44,4 градуса на сянка показа термометърът в Хасково

Това е значително над днешната прогноза
17 юли 2024 16:50, Петър Бойчев
17
44,4 градуса на сянка показа термометърът в Хасково
Снимка БГНЕС

В Хасково беше отчетена рекордна температура от 44,4 градуса по Целзий, което е значително над прогнозните стойности за страната.

Според метеорологичните прогнози, температурите в България ще се задържат между 38° и 43°, а в столицата София ще бъде около 38°.

Метеоролозите предвиждат, че горещото време ще се задържи през следващите два дни, като има възможност температурите да се покачат още малко. Захлаждане и валежи се очакват чак в края на седмицата, което ще донесе облекчение за населението и вероятно ще успокои и пожароопасната обстановка, пише Труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: сянкахасково444 градуса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
оффффффф преди 1 месец
после сушайте утепаните синоптици,редовно лъжещи във всичко,намало да има температурни рекорди,защо не махнат от ефира прогнозата за времето,безумно и тъпо губене на време.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Сахара от 1000 г. поне дневните темп. са 58 гр.С. Въпреки това там има възникнали 10 държави, 1500 животински вида и стотици растения. Всичко това се е приспособило, живее си под слънцето и се размножава, без да мисли да напуска това място и без да го прави на въпрос. Същото е и в пустинята Мохаве, Калифорния, наречена от индианците Долината на смъртта. Впрочем, те нарочно са я нарекли така, за да уплашат белите заселници. 500 г. по късно всичко я ясно, процъфтява бизнеса със змии кротал.
11
9
 
0
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Не искам да всявам масова паника но другия месец ще бъде още по горещ.Не питайте от къде знам.
10
6
 
4
 
! Отговори
8 преди 1 месец
Може да потърсите информация "Парад побежденных по Садовому кольцу" . Все нещо ще ви излезе и със снимки. Впрочем, имам неточност, били са 57 хил. Многостранно полезна информация.
9
0
 
24
 
! Отговори
Хасково преди 1 месец
Метеостанцията в града е поставена в най- високата част на града, или по-скоро извън него, близо до гора. Не ми се мисли в центъра колко е било...
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на днешната дата преди 80 години в Москва устройват масов преход на 56 000 военнопленници немци в строй по кръговата улица в рамките на 6 часа. немците били полуобути, температурата била 40 градуса и съответно ходенето по асфалта толкова дълго било крайно зле. Дали от горещината или от дадената им преди това храна, но масово имали диария и всичко, по лиса на друга възможност, вършели "под себе си".След края на шествието, което минало БЕЗ ексцесии, през улиците минали воднимапини за чистене.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
:)
6
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
...има "Аскьово"..
5
1
 
7
 
! Отговори
Клинично Затлъстели преди 1 месец
шИшИ, б0кУ, ристУ, к0к0 - добре, че достатъчно Пари от Народа Свиха - да имат за Климатици и Ток - че иначе, нямаше да оцелеят тия жеги!
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли такова място Хаскуу?
3
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако всеки ден не ни плашеха, все едно не е лято, а апокалипсис настъпва, хората щяха да живеят една идея по-спокойно. Изнервящо е вече това наблягане на температурите. Ами няма как минус 40 да е, плюс 40 е, лято е, юли, юлски горещници! Не е от днес!
2
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лято е :)
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мноу важну, а вчера нали беше 50 или поне така писахте