Русия с допълнително оборудване и техника на фронта

Опит за противодействие на украинското нахлуване
Обновена: 11 авг 2024 14:53 | 9 авг 2024 19:50, Инна Ангелова
5
Русия с допълнително оборудване и техника на фронта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщи, че разполага допълнителна военна техника, за да противодейства на мащабното нахлуване на украинските въоръжени сили в граничната Курска област, където боевете не стихват вече четвърти ден, предаде Франс прес.

"Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от придвижването на формирования на руската армия в Курска област за укрепване на силите, водещи активни бойни действия с украинските военни формирования в Суджански район на областта. Колоните, прехвърляни към районите, където се изпълняват задачите, са оборудвани с многоцелеви ракетни системи за залпов огън БМ-21"Град", артилерийски оръдия, танкове, тежка гъсенична техника, камиони "Урал" и "Камаз", съобщи руското министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Многофункционални свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 на въздушно-космическите сили на Русия са нанесли удари по личния състав и военната техника на украинската армия в пограничен район на Курска област. Ударите са нанесени с авиобомби с универсален модул за планиране и корекция, който позволява да се нанасят високоточни удари от безопасно разстояние. След като получиха потвърждение от разузнаването, че целите са поразени, самолетите благополучно се върнаха на летището, от което са излетели", допълни министерството. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
след 140 дни КРАЙ НА ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЗА РУСИЯ !!!
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск, но нарочно остави укрофашистките агресори да навлезат на руска територия и да ги набута в капана си. Сега капанът щракна и най-подготвените украински остатъци от фашистката хунта ще бъдат ликвидирани. В същото време, освобождаването на украинските територии продължава с още по-бързи темпове.
2
6
 
4
 
! Отговори
айдеееее преди 4 седмици
това се очакваше, мимолетната радост и опиянение от жалкия пробив в Курска област свърши, сега къде ще скриете бе мишоци, до един ще ви изтрепят като ***.
1
1
 
4
 
! Отговори
Петракиев преди 4 седмици
Ало,мисирките !Я пишете кой надраска това,откъде е информацията или един ден смукахте от пръстите?