Осуетен е опит за преврат в Киев, четирима са задържани

Планирани били окупация на парламента и временно правителство
1 юли 2024 15:58, Елка Василева
279
Осуетен е опит за преврат в Киев, четирима са задържани
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти съобщиха днес, че са осуетили опит за преврат в столицата Киев, предаде ДПА.

Група хора е опитала да създаде хаос с "провокации" в Киев вчера по време на тържества по случай Деня на конституцията (който се отбелязва на 28 юни), съобщиха Службата за сигурност на Украйна и прокуратурата.

Според плановете демонстрация е трябвало да завърши с окупация на парламента и сформирането на "временно правителство", гласи съвместната информация.

Уточнява се, че се разследват четирима мъже, които са задържани. При извършени акции са иззети оръжия и боеприпаси. Разследването се води в град Ивано-Франковск в Западна Украйна.

Отцепена е зона за сигурност около правителствените сгради в украинската столица Киев, където са въведени ограничения за достъпа и за правото на демонстрации.

Затвор до десет години заплашва заподозрените, ако бъдат признати за виновни.

Украинските власти редовно съобщават за арести на информатори и поддръжници на Русия, отбелязва ДПА.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от САЩ
Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кво, ни една кАпейка не казва колко стигна курса на черно на дедоларизирания долар в масквето. Що така ве кАпейки, срам ли ви е нещо, а?
155
3
 
6
 
! Отговори
Бандеровска партенка преди 1 седмица
това поредната бандеровска партенка лие е ? ако посолството искаше да свали Зельо отдавна да са му организирали някоя самолетна катастрофа
154
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къв преврат то няма президент дори според тяхната конституция
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аха,4 човека задържани?!За опит за преврат в държава,която е във военно положение от 3 години?!Единия е"мозъка",втория "мускулите",третия "войника"!Можели са да минат с трима,само навалица са направили!А вярно ли е,че 4-тия бил самия Путин?!Така казаха от "британското разузнаване"?! Хахаха..няма такъв цирк!
152
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ами виж къде са тоя държави бе украинска копейко и погледни историята дали Наполеон и Хитлер от там са минали като са нападали Русия" --Ам да, верно, че вие кАпейките още живеете във времето на Наполеон и Хитлер хаахха
151
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Капейки, я прочетете за Брест-Литовския договор голташка пРосия пред кого подписва капитулация на 3 март 1918 год, което и празнуваме на всеки 3 ти март, щото явно вие нещо друго си празнувате на Шипка понеже там на трети март точно нищо не е станало. Да, влизаме след това в нац катастрофа но само дори за тоя момент си е струвало. Нищо де, после под колхозническа окупация фалираме още 3 пъти с което си губим и златното покритие на лева, ама за това не ви изнася да го кажете, нали кАпейки?
150
0
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
Този 140 е най-обикновен провокатор или е просто неграмотен.
149
5
 
5
 
! Отговори
До148 преди 1 седмица
Ами виж къде са тоя държави бе украинска копейко и погледни историята дали Наполеон и Хитлер от там са минали като са нападали Русия украинска копейки дето на вързано куче хлаб.не може да дада щото и за тая работа си трябва акъл
148
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аве кАпейки, путинарко нали нападна урките пълномащабно за да не се разширявало НАТО? Па НАТО се разшири с още 2 държави, нови 1200 км сухопътна граница с голташка пРосия и му преоборудваха черноморския флот в подводен, и кво? Нищо ли? Абе важното е че е самая могучия, нали кАпейки?
147
2
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
До 140 Първата световна война е поредната национална катастрофа за България. Управлявана от Австроунгарски монарси от рода на Фердинад, страната е въвлечена в авантюра за която си плаща. Под натиска на великите сили и победителите Англия и Франция - България губи територии. Е и с кого сме се сражавали и дали е била правилна нашата позиция историята го е показала. Но факт е, че си връщаме северна Добруджа от Румъния само благодарение на СССР! Добрич - ти си пълен профан!
146
5
 
6
 
! Отговори
До 143 преди 1 седмица
Те даже си го избраха украинско фашистче невежо
145
5
 
8
 
! Отговори
До.140 преди 1 седмица
Ами при Карапелит ген Колев руснаци ли разбива или румънци,а .И като си от там от 40000 армия що не знаеш ,че 35000 са били румънци и Добруджа на руснаците ли е дадена след ПСВ или на румънците.
144
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Никакви преврати. Наглосаксонците се хранят с украинска кръв. Трябва още убити на фронта. Когато не останат украинци, тогава САЩ и Англия просто ще си тръгнат и ще оставят една територия без бъдеще. За сметка на трилионите печалби, които ще са направили западните военни корпорации.
143
17
 
6
 
! Отговори
Бико преди 1 седмица
А руските фашисти кога ще премахнат омразното кремълско джудже?
142
6
 
9
 
! Отговори
До 137 преди 1 седмица
Абе украинска копейки кво ми ревеш и ме занимаваш с украинските си простотии,аре бегай си решавай проблемите с руснаците и Путин
141
3
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
До 137 Аве Центовчета, Бай Байдън е идеала.
140
9
 
9
 
! Отговори
До 118 преди 1 седмица
Аз също съм от Добрич и там като се излиза за Балчик има един паметник Цимерман за загиналите през първата световна война на това място .Всеки го знае , но никой не знае че са загинали в бой с Русия . Нито са ни учили с кого сме се били нито нищо . Чак сега се разбира че е с Русия . Това се нарича промиване на мозъци на държавно ниво .
139
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
Дори в украински източници се пише за запалени автомобили и жилища на украинските военни, които патрулират по улиците и ловят украински мъже за мобилизация. Такива случаи са станали масови и се случват дори в западна Украйна, където хората по принцип не са русофили. Така че, нашите войнолюбци да си опичат акъла и да си налягат парцалите защото ще им се случат случки - на тях лично и на техните семейства. Никой да не си мисли, че децата/внуците им не могат да бъдат застреляни в САЩ или Европа.
138
9
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
Лъжа, лъжа, лъжа! Всичко е една голяма лъжа, окупационният режим в Киев лъже и убива хора от 2014г.
137
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аве кАпейки, след като путинарко дедоларизира долара, колко му стигна курса на черно в масквето? Корекомите работят ли вече?