Доц. Киселова зачеркна Калин Стоянов за МВР шеф

Може ли ДПС да не успее да се регистрира за изборите?
12 авг 2024 21:40, Александър Попов
87

Калин Стоянов няма да бъде вътрешен министър в следващия служебен кабинет, смята преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова.

"Той ще бъде жертван, за да спадне напрежението между служебното правителство и една от парламентарните групи. Г-н Стоянов е от средите на МВР и служителите го схващат като свой. С назначаването на Калин Стоянов като министър, той вече не е един от служителите. Той е техен ръководител. Той ще бъде отстранен и няма да бъде в следващото служебно правителство", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Кандидатът за служебен министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева е направила разговори с тези, които няма да останат, смята Киселова.

"Чисто житейски се търсят министри, които имат друга битност. Тези, които ще останат, ще бъдат поканени в края на тази дълга седмица, която даде президентът Радев. Структурата ще бъде същата. Това правителство би трябвало да свали натрупаното напрежение", прогнозира още доцентът.

Спред нея част от политиците мислят, че развръзката ще дойде с американските избори на 5 ноември.

"На 20 октомври са нашите избори. Може да се окажем пред различна ситуация, защото ключов играч, каквото е ДПС, може да не успее да се регистрира за участие в изборите. Всяка криза има изход, и политическата. Конституцията дава възможност и това е най-легитимният изход чрез бюлетината. Проблемът е, че избирателната активност се понижи и честите избори доведоха до отдръпване на избиратели, а политиците започнаха да подценяват избирателите", подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
доц. Наталия Киселов преди 4 седмици
е била съветник по правни въпроси (2012 2016) и секретар по правни въпроси на президента Плевнелиев (2016 - 2017). Кадър на посолството, формално предложена от Бай Боко на назначения пак от посолството президент Плевнелиев.
79
0
 
1
 
! Отговори
Демокрация е преди 4 седмици
Доценти с лопата да ги ринеш. Имат и постижения - наскоро един доцент направи впечатляващ фойерверк в село до Елин Пелин.
78
0
 
2
 
! Отговори
Лъчо преди 4 седмици
Схема след схема, да видим какво следва
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има една политическа олигархия с бивши червени знамена окупирала върховете на властите опитваща се с журналистически под лого да се самозалъгва, че основите на властоустоите и са здрави, а мълчанието на електората подсказва, че не само са прогнили, но и миришат.
76
5
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
И тая е от кохортата на Рундю - Кеша. Какво да каже друго?
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-после един смислен изказ!
74
6
 
3
 
! Отговори
. преди 4 седмици
Пак ли това превтасало тесте с "аромат" на зелева чорба ??? Хайде стига вече с фатмашките опорки !!!!
73
8
 
5
 
! Отговори
на пук на ПП-тата преди 4 седмици
бих оставила Колин Стоянов. Няма как едно политическа сила да извива ръцете на който и да било премиер. Това си е политически рекет
72
1
 
9
 
! Отговори
аз искам преди 4 седмици
оставката на Гвоздейков. Тук от 1-2 месеца има поняколко инзидента по жп линиите и то с влакове. Даже имаше и пуснати пътнически влакове един срещу друг. Този си е за оставка от всякога. Купи вагани, в които климатиците не работят. Пътувах в една такава композиция. В два от новите вагони климатичната инсталация не работеше, а в останали 3 работеха. Няма оправдание за това. Или го държат, защото минават парични потоци през него. Но затова мълчат ПП-тата.
71
2
 
5
 
! Отговори
не е преди 4 седмици
редно една парламентарна група да иска оставката на този или онзи министър. Още повече, когато се касае за политическа независима структура, каквито са силовите институции. Крайн време да се премахнат политическите кабинети н силивите структури. Искат служителите да са безспартийни, а ръководството е партийно. Няма как да вървят нещата, докато не се премахне тази недомислица. Що не искат оставката на Гвоздейков, при който за няма и месец има най-много катастрофи по жп линиите. Мълчат,
70
8
 
12
 
! Отговори
Петя преди 4 седмици
И до кога мошениците от ППДБ ще разиграват България?!Какви са тия бе?!А стига циркове и сеирджии
69
9
 
13
 
! Отговори
Шарлатаните преди 4 седмици
не го искат защото им секна ала-балата ... и контрабандата.
68
7
 
18
 
! Отговори
Майора преди 4 седмици
Защо ще правим евала на една провалила се коалиция , искаща овладяване на службите и цялата власт в страната , прочула се с кеша , пудела с пачките и връзките на главния секретар и митници с контрабандисти! Морално ли е такива хора да не искат отново Стоянов да е министър? Българино , осъзнай се и ги прати в забвение!
67
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този Гербачийски кривондел ще го снимам на камера как го рапам. Това ми е цел в живота.
66
4
 
6
 
! Отговори
Vs преди 4 седмици
Добър е, от Холивуд го харесват как се държи и облича, ама ние търсим министър, а не артист!
65
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пеевски брутално превзема държавата Една сутрин може да се събудим негови роби Безразличието ще ни заличи като нация допуснахме бесните мутри да превземат власта
64
12
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 седмици
Делян Пеевски е сатаната, а Калин Стоянов е негов верен слуга! Само Бойко Рашков може да организира чесни и почтени избори.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Ангелина. Ти сестра ли си й, или дъщеря?
62
7
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 4 седмици
Стига с тоя Калин Стоянов бе! Да ти евва и държавата, дето по цял ден ни занимават с една личност!
61
12
 
17
 
! Отговори
Ангелина преди 4 седмици
Доцент Киселова е от тази порода хора в научните и преподавателски среди ,на които се дължи обстоятелството все още да има някакво образование в държавата.Тя е и една от малкото появяващи се анализатори по медиите ,които имат интелигентен и премерен изказ ,обективен и безпристрастен прочит на процесите в страната.