Радев отказа да подпише указа за нов служебен кабинет заради Калин Стоянов, изборите - след 20 октомври

Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти,
Обновена: 19 авг 2024 14:05 | 19 авг 2024 11:14, Нели Христова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Факт е, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет, което е ясен знак, че политическата нестъбилност в България не е преодоляна. Затова е изключително важно да има откритост и диалог между институциите, които управляват държавата. Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са изключително важни, за да може да бъде постигнат най-добрите резултати.

Това заяви служебният премиер Горица Грънчарова - Кожарева представяйки следващия служебен кабинет. Тя заяви, че е запазила голяма част от действащите министри в своя кабинет. Сред тях е и Калин Стоянов. А това не се хареса на Радев. Той заплаши, че няма да подпише указ за назначаване на правителството и даде срок на Кожарева да го смени до 15 часа.

 "Благодаря ви за изказаната позиция при обявяването на правителството и най-вече за положените усилия. Те обаче не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на този мандат, на което аз обърнах внимание при неговото връчване, а именно да се гарантира успокояването на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако г-н Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи. Затова аз ви давам още малко време днес до 15,00 часа да ми предложите друг министър за този пост. Аз ви призовавам вие да помислите и прецените дали за вас господин Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правитилество и да поемете отговорност за потенциална конституционна криза", заяви Радев.

"Взела съм убедено решение Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи", настоя Горица Грънчарова–Кожарева пред държавния глава. "Взела съм своето решение информирано, срещнала съм се с всички. Отговорността е моя, преценката е ваша.

Утре клетва в парламента няма да има. Изборите се отлагат за след 20 октомври. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти, съобщи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от Политика
Наталия Киселова за кризата и натискът върху премиерите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
539
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТОВА Е ЖЕНАТА, ЗА КОЯТО ГОВОРИ ВАНГА, ЧЕ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ. ТАКЪВ ЗВУЧЕН ШАМАР УДАРИ НА ЕКСКУРЗОВОДЪТ НА ДЕСА, ЧЕ СЕ ЧУ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ТАЗИ ЖЕНА, КОЯТО Я МИСЛЕХА ЗА ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМЯ ПОКАЗА, ЧЕ Е ПО-МЪЖ ОТ МЪЖЕТЕ, МАКАР И С ФИНЕС НА ЖЕНА. БРАВО!
538
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
фигурантът не можа да повярва, че една крехка женица му се опъна. Нека започваме процедурата по импийчмънт, както и да не допуснем повече шарлантани в парламента
537
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като избирате случайници и неможочи, така ще е. От президента надолу, всичко е кухо, още от избора на Радев, до днес. Особено, последните три години, агония и стагнация в държавата, заради "великите" опити на ченгетата от мракобесната ДС и Радев руския послушник, да унищожи ГЕРБ и Борисов, и да постави децата й начело на държавата.
536
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев наруши конституцията, за пореден път.
535
3
 
6
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
Ники-в женски вариант!!!!
534
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Гавра с помакиня- оня с юмрука беше изгаврен-а жената се държа по мъжки!
533
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колегите му вярвали, защото в домът му и в министерството не ходели трафиканти като на дед Дамаджан- нямал пудели и евраци, не прави ала бала с Юмрука...
532
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз да питам- КАКЪВ Е ТОЯ СТРАХ ОТ КАЛИН СТОЯНОВ- СГЛОБКАТА СЕ РАЗГЛОБИ ЗАРАДИ НЕГО, ЕТО СЕГА НА ПРЕЗИДЕНТА И ТОЙ НЕ ГО ХАРЕСА- ДАЛИ ЗАЩОТО ЕМИГРАНТИТЕ "МИНАВАЩИ" ПРЕЗ БГ НАМАЛЯХА ДЕСЕТКИ ПЪТИ ОТ КАКТО ТОЙ ЗАСТАНА НА ПОСТА И СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ПРОФЕСИОНАЛНО- КОЙ ДА ЗНАЕ- НЯКОИ КАЗВАТ, ЧЕ ТОЗИ БИЗНЕС Е МНОГО ПЕЧЕЛИВШ?!
531
7
 
6
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 седмици
Абе аз имам един въпрос . Защо Горица отиде при гл. прокурор след като президента не подписа указа ?Ако смята ,че има престъпление и трябва да сезира прокуратурата ,защо не го направи преди това? Ако предложението беше минало ,няма престъпление така ли ?
530
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копринковите да предадат на решетниковия чорап,че миналите избори,които никоя,повтарям - НИКОЯ партия не оспори,се проведоха от СЪЩИЯ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР И СЪЩОТО МВР.Така че с тази опорка,с която излезе вчера за честността на предстоящите избори,само показва умствения капацитет на тези мозъчни инвалиди,които пишат речите на този измислен кешчо с кисела зелка в главата вместо мозък.
529
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Утре може да подпише.... стига глупости!! Горица да предложи себе си за МВР., После ще му мислим кого да изберем.
528
3
 
10
 
! Отговори
Румци Лупинга преди 3 седмици
аз па няа да играя, пък!
527
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пуделът с пачките е минал и покрай Радев щом е строшил четвърт милион за 7 дена в Гърция.
526
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Акъла ви е колкото кокоши мозък. ПЕПЕ ви внушиха за Калин Стоянов, че е човек на Радев, после беше човек на Борисов, след това беше човек на Шиши. На кой не е човек Калин? А всъщност Калин е човек на Киро. Киро го избра и го сложи за министър. Но много бързаха да го натискат да смени някакъв шеф в Хасково или вече не помня къде. Калин се опъна на Киро и стана лош. С политически натиск Киро наби министър Йоловски, а детето и жена му,както и Йоловски са още с охрана. Киро упражнява натиска.
525
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Горчица излезе много семпла, тоест проста на френски. Не знам как се е докопала да висока позиция с подобно мислене и нрав.
524
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на Радев! Кучеро на шиши не трябва да се оставя отново да организира избори.
523
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес видяхме за първи път ДРАСКОТИНИ и ПРОПУКВАНЕ на имиджа! Пролича, че Радев е изнервен,а отчаяния натиск за смяна на Стоянов до няколко часа, е сигнал,че Президента е бил шокиран,че са пренебрегнати неговите условия!
522
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баси интригантите!Онези където са накарали Радев да не подписва сега се скъсват да пишат против него.Доповръща ми се...честно!
521
7
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 3 седмици
путинизацията приключи. спасявайте се.
520
8
 
5
 
! Отговори
хм преди 3 седмици
нож в сърцето на демокрацията.