Полски генерал: Орбан е готов да участва в подялбата на Украйна

Унгарският премиер прескачал Запада в преговорите с Путин
11 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
111
Полски генерал: Орбан е готов да участва в подялбата на Украйна
Снимка БГНЕС

Политиката на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан спрямо Русия може да се обясни с факта, че той е готов да участва в подялба на Украйна, пише полският генерал в оставка Валдемар Скшипчак в статия за изданието Wprost.

Според генерала Орбан за пореден път е показал както на НАТО, така и на Европейския съюз, че е способен да създава и провежда собствена политика, опитвайки се да стане посредник между Киев и Москва.

"Той поема тази роля, въпреки че не представлява никого, освен себе си. С това действие той нанася много щети. Първо, това показва на Путин, че коалицията, подкрепяща Украйна, не е силен монолит. Второ, с действията си той насочва вниманието на всички подписали швейцарското споразумение, че има и друг път към мира. Не непременно със Запада“, коментира Скшипчак.

Бившият командир на полските сухопътни сили прогнозира, че "с течение на времето Орбан ще иска да създаде алтернативна на Запада група от страни, които да застанат на страната на Путин в битката за мир и всъщност да приемат условията му с цената на прекратяване на огъня“, уверен е военният на Варшава.

"Това вероятно е намерението на Орбан, съгласувано с Путин. На какво разчита премиерът на Унгария?“, пита полският генерал и дава отговаря: "Той с удоволствие би участвал в подялба на Украйна“, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от ЕС
Части от Сицилия остават без вода, принудени са да връщат туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Сащ и НАТО сметките няма да излезнат Русия трябва да онищожи фашизма сащ и неите сателити не може дасе има доверие на фашисти и наркомани. Ако Русия спре то враждата НАТО ще тлее докато несе въспламени
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нагли поляци те са най- готови от всички да грабят от Украйна ако може цялата с тайна благодарност към Путин
94
4
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 седмици
Този жалък руски слуга никой няма да го пита, не става за нищо!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 седмици
До 96 : Има да си почакате за подялбата на Русия шУшлеци, миЖитуRкиии..! ХАхахахааа !
92
1
 
2
 
! Отговори
дам преди 2 седмици
Ето ви повод за 3-та световна война
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз пък чакам подялбата на Росия.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна е изкуствена държава, събрана от чужди държави, завладени от Руската империя и СССР. Източна Украйна принаглежи на Русия, Западна Украйна е на Унгария, Полша, Словакия. Разпадаме я като Югославия или Австро-Унгария.
89
0
 
7
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Поляците усещат, че няма да прилапат цяла Западна Укрия и надават вой. Пък на този генерал да му имам фамилията.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 90 Разделяне между Унгария и Словакия само. Претенциите на Орбан са за цяла Трансилвания. Тези за Воеводина засега се разбраха в Вучич да не се повдигат в замяна на аншлуса на РС към *** Сърбия.
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Орбан винаги може да избяга в Македония. Нали купи медийната империя на Латас и плюенето по България и българите се увеличи десетократно. Това до голяма степен предопредели резултатът от изборите в Скопие. Но може и да отседне при Вучич по пътя.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно как ще разделят Задкарпатска област, която граничи с Словакия, Унгария и Румъния?
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По всичко личи, че скоро Варшава ОТНОВО ще стане исконно руски град. Като гледам - На един референдум разстояние са вече, и продължават да се приближават.
84
5
 
4
 
! Отговори
клевети колкото щеш! преди 2 седмици
Че откога Унгария има ОБЩА ГРАНИЦА с Украйна, че да участва в подялба на Украйна? Като каква ще участва? То тогава и марсианците може да участват във въображаема подялба според полския генерал. Навремето преди 1989 г. гледах доста полски филми по Бенете. Роман Вилхелми, голям актьор, играеше все ролята на разни полски мошенниции и измамницци. Останах с впечатлението от филмите му, че в Полша те са толкова много, че с лопата да ги ринеш. Оттогава насам на поляк вяра нямам никаква!
83
1
 
8
 
! Отговори
така излиза преди 2 седмици
Ключовата дума тук е "да участва"! Определено това предполага по презумция, че Полша ще отдели своята част от Украйна. В такъв случай и Унгария ще си вземе земите с унгарците, които нацистите също искат да претопят в "чисти украинци".
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде, бе, малко полски медии показвахте Лвов в състава на Полша...
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички държави кито са изпращали помощи на Украйна, трябва също да участват в подялбата и. И да получат дял, реципрочен на помоща която са дали.
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "орбан е един сeлски тарикат с размери на тюлeн, кога ще има санкции към унгария, заради позицията и към Украйна, тез западняци са големи бaлъци и много бавно загряват..." Унгария Е член на ЕС и НАТО, Украйна НЕ е член на нито една от двете организации. Кви санкции те гонят?!?
79
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
орбан е един сeлски тарикат с размери на тюлeн, кога ще има санкции към унгария, заради позицията и към Украйна, тез западняци са големи бaлъци и много бавно загряват...
78
2
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
Всеки с някаква власт се опитва да води своя политика, фоннещо си например, която не допуска различни мнения в "семейството". Стига сте плашили с Орбан, още малко и ще го обвините, че лично е нападнал украйна. Поляците, щом толкова милеят за украйна, да започнат да пращат войски и да поканят цялото укр. население на полска трапеза.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Драги центаджиии Със сигурност по-добре от крепостниците в паузите между бомбардировките на Путин. Не те питам как живееш ти.Със сигурност много зле, почти колкото рушки трошляк. Щастливите хора не хейтят.