Подаденият сигнал на Горица Кожарева вече е в прокуратурата

Прокурор ще бъде назначен на случаен принцип
20 авг 2024 17:52, Инна Ангелова
66
Подаденият сигнал на Горица Кожарева вече е в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Сигналът на провалилия се министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, който тя подаде вчера и твърди, че е подложена на натиск в хода на формирането на проекта ѝ за служебно правителство, вече е в Софийската градска прокуратура. На случаен принцип е избран наблюдаващ прокурор, който трябва да прецени съдържат ли се в него данни за извършено престъпление.

Припомняме, че вчера президентът Радев отказа да подпише указ за назначаването на предложения от нея служебен кабинет, заради присъствието в него на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов. От своя страна Кожарева обяви, че ще сезира изпълняващия функциите главен прокурор, че ѝ е бил оказан политически натиск Стоянов да не част от списъка с проекто- министри. 

На излизане от президентството Кожарева се скри от медиите, а след това отиде при Борислав Сарафов, за да подаде сигнал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Политика
Калоян Методиев: Калин Стоянов е косвена жертва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Мара общата преди 3 седмици
Прав е Бойко вместо да се запише в историята като втората жена премиер се превърна в хорска мишена на одумки разни.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая кукумявка нека да и публикуват сигнала, за да и се посмеем. Жалка калинка и некадърница.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не е лесна нейната, след думите на борисов "с къв акъл ..."
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки петък ми е Новата Година.... най-мошната турбина!
45
0
 
8
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 седмици
Натиск имаше от страна на протестиращите полицаи и Калин Стоянов върху Президента!! Калин Стоянов размаха ЮМРУК пред Президентството - това е ЗАПЛАХА!! А протеста на ВЪОРЪЖЕНИ ПОЛИЦАИ пред Президентството е също ЗАПЛАХА към Президента!
44
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Изкупителна кра.а
43
1
 
5
 
! Отговори
Наказетелно дело преди 3 седмици
Престъпление като натиск няма в Наказателния кодекс. Има принуда, като се използва сила или заплаха. А това, че някой е изразил мнението си, не е никакъв НАТИСК, а изразяване на мнение, а вие можете до го имате впредвид или пък да си държите на вашето мнение.
42
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така президента може да не подписва указа, докато щерка му не предложат за министър на културата!
41
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Горица, президент, или Премиер!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 32, ами борисов се изказа по въпроса и досъдебното производство беше променено, как бързо действа, после не били зависими, трябва колкото може по-бързо да се изкажат че няма данни за престъпления, защото пеевски не може да чака
39
0
 
3
 
! Отговори
Няма такова престъпл преди 3 седмици
Няма такова престъпление "НАТИСК"!!! Какво въвличате Прокуратурата в Политиката и я занимавате с глупости?! Някой политик изразил МНЕНИЕ и айде веднага лъжат, че било НАТИСК! Тя нали каза, че никой не я е заплашвал! Ами то тъй политиците, които избираме на Избори няма да смеят да изразяват мнения, да правят коментари, за какво ги избираме тогава?! Пълни глупости е този НАТИСК, който Горица си изфабрикува! Вероятно Пеевски я натиска да лъже!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 3 седмици
Тази иска президента да си затвори очите и да подпише,ами тогава тя може да посочи за министър селския овчар! Тя не познава законите затова се жалва!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая женска за каква минава та пуска сигнал в прокуратурата? То и мойта жена се оплаква от натиск докато я бъхтя, но чак до прокурора да се оплаква.
36
0
 
8
 
! Отговори
Горни преди 3 седмици
Много беше нервна вчера ,след като президентът отхвърли Калин стоянов.обърка папките,изнерви се,има нещо което криеш.слаба кандидатура си.съвет,с нерви не се управлява,лекувай се.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селско Момиче! Влюбих се в селско момиче. По красиво и от цъфнало кокиче. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в софийска община. Влюбих се в селско момиче. Тя иска с'кс, аз искам обичане. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в софийска община. ...... ето как се става "ГРАЖДАНИН" напишете в търсачката на YouTube: Румънеца и Енчев feat. Митьо Пищова - Селско момиче (Official HD Video).... Аре... малко смях и радост във ФОРУМА!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селско Момиче! Влюбих се в селско момиче. По красиво и от цъфнало кокиче. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в софийска община. Влюбих се в селско момиче. Тя иска с'кс, аз искам обичане. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в согийска община. ...... ето как се става "ГРАЖДАНИН" напишете в търсачката на YouTube: Румънеца и Енчев feat. Митьо Пищова - Селско момиче (Official HD Video).... Аре... малко смях и радост във ФОРУМА!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
горица определено е натисната, но натискът е да остане на поста си калинката стоянов!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчерашната статия съобщаваше за образувано досъдебно производство,днешната за действия на прокурора,които се извършват при проверка има ли данни за престъпление или не.Рдеа ли СГП е сбъркала вчера,ами журналистически възприятия.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая що така прилича на Денко ?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е,Конституционният съд посочи и нарушение на Конституцията,но се подразбира,че става въпрос за нарушение свързано с държавна измяна,дори човек да убие като президент дело може да бъде образувано едва след края на мандата му,не може нито да бъде образувано наказателно производство срещу него докато е президент,нито да се извършват каквито и да е процесуални действия срещу него.Същото се отнася и до вицепрезидента.