Мъск мести "СпейсЕкс" и "Екс" заради закон за трансджендър учениците

Текстът предпазвал правата им, борел се срещу дискриминацията
17 юли 2024 08:05, Елка Василева
87
Мъск мести "СпейсЕкс" и "Екс" заради закон за трансджендър учениците
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск каза, че ще премести централите на компаниите "СпейсЕкс" и "Екс" от Калифорния в Тексас, предаде АП.

Той написа в социалната мрежа "Екс", че планира да премести "СпейсЕкс" от Хоторн, Калифорния, в "Старбейз", Тексас - мястото, откъдето компанията изстрелва ракетите си. "Екс" ще се премести от Сан Франциско в Остин.

Мъск прави това в знак на протест срещу влезлия в сила в понеделник закон в Калифорния за трансджендър учениците.

"Преди около година дадох ясно на губернатора Нюсъм да разбере, че подобни закони ще принудят семейства и компании да напуснат Калифорния, за да защитят децата си", пише Мъск.

Текстът, подписан от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, цели да предпази правата на трансджендър учениците и да се бори срещу дискриминацията. Той забранява на училищния персонал да разкрива информация за сексуалната ориентация или за половото самоопределение на учениците без изричното съгласие на конкретното лице, отбелязва АФП.

"Тесла", където Мъск е главен изпълнителен директор, премести корпоративното си седалище от Пало Алто, Калифорния, в Остин през 2021 година.

Мъск също така заяви, че се е преместил да живее от Калифорния в Тексас, където няма щатски данък върху доходите на физическите лица.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мести се заради данъците - боли го фара за учениците - при този са най-важни парите
21
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво изобщо мести Мъск централите на компаниите си. Да зарязва всичко и да си гледа живота. 250 МИЛИАРДА долара има. За къде ще ги харчи? Оня ден Киро Брейка каза за Ивелин Михайлов : "Пича е луд! Целия държавен апарат го мачка и той продължава да гради исторически парк. Аз ако съм на неговото място викам 2 танка, разрушавам исторически парк и си заминавам на Хаваите. Това заслужават гооооведата!"
20
3
 
9
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Е мести държавните си фирми на по скромно място. Всичко е за пари при атлантиците. Що не си направи фирмички те преди години с инжинери от Тексас.
19
3
 
21
 
! Отговори
ДАЛАС преди 1 месец
И БОГ МИ КАЗА - ВРЕМЕ Е СВОБОДНА РЕПУБЛИКА ТЕКСАС ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ САЩ!!!
18
2
 
14
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 1 месец
Защо никой от тези модерни умове, загрижени за какво ли не, не приеме закон за правата на портфейлите- да бъдат защитени от претъпкване ?
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днеса, глагола м-е-стя според вас е нецензурна дума (ако се напише правилно, се цензурира), тогава вие защо го използвате?
16
0
 
13
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Аз друго да попитам относно гендеризма. Защо просто един мъж, смятащ се за жена, не го направят да се смята мъж, тоест да го излекуват, а правят другото- понеже се чувствал жена, му режат оная работа и му слагат ония работи. Ами нали имате ИИ вече, измисете мммамустара лекарство, не с брадвата да работите, за да променяте тялото.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пич В смисъл да се каже на родителите и да не се предприема нищо по "смяна на пола"(тотално невъзможно) без тяхно знание и одобрение. Искаш ли един ден да разбереш, че детето ти е кастрирано без твое знание или от години е на препарати ползвани преди години за химическа кастрация на изнасилвачи?
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 Всъщност вчера към 10 вечерта му прочетох поста в туитър, където той самият го обявява и си дава съвсем открито причината, която в статията са превели точно. Е, разбира се, са вкарали как този закон защитавал правата на децата и бля-бля. Да, определено деца имат право да бъдат кастрирани и осакатени за цял живот и са напълно зрели да взимат такива решения. Тъй де.... "Синът ми на 5 реши, че е пират и успешно го оперираха за такъв, като му извадиха едното око и му ампутираха крака."
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно да си сменяш пола и да даваш купища пари. Трвбва само да се самоопределиш от кой вид пдрст си.
12
2
 
17
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
8, какво да правят ли? Ами да ги лекуват. Това е болестно състояние. Как лекуваме Ковид, а гендъри не?
11
1
 
21
 
! Отговори
българина преди 1 месец
най добре и за сащ и за света е америка да се раздели на две, Нормална и лгбт част! така ще е мирно и тихо
10
22
 
4
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
В смисъл, ако има момче или момиче, което е с нестандартна сексуална ориентация, учителите могат да разправят на всички?! Или по-добре да им слагат табелки на вратовете и така да ги пускат в училище? Не разбирам какво против има този разпасал се милиардер да се пази личния живот на децата? Мъск май, май, отива към кошчето, така като го гледам. Днес Тексас, утре Магадан ... при Путкиин.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много правилно мисли.Покрай пропагандата само за идеята да се чустват модерни мого деца се обявяват за транс и после идват куп самоубийства и "detransitioning",т.е. мисли как да се върнат към предишното.30-40% от децата в САЩ се обявявят за транс или небинарни,защото им промиват мозъците!Не е нормално да се позволи без знание на родител да почнат да тъпчат дете с хормони и да го кастрират,защото друго не правят.Виждал съм в нета младеж да обяснява, че е транс лезбийка,за да оправдае, че е с жена
8
2
 
24
 
! Отговори
мисирки преди 1 месец
това, което демократите прокарват', е лгбт и джeнgъp пропаганда в училищата, унисекс или тоалетни за трети полове, смяна на пола на децата без знанието и съгласието на родителите.
7
2
 
13
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Готви се новата държава Тексас :) Тексас отдели ли се от САЩ, Вашингтон остава с пръст в устата и пак ще трябва да разчита на Путин за космическите си проекти.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 8:Не са се родили такива.Тровят ги с атразин.От храната е.Браво на Мъск!
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз си го местя.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Мъск, стига със сатанистката пропаганда по училищата
3
22
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 1 месец
Ами той като не е трансджендър да се радва. Те като са се родили такива какво да ги правят да ги убият ли?