Адвокатът на Гайтански: Още вчера той се свърза с разследващите

Според него арестът е свързан с борбите в ДПС
Обновена: 16 авг 2024 18:44 | 16 авг 2024 18:27, Нели Христова
59
Адвокатът на Гайтански: Още вчера той се свърза с разследващите
Снимка: БГНЕС

"Истината е, че Румен Гайтански вчера сутринта се свърза с разследващите инспектори от Комисията за ПК и се уговори със съответния разследващ инспектор в комисията да се яви вчера следобед в 14.30. Заедно с колегата Красимир Донков, отидоха в комисията и бяха върнати от входа с уговорката да се явят днес в 15.00 часа. Това всичко е описано, има съответните телефонни разговори и днес заедно с колегата Донков Румен Гайтански се е явил в Комсията за ПК, за да се извършат следствени действия предявяване на постановление за привличане в качеството на обвиняем с дата вчера", заяви адвокатът на Румен Гайтански-Вълка Констатин Симеонов за "По света и у нас".

"Абсолютно не може да се разбере такова обвинение, защото той няма как да подбуди главния изпълнителен директор да извърши такова присвояване", беше категоричен адвокатът на Вълка.

По думите му "Делян Пеевски ръководи прокуратурата на ръчен режим и командва какво да се случва".

"Очевидно това му е необходимо в борбата вътре в ДПС", добави той.

"Ма, това не е проблем на Румен Гайтански - това е проблем на банката", заяви адвокатът на Вълка.

"Аз ако отида в банката и поискам кредит, докато не представя обезпечение, няма да ми дадат нищо ,нали така".

"Кой решава въпросът дали да бъде отпуснат кредит? Румен Гайтански ли? Той няма нищо общо с ББР. Това го решава банката и понеже експозицията е голяма - подписите за отпускане са поне 5, не е само Стоян Мавродиев"

А кои са другите?

Другите изпълнителни директори на банката и част от Надзорния съвет.

Адвокат Константин Симеонов уточни, че е направен разпит и му е връчено постановление за задържане до 72 часа за внасяне на искане в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пускайте го човека, парите ги няма. Няма ги и тези дето са му ги дали. Така че работи народе, държавната банка ще раздава пари!
22
2
 
7
 
! Отговори
Хихихи преди 1 месец
Мн е прав адвоката му като каза че проблема идва от банката дето са му дали такъв кредит. И е много прав! За кво го обвиняват - че някой си му е дал необезпечен кредит ахахаха ми този който го е дал трябва да е в съда - от предложилия кредита до тези които са го одобрили.
21
0
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Ония па на едро от социална от Англия въъъ над 53 млн паунда....направо в учебниците влизат за майстори крадци...А похвалете сега някой човек на изкуството или пианист ха ха ха ха те нямат пара ...никой не са..ютия крадат брау брау....ееее затова сте на това дередже.....това са ви примерите...
20
0
 
8
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
вълци , трактори ,,,,, ха хаха кви са тия бе та държавата се съобразява с такива
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде и Шиши да погват, стига ни е хвърлял прах в очите с президента. 150 милиона не са малко, ама 500 са още повече.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е законно жалко за виковете хахахаха Кироооо сега нови лъжи са ти необходими хахахахаха
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз така,като ги пресмятам Вълка,е откраднал от абсолютно всеки българин (млад, стар, бебе, пенсионер, мъж, жена) по 23 лв. Като се раздели 150 милиона на 6,5 милиона население толкова прави (тука влизат и Тиквата, Дебелян и Доган, и от тях е взел, нали и те влизат в населението)
16
0
 
7
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
И туй ли е топ Новината??? Като върнат откраднатите 150-те милиона лева, това ще означава, че Държавните Институции на Бг работят. Е, това вече ще е Топ Новина!!!!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питайте адвоката Вълка ще ни връща ли откраднатите 150 милиона народни пари от държавната ББР? Другото няма значение
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази сграда от снимката много ми прилича на онази сграда,която изгоря в Банкя и се оказа, че в сградата имало нерегламентиран старчески дом.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера прокурора още не е написал постановлението за привличане на обвиняем и затова инспектора от Комисията го е върнал за следващият ден. Пита се кой е наблюдаващият прокурор. Освен това за да се издирва Вълка в качеството на обвиняем, следва вече да е имало подписано от прокурора постановление. Няма как да обявиш някого за издирване без такова постановление и без да се спази реда на призоваване по НПК. Просто ни пързалят.
12
2
 
6
 
! Отговори
адвокат преди 1 месец
Колега,не говори небивалици.За пред широката "публика"-разбирам.Нали си наясно,че се носи отговорност не само по чл.202,чл.203 и т.н.,но и за представяне на неистински документи за обезпечаване на кредите.Този казус е море,и всякакви такива приказки,не говорят добре дори и за страна в процеса-в случая защигага.Взети 150 млн.лв./75 млн. евро/,не се връщат парите,няма реално обезпечение,и няма престъпление.Затова хората ни се подиграват на нас-адвокатите.Кажи нещо друго-смислено.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този кредит отдавна е върнат под рушвети и различни услуги. Този кредит никога не е трябвало да се връща на няква си банка за балъци. Шиши просто се е развилнял и си проверява редиците. Още нищо не е станало. Тепърва започва.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А парите ше връща ли - 150 милиона :)))
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предложил на всички заинтересовани по някой друг милион от заема и всички единодушно решили, че Вълка е невинен.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100ен свързал ли се е или си почива?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята се повтаря както при божков,кви разследващи кви 5 лв ,още не са конфискували ни едимавтомобил ,всичко е парлама я другия който арестували вече на свобода за 50000 лв още утре че иде в Южна Африка ,и това ми било съд
6
0
 
10
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Брей, съвестен тип бил тоз Вълк, още вчера сабален се обадил, за да не му излезе лошо име:) Обаче Дебелянчо как са го имали, на всички е в устата, а Медито Доганов направо си му иска имунитета...
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ивайла Бакалова не се ли е обадила да го защити!? Все пак има дъщеря от него и само със съвестни данъкоплатци се занимава!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По света преследват престъпниците, а тук ги отпращат да бягат, а ако много настояват да влязат в ареста, има си ред за това. Назначава се час за явяване на нахалните престъпници.