Мъжът, убит на митинга на Тръмп, застанал на пътя на куршумите, за да спаси семейството си

50-годишният Кори Комператор е пожарникар и баща на две момичета
15 юли 2024 09:05, Елка Василева
128
Мъжът, убит на митинга на Тръмп, застанал на пътя на куршумите, за да спаси семейството си
Кадър: YouTube

Мъжът, който загина при стрелбата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е идентифициран. Това съобщи губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

По думите му убитият мъж е 50-годишният Кори Комператоре – пожарникар и баща на две момичета. На митинга в събота той бил с двете си дъщери и съпругата си, а когато чул изстрелите, застанал на пътя на един от куршумите, за да предпази семейството си, посочва bTV.

Още по темата
Полицията на щата Пенсилвания потвърди самоличността му.

 „Кори беше баща. Кори беше пожарникар. Кори ходеше на църква всяка неделя. Кори обичаше своята общност. Кори обичаше семейството си", каза пред медиите Джош Шапиро, като подчерта, че Кори Комператор е загинал като истински герой.

Според полицията на щата Пенсилвания при инцидента освен него са били тежко ранени още двама души.

В реч в неделя следобед президентът Джо Байдън изрази съболезнованията си към семейството на Комператоре, предаде Си Ен Ен.

„Изказваме и най-дълбоки съболезнования на семейството на убития. Той е бил баща, защитавал е семейството си от куршумите, когато е загубил живота си. Молим се и за пълното възстановяване на ранените“, каза Байдън.

В събота бившият президент и настоящ претендент за Белия дом Доналд Тръмп беше ранен леко при стрелба по време на предизборен митинг в Пенсилвания.

Стрелецът е 20-годишният Томас Матю Крукс от Пенсилвания, който е елиминиран. Властите все още разследват възможните му мотиви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
74,така е,никой не се сеща да говори защо точно Русия беше ПРИНУДЕНА да започне война. А тя точно беше ПРОВОКИРАНА ! Никой не говори за урегулиране на конфликта,за посредничество за преговори,за компромиси ! Безумие е случващото се,а целият свят мълчи и няма призиви и стъпки за спиране. Не може да спонсорираш война,а да казваш,че искаш мир! Не може лицемерно да "скърбиш" за загинали,а да не направиш стъпки за спиране на конфликта! Цинизъм е това,жесток цинизъм и фалш!
72
9
 
29
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
По времето на Тръмп,сащ не започнаха нито една война и агресия,такова не се е случвало от 120 години,щом дойде Байдън,се започна.
71
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно толкова нелепо гинат руснаци и украинци, заради нечии болни амбиции. Ако бяха спазени правила и споразумения, щяха да живеят.
70
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог да прости човека, и да дава сили на дъщерите му, трудно ще преживеят факта, че баща им е загинал пред очите им.
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Новата мантра на жълтопаветарниците е: "на митинги и протести не се водят деца" А, беше време, когато цялата жълтопаветна гмеж, начело с манолова правеше протести, стачки и революции начело с деца, дори деца инвалиди. Ех, гнусняри, вече знаем какви изчадия сте, никога повече няма да излъжете българите.
68
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Тръмп е виновен,че има ментално болни ,че се продава свободно оръжие,а Байдън призовава Тръмп да бъде отстранен! Не може публично да призоваваш някой да бъде отстранен,а после лицемерно да "осъждаш" последиците. Нелепо си е отишъл човекът,но като се проследи причинно-следствената връзка и лъсва вината на "демократите"
67
9
 
10
 
! Отговори
ебни атлантици преди 1 месец
тия където плюят Русия ,в америка всека откачалка с оръжие до като си ходиш по улицата може да те гръмнат ,а у западна европа мое ти резнат главата новите европейци
66
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе стига с тези героични тъпотии. На всеки е ясно, че няма ка да застане на пътя на куршумите, защото за 5 сек няма как да разбереш от къде идват. Пак направиха от нищо нещо да пълнят вестника.
65
1
 
25
 
! Отговори
Бог да го прости преди 1 месец
Значи един достоен съпруг и баща, който е бил и полезен за обществото човек е загинал, заради приумицата на някакъв особняк-безполезник.
64
7
 
15
 
! Отговори
Две могили преди 1 месец
Скъпи американци-демократи, не Ви щем евроатлантическите ценности и табиети
63
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Колко трябва да си деградирал че в Понеделник сутрин да пишеш коментари в някакви клюкарски сайтове, вместо да работиш изкарваш пари и пестиш времето си ценно.
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Дончо не си беше мръднал главата в последния момент сега този смел пожарникар щеше да е жив.
61
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъпо е, че упадъка на обществото съсипва живота на нормалните и стойностни хора.
60
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я да видим дали тая страшна дума ще излезе накрая. Българско нарицателно има, започва с Га и завършва на ньо.Жалка работа сте!
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сайта, поради каква причина думата *** трябва да се цензурира?????
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На *** все му е съмнително. Куршъмът, който разкъса ухото на Тръмп ако беше сантиметър настрани му пръска мозъка. Човекът дал живота си да спаси семейството си е актьор ама посмъртно. Абе вие нормални ли сте бе?
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно стрелецът е пси-хясал от умраза, невинен човек и баща си е заминал.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог да помага. Живота е едно изпитание.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 43 Представям си какви са контактите ти в Щатите - синекоси, мекокиткови, истерясали от омраза към всичко нормално pathetic misfits.
54
0
 
18
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Тук все питат как човек на 50м от Тръмп е прострелян. В Англия по телевизиите показаха разположението. Около Тръмп имаше 3 трибуни разположени в полукръг на около него. Стрелецът е бил разположен отстрани на Тръмп и всеки пропуснал куршум се е забивал в страничната трибуна, която от гледна точка на изстрела се е падала отзад. По времето на стрелбата всички камери бяха насочени към Тръмп и централната трибуна зад него. Затова не се видяха жертвите от стрелбата.