В психиатрия остава руски шаман, опитал да "прогони" Путин

Александър Габичев предприе поход от Сибир през март 2019 г.
Обновена: 15 юли 2024 14:29 | 15 юли 2024 14:29, Елка Василева
46
В психиатрия остава руски шаман, опитал да "прогони" Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Руски шаман, известен с това, че е искал да "прогони" президента Владимир Путин, ще остане интерниран в психиатричен център в Сибир, съобщи днес адвокатът му, след като жалбата му срещу принудителната хоспитализация беше отхвърлена, предаде АФП.

Още по темата
Петдесет и пет годишният Александър Габичев е започнал поход от Сибир през март 2019 г. и е планирал да пристигне през 2021 г. в Москва, където е искал да организира "церемония за прогонване на Владимир Путин", когото е описал като "демон".

Същата година той е арестуван, след като изминава стотици километри в посока към руската столица. Пристигането му в няколко града предизвика демонстрации в негова подкрепа.

Първоначално той е обявен за "неотговорен за действията си поради психическо разстройство", а след това е интерниран в психиатрично заведение.

Шаманът обжалва принудителното си лечение, но съдът в Сибир отказва да смекчи условията на принудителната му хоспитализация, съобщи днес адвокатът му Алексей Пряничников в канала си в "Телеграм".

"Ще обжалваме пред Върховния съд. Междувременно в началото на октомври комисия от психиатри ще извърши нова психиатрична експертиза на Александър Габичев", каза той.

Неправителствени организации за защита на правата на човека обвиняват руските власти, че използват интернирането в психиатрични заведения като наказване на критични към правителството гласове - практика, която е позната от съветската епоха, посочва АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смениха плочата! Вече опонентите не се спъват и умират, а ги обявяват за луди.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
един СМЕЛ човек да има в Русия и те го вкарали в психиатрия
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има още много такива откачалки, но се опасявам, че няма да стигнат психиатриите. Тука в сайта има поне петима дето всеки ден "свалят" Путин от власт.
36
5
 
2
 
! Отговори
Психо преди 1 месец
И аз съм лежал в психиатрия и повярвайте ми,това е отвратително,но наскоро четох нещо интересно-има 4 вида престъпници,психично-болните са престъпници по навик.Жалко ,че тези неща не ги обясняват,ама нали трябва да се чете,а не неграмотни доктори.
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите много харесват начина на управление в Русия, но ако им предложиш в Европа да приложим същия към инакомислещите т.е. към тях и настръхват. Скъпи русофили, смятате ли, че някой трябва да ви вкарва в психиатрии, само защото не харесвате политиката на ЕС? Аз не мисля така и затова харесвам ЕС. Всеки има право на мнение. Вие щом харесвате Русия, значи може доброволно да се запишете в психиатрията, за да покажете, че наистина одобрявате подобен начин на управление на една държава.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Психиатриите не само в Русия, но и в България са служили и служат като бухалка за разчистване на сметките с неудобни хора, които са набедени за луди. Това е зловещ начин те да бъдат унищожени." - Така е. Представи си какви хора биха използвали подобна бухалка. Как може да пратиш някой в психиатрия, само защото не те харесва? По-добре излез пред хората, обори го с аргументи, щом му придаваш важност, направи го за смях и никой няма да се занимава с него, но явно последното е трудна работа...
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов "Ми да опита в германия да им прогони президента, да видим дали само с принудително лечение ще се размине...." - Ти това наистина ли го мислиш, или просто си тренираш пръстите с натискане на копчетата на клавиатурата? В цивилизованите държави никой не обръща внимание на шамани правещи някакви церемонии за прогонване на президенти. Виж в Русия обаче явно президентите ги е страх даже и от шаманите. Жалък опит от твоя страна за сравнение на Русия с европейски държави. Не минава!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Психиатриите не само в Русия, но и в България са служили и служат като бухалка за разчистване на сметките с неудобни хора, които са набедени за луди. Това е зловещ начин те да бъдат унищожени.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демонът Путин е за психото, но няма кой да го въдвори!!! Байдън и Тръмп - също са за там. А нормалните не само е нас считат за луди!
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шамана просто е искал да изпълни известния древноруски ритуал по екзорсизъм, наречен "тричане на шантаво джудже". Защо са тези репресии?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екзорсиста на Путин, очаквайте в кината.
28
6
 
10
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 месец
Джурджанка вече и от шамани ли го е страх ?
27
1
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
До АнонименПреувеличение - много от тях са само изтъкнати професионални пианисти, ученици и последователи на първоучителя Елцин.
26
6
 
3
 
! Отговори
До ВЪПРОС преди 1 месец
Доколкото знам в руския език Путин е свързан с думата "път". Може би на български е нещо като "Пътников".
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако този беше шаман тръгнал от Сибир до Москва, за да целуне ръката на Путин и да сподели с руския народ, че Путин ще им гарантира светло бъдеще, не само че нямаше да е в психиатрия, а сигурно и някой държавен орден за храброст щеше да получи.
24
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички критици на Путин са ей такива ненормални и като тоя.
23
12
 
10
 
! Отговори
Бико преди 1 месец
Не шамана,а Путин има нужда от психиатричен преглед и въдворяване в психодиспансер.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хаха както във филмите най-абсурдната новина поднесена на фона на други много по- фрапиращи случки и минава без никой да я отрази и накрая се оказва истина.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в тоя сайт има един "шаман"
20
9
 
13
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Ами дедо ви Джо, кой ще прогони? Изпраскал съвсем, ама се напъва за втори мандат. Сутрин, обед и вечер този старик имал навик да се ръкува по ред със Седящия бик, Джеронимо и Лудият кон. А отскороДжоузеф издирвал и Петнистият лос, за да му каже едно "здрасти", ама оня му бягал по фланга, щот разбрал, че пада от метални коне т.е. от самальоти.