Мъск мести "СпейсЕкс" и "Екс" заради закон за трансджендър учениците

Текстът предпазвал правата им, борел се срещу дискриминацията
17 юли 2024 08:05, Елка Василева
87
Мъск мести "СпейсЕкс" и "Екс" заради закон за трансджендър учениците
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск каза, че ще премести централите на компаниите "СпейсЕкс" и "Екс" от Калифорния в Тексас, предаде АП.

Той написа в социалната мрежа "Екс", че планира да премести "СпейсЕкс" от Хоторн, Калифорния, в "Старбейз", Тексас - мястото, откъдето компанията изстрелва ракетите си. "Екс" ще се премести от Сан Франциско в Остин.

Мъск прави това в знак на протест срещу влезлия в сила в понеделник закон в Калифорния за трансджендър учениците.

"Преди около година дадох ясно на губернатора Нюсъм да разбере, че подобни закони ще принудят семейства и компании да напуснат Калифорния, за да защитят децата си", пише Мъск.

Текстът, подписан от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, цели да предпази правата на трансджендър учениците и да се бори срещу дискриминацията. Той забранява на училищния персонал да разкрива информация за сексуалната ориентация или за половото самоопределение на учениците без изричното съгласие на конкретното лице, отбелязва АФП.

"Тесла", където Мъск е главен изпълнителен директор, премести корпоративното си седалище от Пало Алто, Калифорния, в Остин през 2021 година.

Мъск също така заяви, че се е преместил да живее от Калифорния в Тексас, където няма щатски данък върху доходите на физическите лица.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 54 При китайците е това, което политиците ни искат като бъдеще. Там Мъск не може да вирее. Имаше 1-2ма, които надигаха глава като него, и въпреки всичките си ресурси просто изчезнаха. В САЩ и ЕС все още играят театрото,че има демокрация,та може някой да се репчи и да не го пипат,за да няма реакция от народа. Но и тук идва с изравняване на доходите на всички до около минимум за оцеляване,цифрови пари, дето могат да спрат на мига, забрани да пътуваш и т.н.Даже връщат 6 работни дни
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 53 Тотални глу.пости говориш и сам показваш кой е палячото. Ако реши да ги разпродаде, цената ще падне до 50-60 милиарда максимум. Доказано е вече на борсите. Заради големия обем просто всички почват и те да продават. Най-много и да срине борсите с такива обеми. Има начин някой да му изкупи директно компаниите, но това е много трудно. Следват данъците- ще го обрулят поне 70-80% от сумата. Най-много да му останат под 10 милиарда с цената да затрие работни места на десетки хиляди.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъск се ориентира много правилно по всички въпроси за които е говорил публично винаги е абсолютно прав.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Мъск. Той не се предава никога а се бори. Той не се продаде на еврокомисията за цензура . ТикТок се е продал и цензурата е огромна . Разочарован съм от Китайците
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 37 Смеееешник, от тези 250 милиарда ако реши да разпродаде всичко поне 100 милиарда няма ли да има в кеш ве, паляяяяячо?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До долно мнение. Т.н. ист.парк трябва да се проконтролира от държавата." комубузъм much?
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калифорния, Тексас....да идва в България. Тука с толкова пари ще си купи Държава и ще си направи кралство. С няколко завода на Тесла и Спейс Екс, а също и една площадка да си изстрелва ракетите ще вдигне стандарта и може да сложи нулев данък.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Всеки трябва сам Я кажи как точно се определя пола. Биологически това е единствено и само дали може да родиш деца(жена) или можеш да осемениш(мъж) чрез наличието на съответни органи. Има заболявания, които пречат на функционирането на тези органи, но това не променя пола ти. Даже хермафодитите реално имат функциониращи само органите на единия пол и никога е нямало човек да може да се оплоди сам. Определянето като другия пол е чисто психическо състояние и вид театър, но нищо не променя.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Да зарязва всичко и да си гледа живота. 250 МИЛИАРДА долара има. За къде ще ги харчи?" - Не всипки са бедушни материалисти ...
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 45 - Не съм сигурен, че знам за канво говориш. Би ли пояснил?
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 40 - Това не е данък, а кражба и цели, да няма силби и свободни индивиди в една страна. Французите искат, да тарашат с 90% всичко над 400000 евро и вероятно, ше издумкат и 99% за всичко над милион. Идеята? Всеки да е налък, слаб и зависим от "системата". Като при комунизма.
31
0
 
9
 
! Отговори
едно преди 1 месец
голямо браво!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше въпрос на време. Жалко, за работещите, които няма да могат, да се преместят. Калифорния и Такса, е на практика, като да се преместиш от Ирландия в Гърция ... Баят далечко.
29
14
 
2
 
! Отговори
Всеки трябва сам преди 1 месец
Да си преценя пола
28
2
 
29
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Великият Карл Юнг много ясно очертава мъжкото и женското в определен индивид на ментално ниво. Дори някой да има женски характеристики, това не го прави задължително хомосексуалист, както и обратното. Неговия труд и до ден днешен не е оборен, а варварски критикуван от феминистки и ЛГБТ 'критици', без никакви научни тези. В момента, научната 'теза' е, че просто някои деца се раждали в грешното биологично тяло, което е отвъд псевдонауката и клони към откровена идиотия
27
7
 
2
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 месец
а на тоя защо Едното Дете е Транс, като е Толко Против?!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България няма такъв закон за трансджендърите но държавата НПО и медиите ги прикриват и толетират.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28 Много си заблуден. Никой милионер или милиардер няма парите в кеш. Всичко се оценява в активи- къщи, коли, злато, акции и т.н. Тези 250 милиарда са стойността на дяловете му в компании. Ако спре да работи, изчезват, защото компаниите трябва да работят, за да държат цената. Ако реши да продаде накуп, цената се срива, защото предлагането скача. Той живее с огромна "заплата"- дивиденти, поети от компаниите разходи, заплата като управител. Всеки богат е така.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До долно мнение. Т.н. ист.парк трябва да се проконтролира от държавата.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя не е читав човек.