви маahraли на управляват. Демокрастията и бананжийти на Посолството ни направиха най измиращата нация ф света.
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е модела Доган да рухне, назначения на хора на висши постове, без необходимите качества и умения, натиск върху институциите да издават решения и становища по негов вкус и дано повлече крак,та и ГЕРБ да рухнат.
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Карма. Мислете си каквото щете, но това не е било завод за фойерверки. Може и такова да са произвеждали между другото
92
2
 
13
 
! Отговори
Овчаря преди 1 месец
До икономическият специалист Тъй ли глада е най - големият проблем ? Айде ще поживеем и ще видим като пламне цяла България заради подкрепата на украине ( глада ще ти е последният проблем ) промивали на мозъци като теб работят за правителствата и обещават по високи доходи докато работиш в бомбен цех , а злато вода и ток та грабят както не е било в дивият запад , но така е едни 80 процента не знаят къде се намират и когато падне къщата от карти тогава ще разберат
91
1
 
12
 
! Отговори
По начина информация преди 1 месец
Следва, че концепт за сигурност не, че е пренебрегнат, а изобщо не е съществувал! А сега най-правилното е съд на т.н. бизнесмен, на проектанта и на калинката разрешила това в населени място! От простотия и лакомия ще се избиете в България сами! Никакъв враг или още по зле Путин не ви трябва! След години ще пише в приказките - България една голяма дупка в планетата!
90
1
 
10
 
! Отговори
До Да припомним преди 1 месец
А може би именно това е целта, да се прати съобщение (но не от висша сила) на собствениците на тези складове. Нима малко жени и деца на родни мутри ги взривиха през 90-те? Мафията няма етичен кодекс.
89
3
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
96, изобщо не съм сигурен в това. Франция е колониална държава с 10 пъти по-голямо население. Аконфранция стане 5 млн колония, а ние 500 години колонизираме, мислиш ли, че Франция няма да е клоаката на Европа?
88
8
 
3
 
! Отговори
Вие осъзнавате ли преди 1 месец
Че ако си разменим държавите с Франция в България ще стане развита европейска държава чиста подредена и тн а Франция ще стане от такава на ТКЗС и квартал Максуда каквато е България.Матеряла е много некачествен в България. Незнам дали е защото комунистите са правили много кръвосмешения или заради националният аутизъм.
87
4
 
4
 
! Отговори
До Овчаря преди 1 месец
По-страшно нещо от глада няма, да знаеш.
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе с тия гербави калинки в тая държава кризите следват една след друга.Тия ако управляват и в редовно правителство ще ни върнат в първи клас. Аман от тия некадърници от герб-дпс,само в кражбите и далаверите са силни.
85
1
 
8
 
! Отговори
"батко" преди 1 месец
Сега нали знаете какво си мислим-какво правят там баща и дъщеря?Трагедията е голяма.