УЕФА сменя правилото за голмайстор на Европейското

Няколко футболисти могат да станат голмайстори
12 юли 2024 21:23, Инна Ангелова
5
УЕФА сменя правилото за голмайстор на Европейското
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От УЕФА съобщиха, че сменят правилото за голмайстор на Евро 2024. Така от организацията обявиха, че няма да разчита на предишното правило за определяне на голмайстор на европейското първенство по футбол. Досега дори и няколко футболисти да приключваха надпреварата с равен брой голове, само един печелеше Златната обувка.

УЕФА използваше вторични критерии, като основният бе направените асистенции, за следващия изиграните минути. Този път обаче тези критерии няма да важат и ще се гледат единствено попаденията. Това означава, че няколко души могат да станат голмайстори на Евро 2024.

В момента шестима играчи си поделят първата позиция и са потенциални носители на приза. Това са Хари Кейн (Англия), Дани Олмо (Испания), Джамал Мусиала (Германия), Коди Гакпо (Нидерландия), Иван Шранц (Словакия) и Георгес Микаутадзе (Грузия).

Кейн и Олмо имат шанса да излязат еднолично на върха във финала на първенството в неделя, когато Испания и Англия ще се изправят един срещу друг, за да определят новия шампион на Европа. Близо до върха в голмайсторската листа са още Джуд Белингам (Англия) и Фабиан Руис (Испания), което означава, че потенционално голмайстори на Евро 2024 могат да бъдат седем или осем футболисти. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Спорт
Клоп отказа да поеме националите на САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Мюлер преди 3 седмици
Джамал Мусиала (Германия) - Щирлиц, ти ли си, бре?!?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, повече от две топки не е хубаво да има, било то и златни.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Давайте им по една значка голмайстор на всички де са вкарали гол и помощник на голмайстора на всички де са ритнали топката.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то до сега голове не видях
1
1
 
19
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 седмици
Хари Кейн само дузпи е вкарал до момента. Голмайстор на дузпите.