Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков

Финансист №1 драснал писмо до ЕБВР да не дава заем на града
27 май 2010 12:37,
167
Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Виновни сме всички ние - даваме *** да ни ***, а после бием дайрето, че са ни наебали - това сте вие родителите ни !!! Пенсии дърти - спрете да убивате !!! Достатъчно унищожихте от страната си - спрете вече !!! Това е регион с най-много лапта-лапта=бкп+доган !!!!! Сега сте седнали и това да правите ?! Как не ви е срам ви питам ?!Не , Ние собствените ви деца не желаем повече да плащаме вашите сметки ! СПРЕТЕ СЕ !!!какво квичите - свикнали сте само на плюсак и сране !
135
0
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 14 години
ТРЯВАТ МУ 30 МИЛИОНЧЕТА НА КОМУНИСТА...ЗА РЕМОНТ НА УЛИЦИТЕ ?!А ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ НАЛИ ОТИВАТ В ОБЩИНАТА? ЗА КВО ГИ ИЗХАРЧИ КМЕТЕ? БРАКМА ОТ 104 КОНЯ ДАНЪК 120 ЛЕВА .. КОЛКО КОЛИ ДВИЖАТ ИЗ ПЛОВДИВ? ПЛОВДИВЧАНИ ВЗЕМЕТЕ ПО ЕДИН КАМЪК И ИДЕТЕ ПРЕД ОБЩИНАТА НАПЪЛНЕТЕ МУ БАНКОВАТА СМЕТКА НА ТОЯ ***
134
1
 
1
 
! Отговори
PETAR преди 14 години
sega 6te videte 4e 6te ostranqt i nego,koito ne im otarva go mahat tova e vsi4ko,vinovnikat vseki go znae(STANI6EV),PALNI GLUPOSTI AMI TOVA E DARJAVATA NI
133
0
 
1
 
! Отговори
babait преди 14 години
Някой знае ли за какво се харчат месните данъци и такси.Всеки сам да си направи сметка колко данък сгради плаща x 350 000. До сега не пътища ами каквото се сетите това щеше да е оправено.Ама народа не търси отговорност от никого а трябва.
132
1
 
0
 
! Отговори
off преди 14 години
На помня ми приказката за дяволите и казана с българите защо до казана нямало охрана ами такива като Дянков има много в услуга на дяволите
131
5
 
3
 
! Отговори
АНАНАСОВ преди 14 години
Ананасов го издуха!А как се готвеше да папка!И то точно преди изборите.Нали другарю АНАНАСОВ!Защо не го тегли в началото на мандата???
130
1
 
4
 
! Отговори
8985 преди 14 години
A на админите на dnes.bg - дебел негърски *** в устите на майките им, да видят те какво е беля :-(
129
2
 
8
 
! Отговори
5898 преди 14 години
Дянков - в Бобов дол, на първоначален строг режим!
128
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Важното е ЕБВР да са информирани !!!! А те знаят и имат опита да следят разходването на средства...И не е работа на министър Дянкоф да се бърка, след като държавата няма да е гарант !!!! А видя ли на кой общини отрязаха средствата и със колко твойте ИДОЛИ !!!! Пак удрят най бедните общини за сметка на София...
127
1
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 136 Убеден ли си в това, което твърдиш? Или си чешеш пръстите? На път съм да спечеля 2 облога тук, внимавай да не си третия. И стига коментари и спорове с некомпетентни, но убедени хора.Ако.. Стоичков беше с 14 сантиметра по-на ляво щеше да вкара гол. Твърде много "ако" и твърде малко резултати.
126
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Василев Василев пак бягаш от темата :)))) Типично ГЕРБЕРСКО поведение !!!!!Вие освен за чужди далавери за друго мислите ли ??? Що не коментираш цената за километър велоалея от 500 000 за километър !!! А може и метрото което Софиянски построи а Тиквата довърши станциите и го въведе във експлотация..
125
0
 
7
 
! Отговори
Иван Нешев преди 14 години
Министър Дянков да не се меси в работите на община Пловдив, че ще блокираме достъпа на *** на техния любим град фаворит - София. Той май е забравил, че при нас долита миризмата и на неговия ***. Все още Община Пловдив не е получила уговорените суми за това, но явно уговорките може да се правят само между мъже, а не и с мякащи п.тки! Дянков, гледий си твоята паничка и не дърпай лъва по опашката, че и без това много ни дразниш!
124
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Пилците се броят на ЕСЕН !!! Когато участъка е завършен и пуснат във експлотация ще ми е интересно дали някой ще попита колко реално е струвала тази магистрала... Тогава Боко пак ще реже ленти и ще се бие във гърдите, НАПРАВИХ ВИ МАГИСТРАЛА а цената кучета е яли !!!!! Това е популизъм във стил ТИКВА същото се случва и със метрото....По времето на Софиянски то беше почти готово, но Боко пак ряза ленти и трупаше диведенти !!!!!!!
123
1
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 14 години
Цялата работа е в това,че за Бойко Славчо Атанасов е предател....Ще му прави спънки,докато свят му се завие!!!! Славчо сам си го набута,когато направи колаборация с червените и остави ГЕРБ на сухо!!! Тези неща не се прощават
122
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Василев Василев бяга ти здраво логиката на теб !!! Договаряш 1км магистрала на цена 1,7 милиона а същевремено във София се прави велоалея на цена за километър от 500 000 нещо логиката я няма !!!!! Освен това трябва да знаеш, че заложената цена не е крайна... Конкурси се печелят със нереално ниски оферти и след това се актуализират....А на Боко целта му беше, да се удари във гърдите АЗ ПРАВЯ НАЙ ЕВТИНИТЕ МАГИСТРАЛИ ВЪВ ЕС !!!!!!!!!
121
2
 
6
 
! Отговори
филибе арбитър преди 14 години
Славчо иска да направи - като за последно - ударче с този кредит!!! Друг е въпроса,че ако беше гербаджийски кмет, Дянков нямаше да му пречи!!!
120
5
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 134 Жалкото е следното.Един изцяло финансов въпрос става политически.Дянков не давал. Ами, ако е гарант по заема, как ще даде?Ти, а и Присмехулника, ще станете ли гаранти на заема на жена си, която не ти казва колко и за какво ще го похарчи, пък и няма голяма заплата?
119
3
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 128 Тук е разковничето. Защо кмета на Пловдив не премине през български финансови инструменти, а направо към ЕБВР? Кой ще гарантира за кредита? България. А обезпечението? България. Ай, стига популизъм!Той попитал ли е пловдивчани за това? Те, дали са съгласни?Или, като е избран, дай да гепиме, пък те ще си плащат.Не става така.
118
3
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 128 Тук е разковничето. Защо кмета на Пловдив не премине през български финансови инструменти, а направо към ЕБВР? Кой ще гарантира за кредита? България. А обезпечението? България. Ай, стига популизъм!Той попитал ли е пловдивчани за това? Те, дали са съгласни?Или, като е избран, дай да гепиме, пък те ще си плащат.Не става така.
117
0
 
9
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Дянков играе вече за местните избори . Връзва кинтите на кмета , онзи не може да мърда и съответно да изпълнява обещанията . Има малка подробност , ако боравиш зле с бумеранга може да те тресне тебе. Майните са умни хора и едва ли ще се хванат на тези пинизи. Обичат си кмета, за Дянков не съм сигурен. Другия вариант е да е работа на Боце. Дянков се кара, Боце помирява. Помни се последното:)) Доброто и лошото ченге. *** милиционерски номер но сработва в повечето случаи в полза на милиционерите:((