Няма жертви и пострадали от пожара край Воден, евакуирано е цялото село

Два хеликоптера от Одрин на помощ срещу огъня
Обновена: 17 юли 2024 19:35 | 17 юли 2024 18:45, Красимир Ангелов
78
Няма жертви и пострадали от пожара край Воден, евакуирано е цялото село
Снимка: БГНЕС

На добросъседски начала от Турция очакваме два хеликоптера да излетят от Одрин, както и противопожарни автомобили и булдозери, които са готови да ни помогнат. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който отиде на място в село Воден, където бушува голям пожар.

Още по темата
Министърът посочи, че цялото село е евакуирано.

За радост няма пострадали хора, няма и жертви, каза още Стоянов. Той определи ситуацията на територията на селото като тежка.

Главен комисар Александър Джартов каза, че заради бързата промяна на посоката на огъня, те не са имали възможност бързо да евакуират хората.

Както е известно днес голям пожар обхвана района на селото, намиращо се в община Болярово, Ямболско. Огънят беше обградил Воден от три страни.

Местните жители изпаднаха в паника и бягаха по улиците на селото на всички страни, панически, търсейки помощ. По думите на самите жители първоначално те не са получили никаква помощ, а държавата е отсъствала.

Вътрешният министър призна, че ситуацията е много тежка, а огънят, който бушува от вчера, не е локализиран. Днес той се е насочил към селото.

Какво още каза Калин Стоянов вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
4
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Дигитални хеликоптери, самолети на хартия, еврозоната и въздушно капков Шенген да гасят пожарите? Не знам дали е вярно, но "2007 Русия за 2 дена потушава над 200 пожара. С ИЛ-76 с два екипа по 20 човека,за да гасят без да спират.".
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
месното население вече разнася пушки и не по една , а по две,за по-сигурно!
66
0
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Управниците в България,трагедия,лъжат като за световно,по БНТ,оператора каза,че пожарникарите нямат вода и само снимат с телефоните,и,прекъснаха репортажа.Жалка работа,Долна,лицемерна,съд за тези изверги.
65
2
 
13
 
! Отговори
Къде преди 1 месец
Са БТР, къде е армията, къде съпричастността на военните от американските бази - няма ги, защото по-важна е Украйна и евроатлантическите ценности, отколкото нашият интерес
64
2
 
8
 
! Отговори
Къде преди 1 месец
Са БТР, къде е армията, къде съпричастността на военните от американските бази - няма ги, защото по-важна е Украйна и евроатлантическите ценности, отколкото нашият интерес
63
6
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 1 месец
Какво си помогнал бе? Бургас е пълен с рашунгери. Накарай тях нещо да работят.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
българия гори, затварят заводи с по 1500 човека отиват на улицата, а тук от сутрин до вечер четем за русия и как всеки момент ще нападне и окупира цялата слънчева система а после и галактиката ако мисирките знаят какво е галактика жокер не е свързано с пиене и чалга
61
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 62 Днес отново разбрахме горчивата истина-увлечени да помагаме на Украйна)))) Що, бе да неби да сме дарявали самолети и пожарни на украйнците?!
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка бе некадърник и прахосник. Вместо да купи противопожарна техника, той купи БМВ-та за себи си на полицаите от гербаджийските ПРУ-та. АЙде сега с БМВ да гасят пожарите..
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес отново разбрахме горчивата истина-увлечени да помагаме на Украйна с всичко иколкото можем и не можем,забравихме,че има България и български народ! Жалко и много,много тъжно!
58
9
 
2
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Къде ги има на хартия , и как военна техника, която трябва да излиза единствено за война, се праща да гаси огън???Трябва да се оборудва с допълнителни инструменти,аксесоари и консумативи!!Иначе е безполезна, даже може и да е опасна на огнен терен!Всеки си плямпа в тази държава каквото си иска, всеки се прави на разбирач, и накрая винаги става така, че всичко излиза на яве във всяка сфера от живота!Животът е жесток селяни прости!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
57
8
 
8
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
МВР има около 800 БТР-а, армията и тя толкова. Ако, беден ми русофиле злобееш за антиките, които дадохме на Украйна, те да ненужни железа.
56
6
 
8
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Сега да имаше едно стотина бетеера за трудно подвижни райони и да ги пуснем с хора и с допълнително оборудване щеше да е друго!Да има ама няма, и няма да има и атонми реактори, пригответе са след 20-30 години който е жив да кара на свещи, а лятото ще свети отвсякъде, няма да ни трябват свещи!Гори , гори огънче , къде е бабайко, спаси ли се???Агент Линда Първати!ЦРУ!!!
55
0
 
7
 
! Отговори
имаме цял един верто преди 1 месец
имаме цял един вертолет за гасен
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господи, колко жалка държавица сме. Функционално неграмотно незастраховано на 98% население седи и вика Неволята. В САЩ има катаклизми, засягащи десетки милиони. Всичко се забравя и оправя за дни. Ние седим и цял ден пишем за някакво село с неграмотни роми и български ТКЗС-ари, помаци и всякакви подобни. Не, няма да им помогна, да са дошли в съвремието по-рано. Една застраховка на съборетини като техните е 30лв. На година.
53
1
 
7
 
! Отговори
- преди 1 месец
това Има ли някаква връзка с нелегалните емигранти които се намират в момента на турска българскаTA граница? за един приятел питам
52
0
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Тагарката и запрянов ще спрът оганя с лопатиСлава кокаина
51
0
 
13
 
! Отговори
Трагедия преди 1 месец
Казвам го всяка година горяха пожари в този районСамо като се алармира винаги имаше поне - 10 готови машини да тръгнат веднага в моето поделениеТук не броя - грудово , болярово , бояново и средецДа горят кьщи имущество - абсурдТова дори не можеше да се допусне хипотетично
50
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Тихо тихо селяни прости, че ще излезе на яве най-голямата държавна тайна, че нямаме един читав вертолет за гасене на пожари!Ползваме два от армията!!!Баси и мъката и нещастието!Агент Тони Веласко!ЦРУ!!!
49
1
 
8
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Боко не закупи ли два, три хеликоптера и самолета при неговото зловредно рекетьорско управление???Сега купуват едни въздушни линейки да усвоят еврофондове, само крадене ,крадене и пак крадене!Президентът не видя ли от самолета , че държавата гори и по добре няма да става!Айде честито селяни прости, не само гори в политиката, но горят гори и села!Честито, едно време имаше гражданска защита,запасняци и ОФ, и като се даде команда всички отиват да гасят и техниката от АПК,ТКЗС там!Дейл Гарвахал!ЦРУ!