Русия с ограничение на движението на средства към неприятелски страни

Москва определи като спекулации, че златото от валутните резерви е изнесено от страната
25 мар 2022 10:55, Нели Христова
44
Русия с ограничение на движението на средства към неприятелски страни
Снимка: БГНЕС

Русия реагира на замразяването на част от резервите си, като налага ограничения върху движението на средства към неприятелски страни със съпоставим размер, обяви Централната банка, цитирана от "Лента.ру".

След замразяването на резервите на Банката на Русия в щатски долари и евро, Москва дава огледален отговор, съобщиха от Централната банка. Регулаторът оповести същността на по-ранните мерки на своя уебсайт.

"Бяха наложени ограничения върху капиталовите потоци, забрана за продажба на ценни книжа от чуждестранни инвеститори и забрана за изтегляне на средства от руската финансова система", се казва в публикацията. Освен това се налагат и ограничения за плащанията по корпоративен дълг на руски дружества и публичен дълг към държатели от държави, на които са наложени санкции. Те ще бъдат възможни само с одобрението на правителствена комисия.

"Това означава, че в отговор на замразяването на част от резервите на Русия, тя също така налага ограничения върху движението на средства, които биха могли да бъдат прехвърлени в неприятелски страни със съпоставим размер", обобщи Централната банка.

Тя също така отхвърли спекулациите, че златото от валутните резерви е било изнесено от страната и се намира някъде другаде.

"Цялото злато от валутните ни резерви се намира в трезорите на Банката на Русия на територията на нашата страна", се казва в публикацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде Горбачов, който разруши Източния блок. Дойде Елцин, който разруши Съветския съюз. Рейгън е един изкуфял артист алцхаймерист, разказващ вицове на американския народ.
34
3
 
3
 
! Отговори
то преди 2 години
имаше ссср дойде Рейгън няма ссср, сега ще стане същото !!! А Рейгън не гръмна нито една пушка
33
1
 
2
 
! Отговори
Уау преди 2 години
Рублите били много красиви, за пръв път на снимката към статията виждам рубли!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само златото няма да ви спаси. Всички знаем, че съвременните банкноти не са обезпечени със злато дори на 20 %.
31
2
 
8
 
! Отговори
Продължение преди 2 години
Само, че от произодствена гледна точка, ресурсите са първата необходима предпоставка за технологиите, не обратното. Пример: аз имам машина за производство на телефони, но без ресурси не мога да произведа дори един единствен телефон. От друга страна имайки ресурси мога да произведа машина. Като оставим настрана личните пристрастия - Русия има СОБСТВЕНИ ресурси достатъчно за собствени нужди (затова й изнася), Западът трябва да ВНАСЯ ресурси
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от неграмотни ***. Всякакви свободни съчинения на тема икономика. Единият писал че не могат да се печат рубли ако нямало постъпление на долари. Малко пояснения за мислещите: парите сами по себе си не значат нищо. Това което има значение са ресурсите, стоките и услугите. Всяка страна, чиято валута не е обвързана с друга може да реши да си напечата колкото иска пари. Трудно предвидими са резулататие и за двата лагера. Но е факт че Русия има повече ресурси, а Западът повече технологии.
29
2
 
2
 
! Отговори
sasuno преди 2 години
До BGexitТакива изводи за съжаление, може да направи само едни напълно незапознат, неориентиран и с ниско боразование човек.
28
2
 
4
 
! Отговори
Google преди 2 години
Отдавна са изнесени под формата на луксозни имоти в Англия и скъпи яхти на олигарсите.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До BGexit При жан виденов нямаше кауфланд и фондове. Хубаво ли ти беше? Ама честно.
26
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами да си приятел на путинова рассия в настоящия момент е въпрос на диагноза и съответната епикриза в която трябва да се отрази състоянието ти ... с действията си товарищ путин превърна целият цивилизован свят в "неприятел" и потенциален "Враг" който дебне пред портата му и за да изпревари събитията реши да проведе своята "операция" в Украйна, която го нареди до най-знаковите военнопрестъпници в историята на човечеството ... !!!
25
11
 
6
 
! Отговори
Дори и преди 2 години
Да си продадат активите в Русия, няма как да изнесат получените рубли. А и санкциите не им позволяват да продават. Обявяват банкрут и Русия продава активите им на руски бизнесмени. Тия 300 милиарда дето са ги запорирали изобщо не са танто за кукуригу. Америкосите наистина се простреляха в крака.
24
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удариха яко по масата .Това е просто новия лидер на света .
23
7
 
12
 
! Отговори
Западните фирми преди 2 години
Газ пекаят.
22
16
 
17
 
! Отговори
BGexit преди 2 години
Kaufland годишно печели над милиард лева на българския пазар. И това е само една от веригите. Смятайте по колко милиарда годишно се изнасят извън България, а от еврофондовете се краде всичко. Въпросът е, какво прави още в ЕС?
21
14
 
15
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 2 години
В отговор на замразяването на почти половината от резервите на Русия, Руската Федерация наложи ограничения върху движението на средства, които биха могли да бъдат прехвърлени във вражески страни със съпоставим размер. Колективният запад се опита пладнешки да открадне спестяванията на руския народ, но Путин огледално отговори на подлостта и не даде да обидят руснаците.
20
15
 
10
 
! Отговори
Мирови съдия преди 2 години
Отсъждам зратния и валутния резерв на Русия в полза на Украйна!
19
4
 
2
 
! Отговори
Леле, преди 2 години
и нищо за никой не означаващите г а нь0вци и те взеха да се изказват и оценки да дават. Смешна работа!
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И друг закон, който Путин не променя е законът за офшорките. В Русия по закон 80% от фирмите могат да се регистрират в офшорни зони, което значи че тези 80% не плащат данъци в Русия. Т. е. парите излизат от Русия. Това е един вид узаконена кражба. В по закон само 20% от фирмите могат да се регистрират в офшорни зони. Путин не променя и този закон. Парите на Русия просто се крадат, и то съвсем "законно".
17
1
 
5
 
! Отговори
Байден преди 2 години
Президента Джо Биден каза че той не е казвал че санкциите биха спрели Владимир Путин, но неговата Администрация казаваше точно обратното за седмици ... Брюксел, Белгия 24/03/22
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измишльотина. Лента.ру не е достъпна от месец.