Правдата тържествува, Йоана Георгиева отива на Олимпиадата

Арбитражния съд в Лозана отмени наказанието на нашата гребкиня
16 юли 2024 07:25, Петър Бойчев
5
Правдата тържествува, Йоана Георгиева отива на Олимпиадата
Снимка БГНЕС

Арбитражният съд по спорта (КАС) в Лозана отмени наложеното наказание на българската състезателка по кану-каяк Йоана Георгиева. Тя беше със спрени права от началото на юни насам, когато беше обявено, че е нарушила антидопинговите правила.

Причината, която международната агенция за допинг тестване ИТА посочва е, че българката не е била открита за проба на 15 декември миналата година, когато е била потърсена от инспектори.

Ето какво споделиха от Българската федерация по кану-каяк:

"Голяма победа в името на българския кану-каяк! Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение:

Йоана Георгиева е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила! Временното спиране на правата на Йоана Георгиева, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя. Това означава, че Йоана Георгиева има право да представя България на Олимпийските игри в Париж.

Йоана Георгиева ще вземе участие и на Световното първенство по кану-каяк до 23 г. в Пловдив на 500 м едноместен каяк. Йоана Георгиева беше представлявана по делото от адвокатите Елена Тодоровска и Борис Колев.

Българската федерация по кану-каяк благодари на всички, изпратили своята безрезервна подкрепа към Йоана Георгиева и вярващи в нейната невинност от първия миг на обвинението.

Сега тя бе потвърдена от Спортния арбитражен съд.

Правдата възтържествува!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - 2Стотици са отстранените, някои за много години. Преди да се пише, трябва да се чете. Или чукчата е само писател??
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя не е подготвена за ОГ. Целта е направена да я спънат.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как шък един път не се чу антидопинговата организация да е хванала някой я австралиеь, я сащанец, а британец плувец?! Що така? А спомняте ли си това същество на олимпиадата в Пекин, което излезе и надви Станка Златева? Дека се затири?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех!