ФБР: Вътрешен тероризъм, стрелецът срещу Тръмп е действал сам

Няма данни за психически отклонения или връзка с идеология
15 юли 2024 08:25, Елка Василева
66
ФБР: Вътрешен тероризъм, стрелецът срещу Тръмп е действал сам
Снимка: архив, БГНЕС

Предполагаемият стрелец на митинга на Доналд Тръмп е действал сам и е използвал законно купена полуавтоматична пушка тип AR при стрелбата по бившия президент на САЩ, заявиха служители на Федералното бюро за разследване, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"На този етап информацията, с която разполагаме, показва, че стрелецът е действал сам", заяви на брифинг с журналисти Кевин Рожек от ФБР в Пенсилвания, цитиран от Франс прес.

Представителите на ФБР казаха, че нямат данни мъжът да е имал някакви проблеми с психичното здраве и че проучват хипотезата за "потенциален акт на вътрешен тероризъм".

"Разследваме опит за убийство, но го разглеждаме и като потенциален акт на вътрешен тероризъм", казва друг служител на ФБР, Боби Уелс.

На брифинга представителите на ФБР отбелязаха, че разследването е в начален етап и че засега не са установили връзка на заподозрения с някаква идеология. Те подчертаха, че установяването на мотива за стрелбата е един от приоритетите им.

Седемдесет и осем годишният Тръмп беше ранен в ухото при стрелба на митинг в град Бътлър, Пенсилвания. Стрелецът произведе няколко изстрела, при които един от присъстващите на митинга беше убит, а още двама души бяха тежко ранени.

ФБР вече съобщи, че става въпрос за опит за убийство и разкри самоличността на извършителя - 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетел Парк, Пенсилвания, който беше застрелян.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Поръчителя Баидан е изпратил и втори стрелец винаги има резерва сащ са терористи икономиката им се крепи на конфликти и продажба на оръжие сащ са ***
34
1
 
19
 
! Отговори
Не но да преди 1 месец
След демократския крах при онзи топ-дебат може ли нещо да спре Тръмп? Да - куршум. И стрелец се намери, и никой не му е казал директно "Убий го", и не е необходимо в тези виртуално-дигитално-социалномрежови времена. Апропо, в САЩ едни специални служби записват и анализират естествено и изкуствено-интелектуално целия световен всевъзможен-телефонно-социален трафик и знаят всичко за всяка човешка единица на планетата - и могат да й въздействат насочващо. Фантастика? Да - но действаща. Ии ...
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки либерал е враг на народа!
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Няма данни за психически отклонения или връзка с идеология". Ако си демократ си с психически отклонения и си част от сатанистка проказа тегнеща над Западния свят, т.е. идеология.
31
2
 
9
 
! Отговори
Жорш Шорш преди 1 месец
Аз нищо ни нам
30
0
 
28
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Да бе... Все действат сами. И все нямало предварителна организация. Подобен атентат може да се организира само със съдействието на охраната. Останалото го дрънкайте на баба ми.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Също като при Фицо?Брей какво съвпадение...
28
2
 
16
 
! Отговори
пълно преди 1 месец
мълчание за вдигнатия ЮМРУК на Тръмп. А колко злоба се изля за юмрука на един президент??
27
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като цяло единствената добра новина е, че не е българин. Опитахме се да убием папата, откраднахме 54 милиона от социалната система на Англия, Ружа обра света - българите очевидно сме най-добрата нация на света. Все поводи за гордост
26
0
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Това, че е действал сам, се знае предварително. Нито един стрелял по американски президент не е бил свързан с някаква организация, тайна или явна. Но кой им вярва на смешките?
25
1
 
25
 
! Отговори
Пак преди 1 месец
Това е заговор,хората са предопредили полицайте че има човек с пушка а те нищо не са направили...
24
2
 
15
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Боб Лий Суегър ви "предупреди" за това още през 2007 в "Снайперист" с Марк Уолбърг... "Стрелецът беше повален и заровен в незнаен ров в пустинята,още преди да разберат какво се случва.Така действа конспирацията... Още пазя лопатата!"Интересно,защо не се потърси отговорност от Бай Дрън за насаждане на омраза и противопоставяне на населението на САЩ години наред... Неполиткоретно нек'си,а?!?
23
26
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Интересно защо като си пипна ухото нямаше кръв в ръката му а после след като се изправи чак тогава имаше нещо като кетчуп по лицето му?
22
1
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Стрелецът не е действал сам, хеле пък на тази възраст. Но естествено, че така ще кажат от ФБР. Остана много малко време до изборите, ей къде е ноември, Тръмп ще го изберат. И после не ми се мисли този луТ бат' Дончо какво ще ги прави тези, които се опитаха да го разк.атаят до същите тези избори за президент.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15 АнонименА как върви семейния живот с новия ти трети мъж от Гана ?Буталото му пасва ли на цилиндъра ти ?
20
2
 
14
 
! Отговори
Ако Можеха ДаГоворят преди 1 месец
Мъртвите - ама Не Могат! Класическа ЦРУ-МОСАД Операция - вие си Изберете, кои точно, щото все пак Тръмп поиска Оставката и Смяната на сатаняхУ!
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъкмо да повярвам ама не. Демократите или техния собственик са поръчали убийството на Доналд Тръмп
18
0
 
14
 
! Отговори
Вълк Единак преди 1 месец
който 30 минути се мота с Пушка на Гърпа и Стълба и има 100ци Свидетели, които са го видели, дори видели Полицай да се качва по Стълбата на Покрива и да говори с Вълка Единак преди Изстрелите!
17
2
 
16
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Ако тръмпи спечели нов мандат, тоя път не мога ги мисля ливералфашистите... Тоя е способен и в лагери да ги набута... Което и заслужават де... ===)))
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Предполагаемият стрелец е действал сам." Как се връзват тези понятия? Не знаят дали той е стрелял, но знаят, че е действал сам.