Киев: Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса

Гутериш осъди ракетните удари по пристанището
23 юли 2022 15:25, Александър Попов
358
Киев:  Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна обвини Кремъл, че ще бъде отговорен за всяка хранителна криза, ако сделката за износ на украинско зърно от Одеса се провали, след като руските ракети удариха черноморското пристанище.

"Руският ракетен удар е плюнката на Владимир Путин в лицето на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, които положиха огромни усилия за постигане на споразумение", каза говорителят на външното министерство Олег Николенко.

Още по темата
"Ако постигнатото споразумение не бъде изпълнено, Русия ще носи пълната отговорност за задълбочаването на световната хранителна криза", добави той.

Антонио Гутериш "недвусмислено" осъди ракетните атаки по-рано през деня срещу пристанището на Одеса, което е от ключово значение за сключената с посредничеството на ООН сделка за износ на зърно между Русия и Украйна.

"Генералният секретар недвусмислено осъжда докладваните удари в украинското пристанище Одеса", каза неговият заместник-говорител Фархан Хак в изявление. Той добави, че "пълното изпълнение на сделката от Руската федерация, Украйна и Турция е наложително."

Руският удар бе осъден и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
0
 
! Отговори
Баба от градО преди 1 година
До Дядо от село. Вероятно, защото както всеки друг "Дядо на село" на това зърно във вашата кооперация му търсите цена, като за злато с примеси на платина и паладий.
279
1
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Който е купил зърно е запознат с всички рискове и тяхното заобикаляне защо не иска да платил за риска да погледне в очите гладния си народ и да отговори.
278
10
 
14
 
! Отговори
СССР преди 1 година
А какво стана в Одесса? Бяха ударени кораби на Украинските ВМС... Какво общо има това с блокадата на съдовете с зърно? Или О-крайна иска предтекст за територия която може свободно и безнаказано да помпи с оръжия
277
3
 
18
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
Не разбирам! Всички реват за украинското зърно , че нямало ! А България е пълна с зърно и никой не го купува ! В нашата кооперация ,никой не е звънял дори да попита имаме ли нещо за продажба !Никой не търси и не иска , а складовете пълни !
276
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия Большой Шебек е твоя великий вожд на племето от обезумели варвари.А ти откадна ли си тоалетна и пералня от Украйна?
275
14
 
26
 
! Отговори
Русия преди 1 година
не е подписвала че прекратява военните действия, а само се задължава да пропуска кораби натоварени със зърно. Дусания чефффут да си прочете какво е подписвал. Нито танкери със зъно са унищожени нито складове със зърн. Унищожена е Англиска потивокорабна батарея и склад за оръжие, както и няколко десантни катера - за това *** Бандеровската свинння
274
5
 
17
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
До иди0тите от ДБ... На следващите избори 3 процента. Хубавото е, че ще изкарате много хора да гласуват.. против вас.
273
24
 
19
 
! Отговори
Чуй тази опорка преди 1 година
Прерязах си гърлото за да хвърля вината върху съседа. Те така звучат путинистките коментари, че Русия нямала нищо общо. Хора които отричат истината .. .. . престъпниците го правят .. .. . и русофилите
272
1
 
5
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР... преди 1 година
"По публикацията работи: Александър Попов"
271
16
 
21
 
! Отговори
Идва края преди 1 година
Само така Вова.Бой и пак бой.Укрите всеки ден с далекобойните оръжия от САЩ обстрелват превзетите от руснаците територии.Друго нищо не могат да измислят,освен да избиват мирни жители.Втората фаза на войната е към края си.Победата наближава макар и бавно.Тази тактика с бой отдалече се оказа печеливша.
270
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме 19-век някакви велики сили да се събират и да казват на Русия да отстъпи и докъде. Сега сме 2022 -- реалиите са други. На американските богаташи им се живее ама не под земята. Ха-ха, хи-хи!
269
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна по територия трябва да бъде смалена колкото литва -- и после нека да литне. Освен това трябва да й бъдат наложени репарации за руските загуби. Това е по тяхна вина и трябва да плащат.
268
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са територии, които Русия превзема за трети път най-малко -- първо от османската империя, след това от нацистите през всв и сега от украинските нацистчета. Не вярвам някой да успее да ги прогони оттам. Ще могат да контролират цялото Черно море и ако турция се опита да им затваря проливите само ще им развърже ръцете да й вземат Цариград.
267
5
 
9
 
! Отговори
НАШ е ПАТЕНТА преди 1 година
Баязид Илдъръм нарочно не завладява Трапезундската Империя а завладява България и според преданието хвърля в пропаста ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ от хълма на ТРАПЕЗИЦА..........Орегиналът на Българското знаме от Главния Дворец ТРАПЕЗИЦА в Търновград Царев е СИНЬО от Небето,Жълто от Пшеницата и Зелено от тревичките!Вие Румънци и Украинци като ни крадете знамето пак НЯМА да е ВАШЕ!Ьнглоидиотите с ВЕЧНИТЕ им ВОЙНИ между ЗЕЛЕНИТЕ им англофоби и Червените Лоялисти ми писнаха от злокобните им празни глави
266
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си купим шампанско да гърмим когато Русия превземе Одеса и цялата ивица до границата с Румъния.
265
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще спирате водата на Крим? Сега ще видите една вода -- през крив макарон ще гледате водата на Черно море. Най-малко 2/3 от украинската територия трябва да им бъде отнета, за да не могат да си правят планчета как след 10 години щели да освободят Крим. Ха-ха, хи-хи!
264
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Русия изобщо не й пука за украинското жито, то е само конкуренция на пазара и ще свали цената. Освен това с него се финансира покупката на оръжие за украйна. Не знам какви договорки е правил Путин с ердоган и сие, но ако са се опитали да го мамят както с минските съглашения, ще имат крупни неприятности.
263
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава й на Одеса още една седмица да е украинска.
262
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо плаши, после плаче -- историята и бъдещето на нато.
261
9
 
9
 
! Отговори
Одеса е украинска... преди 1 година
РУСИЯ НЯМА ИНТЕРЕС ДА СЕ ТОВАРИ ЖИТОТО ОТ УКРАЙНСКО ПРИСТАНИЩЕ....трябва да е руско , за да имат далавера и да могат да крадат житото.....ЕЛЕМЕНТАРНО Е!!!