„Кралят на спама” се предаде на ФБР

Обвинен е, че е изпратил 27 млн. спам съобщения на потребители на Facebook
Обновена: 6 авг 2011 15:39 | 6 авг 2011 14:56,
36
„Кралят на спама” се предаде на ФБР
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американец, обвинен в изпращането на над 27 милиона спам съобщения до потребители на Facebook, се предаде на агенти на ФБР в Калифорния.

Санфърд Уолис, известен като „Царят на спама”, е обвинен, че е разработил програма, която пробива филтрите за спам на Facebook и подмамвал потребителите да дадат данните си .

Уолис отхвърля обвиненията, които биха му донесли до 10 години затвор.

Според прокуратурата, неговата програма поства на стената на потребителя съобщение, все едно от приятел, като така го примамва в страница, където се открадват данните му.

В периода между ноември 2008 г. и март 2009 г. е проникнато в около половин милион профила във Facebook.

През 2009 г. Facebook осъди Уолис и федерален съдия му забрани да влиза в социалната мрежа, но според обвинението, в началото на тази година той няколко пъти е нарушил това ограничение.

През 2008 г. Уолис беше осъден и по жалба на MySpace за изпращане на спам съобщения до членове на мрежата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
37
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Писах ти вече че не знам как става. Не съм хакер. Има разлика. Бях спамер. Това ли ти написах. Точно това. Ама ти не го разбра.Айде лека вечер и ако искаш си давай данните накойто искаш. Проблема не е мой. Ама ти явно не си чувал поговорката "Страх лозе пази" или пък си безстрашния гъзар който докато не му се стовари нещо на главата не вярва че може да се случи.
14
15
 
39
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
С моите данни да открадне пари??? Я ми кажи как става номера, като ме знае на колко години съм и къде живея ще открадне пари от...????? От къде? От кой? От какво? Вие сте наистина в матрицата.
13
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ще извърши компютърно престъпление ще открадне отнякъде пари с твойте данни и ти ще си виновен пред закона. Уж че ти си го направил. Разбираш ли къде е проблема. Много ясно че няма да ти сложи бомба или да те отрови. И само се опитвах да ти обясня не е нужно да се заяждаш. ;)
12
11
 
35
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Ауууу, и като ми знае адреса, този хакер ще дойде в нас и ще отвлече жена ми, или ще постави бомба пред входа ми? Абе чувате ли се какви ги плямпате??? Ако имам взимане даване с него той и без нета ще ми намери адреса. Много сте се наплашили бре!!!!!)))) Иначе ще излизаме на протеси да събаряме онези какавани от правителството? Вас ви е страх в собствените ви дупки, някой да не ви навреди..тръгнали да се ежат по форуми иначе колко са силни характери и безстрашни българи...
11
14
 
33
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Абе вие от спам ли се боите бе? И какво като спами някой и ми праща съобщения? Боли ме онази работа, ако иска 1 милион смс-и да ми прати. Питам как може да ми навреди на мен като ми знае данните. Не говоря за досаждане-ако това го имате за злоупотреба..ОКЕЙ! За мен е нищо обаче този спам. Не ми пречи ама никак.Пак ли съм неясен или????????????????????
10
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да направи много неща ако е добър хакер. Аз само си спамех но ако е добър и злонамерен може да ти съсипе живота. По добре не си давай данните никъде. Особенно адреса.
9
9
 
34
 
! Отговори
Спамех преди до 5 преди 13 години
Като ти знаят годините името и адреса могат да ти изпращат тази нежелана поща (спам) иначе има и други престъпления които могат да извършват (много са не знам как се правят). Но във Фейса е сигурно ако не споделяш тази информация с непознати. Самия Фейсбуук няма да ти даде данните на никой. Само те могат да ти изпращат съобщения.
8
10
 
37
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Ръцете на снимката са отвратителни.
7
10
 
33
 
! Отговори
до 6 от 5 преди 13 години
Нещо не ме разбираш. Не говоря за досаждане, говоря за злоупотреба с данните ми. Какво ще ми направи на мен този, ако ми има адреса и името и на колко години съм???!!!!!! Това питам.
6
10
 
36
 
! Отговори
пулбек до 5 преди 13 години
Въпроса е в това, че ти не можеш да си прекратиш известията ,когато не искаш да получаваш. В началото беше правилно.На практика ти вече си длъжен да четеш тия неща без да искаш. А това си е диктатура и то от радетелите за "Демокрация", дето ни разбиха тоталитаризма за да ни наложат своя. Това вече дразни много. ИНаче реално и без да си дадеш данните ФБР може да те разузна еот всякъде и със спътници и с купчина подкупни чиновници тука. Достатъчно е да им поиска адреса или телефона ти и си ясен.
5
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как ще злоупотребят с моите данни когато кажа откъде съм и на колко години във Фейса? Някой ако може да ми обясни, защото не съм в час с тия неща. Пък като *** човек не знам какво ще ми направят. Много се тревожа.
4
14
 
46
 
! Отговори
Томас преди 13 години
И после пак стойте във фейсбоклук и си давайте данните.
3
13
 
46
 
! Отговори
пулбек преди 13 години
А самият Фейсбуук не е ли СПАМ-аджия? Искам да си изтрия ел.поща за да не се вижда от всички, искам да си блокирам известията и не мога? На практика се чува че подготвят задължително СПАМ-ене и да не можеш да блокираш известията и рекламите от там? А тогава ФБР ще арестува ли шефа на Фейса? Абе защо това човечество все мери с двоен аршин: когато прецакваш е добре, а когато те прецакат е зло? И трябва ли да страдаме зараади доверието си ние виноги? Не сме длъжни да сме във Фейса, но чак СПАМ?
2
10
 
53
 
! Отговори
Хейтър преди 13 години
Хем се е предал, ама хем отрича да е извършвал това?Ех, днес.бг... Оправете си и грешките в статията за обира в банката. Там пише "балката".Нали ви казах за редактор?
1
10
 
74
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Заглавие: Кралят на спама се предаде на ФБРСтатия: Уолис отхвърля обвиненията, които биха му донесли до 10 години затвор.?? мн сте зле