Мъжът, убит на митинга на Тръмп, застанал на пътя на куршумите, за да спаси семейството си

50-годишният Кори Комператор е пожарникар и баща на две момичета
15 юли 2024 09:05, Елка Василева
128
Мъжът, убит на митинга на Тръмп, застанал на пътя на куршумите, за да спаси семейството си
Кадър: YouTube

Мъжът, който загина при стрелбата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е идентифициран. Това съобщи губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

По думите му убитият мъж е 50-годишният Кори Комператоре – пожарникар и баща на две момичета. На митинга в събота той бил с двете си дъщери и съпругата си, а когато чул изстрелите, застанал на пътя на един от куршумите, за да предпази семейството си, посочва bTV.

Още по темата
Полицията на щата Пенсилвания потвърди самоличността му.

 „Кори беше баща. Кори беше пожарникар. Кори ходеше на църква всяка неделя. Кори обичаше своята общност. Кори обичаше семейството си", каза пред медиите Джош Шапиро, като подчерта, че Кори Комператор е загинал като истински герой.

Според полицията на щата Пенсилвания при инцидента освен него са били тежко ранени още двама души.

В реч в неделя следобед президентът Джо Байдън изрази съболезнованията си към семейството на Комператоре, предаде Си Ен Ен.

„Изказваме и най-дълбоки съболезнования на семейството на убития. Той е бил баща, защитавал е семейството си от куршумите, когато е загубил живота си. Молим се и за пълното възстановяване на ранените“, каза Байдън.

В събота бившият президент и настоящ претендент за Белия дом Доналд Тръмп беше ранен леко при стрелба по време на предизборен митинг в Пенсилвания.

Стрелецът е 20-годишният Томас Матю Крукс от Пенсилвания, който е елиминиран. Властите все още разследват възможните му мотиви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
3
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 месец
Колко деца изяде днес Путин- а? ///// Според Литвиненко децата го ядат на Путин, а не той на тях.
92
4
 
7
 
! Отговори
хм?! преди 1 месец
Хамериканците дали разбраха за убития от ПП човек на пътя? Това се нарича продажен народ! Всяко зло започва от журналистите у нас! Срам!
91
11
 
13
 
! Отговори
Биби Банкянски преди 1 месец
Ама разбира се, че ще е пожарникар-герой, многодетен баща и добър християнин. Нали ако беше бивш затворник женен за братовчедка си, нямаше да е добър маркетинг.
90
17
 
7
 
! Отговори
! преди 1 месец
Разбира се, че трябва героично да е загинал..... Колко деца изяде днес Путин- а?
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се беше родил в България щеше да знае, че не се ходи по разни политически изяви, най-малкото ще изядеш някоя палка
88
27
 
3
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 месец
Едно тръмпанзе по малко. Няма да плачем сега, а ще кажем - ИСКАМЕ ОЩЕ.
87
2
 
13
 
! Отговори
Гацо БацоФФФФ преди 1 месец
Щом там при такива мерки за 1 милиметър да убият ПРЕЗИДЕНТА......представям си тук нашите с тези охрани какво си мислят....ХАХАХАХА....охраната им е само да закачат 18 годишни младежи пред дискотеките....ХАХАХАХА.....доказаха отново,че искат ли...няма мама ,няма тате......ТЕ не могат да опазят себе си,тръгнали УКРАЙНА ЗА ПАЗЯТ......ТУК СПЕЦ,СПЕЦ,СПЕЦ ЧАСТИ НА КВАДРАТ СА ОБИТАЦИ.....ПРЕДСТАВЯМ СИ НА ФРОНТА ШКЕМБЕЛИЙТЕ И КЬОРАВИ И САКАТИ ...ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ....ХАХАХАХА
86
3
 
15
 
! Отговори
Анон преди 1 месец
Истински американец!Казвам го с най-добри чувства.Да почива в мир!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на пиндустанците им предстои да изпият пълна кана от това което сипваха на целия свят последните 90 години. До дъно. Да им е сладко.
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко гледах видео в Ютуб "Bloodied Person Carried Away From Stands Following Shooting at Trump Rally". Мисля, че към края го изнасят този човек, както и една жена. Всичко изглежда напълно реално.
83
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
жалко за семейството му и за него, жертва заради един клоун
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива събирания трябва да са в зали и да се проверява всеки който влиза. В събития на открито не трябва да има хора зад говорителя за да не стават точно такива работи.
81
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките се чудят какви глупости да пишат за зверствата си в Украйна. Сега дай да защитават Тръмп, щото си въобразили че е техен човек. Дрън-дрън.
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От полицията ли е бил застрелян или от охраната? Не става ясно от написаното. И как е успял да види куршима и са реагира ....
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това в краварника въобще не е новина. Масовите убийства са ежеседмични. Жалка пропаганда
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всички нормално мислещи хора е ясно какво е станало. Тръмп заляга, стрелецът коригира мерника надолу и главата на този мъж попада на мушката. За какво семейство и какви 5лв им се привидяха на майсторите на късия разказ? Тези негодници и от трагедията правят панаир. Американска му работа.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
78, да,Украйна беше употребена,това е любим метод за кукловодите. А актьорчето играе ролята на живота си ,сцена му е целия свят. Не знам как може да се водят хора по такава пропаганда,защото е елементарно- има конфликт-търсят се методи да бъде потушен. Щом такива стъпки няма,то е логично,че няма желание конфликтът да приключи....
76
4
 
0
 
! Отговори
Истанблулец преди 1 месец
Голяма работа! Той е мъж, мъжете никой за нищо ги няма в съвременния свят. Те са безсмъртни и никога не са жертви на насилие!
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 76 - Защото човешкият живот по принцип е ценност, но не за всички. Печалбата е по-голямата ценност за тях, а човешкият живот не толкова. ВПК имам предвид. Украйна беше използвана точно като полигон за унищожаване на старо оръжие и покрай това, ако се нанесат щети на Русия, още по-добре. Иначе, как ще бълват нови оръжия. разбира се, най-лесно е това да се облече в политически одежди, да има на какво да кълват шараните. И се получи. но на каква цена.......
74
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво са търсили там !?!