Москва с коментар за плана на Зеленски: Може да предизвика война между Русия и НАТО

Русия разкритикува идеята на украинския президент
Обновена: 17 окт 2024 14:04 | 16 окт 2024 18:45, Красимир Ангелов
323
Москва с коментар за плана на Зеленски: Може да предизвика война между Русия и НАТО
Снимка: БГНЕС

Москва разкритикува представения по-рано днес "План за победа" на украинския президент Володимир Зеленски. Според Кремъл планът рискува да предизвика пряк конфликт между НАТО и Русия, предаде ТАСС.

"Следващата точка е укрепването на украинската отбрана. Зеленски възнамерява да постигне това, както каза, чрез точкови операции на конкретни места. Защо се притесняваше да назове тези конкретни места? Как иска да постигне това? Чрез нанасяне на щети на руската авиация заедно с партньорите си", заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Още по темата
"Той тласка членовете на НАТО към пряк конфликт с нашата страна и отново настоява да получи разрешение за използване на оръжия с далечен обсег на руска територия, като напълно разбира, че поне тези, които са му писали тези лозунги, са осъзнавали до какво ще доведе това, защото съответните изявления бяха направени от руското ръководство буквално преди седмица“, добави говорителят.

"Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец", подчерта Захарова. Тя каза, че планът, представен по-рано днес пред украинския парламент ще доведе до "бедствие за украинския народ".

В речта си, в която Зеленски представи плана за победа, той призова съюзниците на Украйна да предприемат спешни стъпки за подкрепа на Киев в несигурен момент, в опит да бъде сложен край на войната с Русия следващата година.

В плана си за победа, който украинският президент днес представи пред Върховната рада се предлага Украйна да получи безусловна покана да се присъедини към НАТО, както и да получи допълнително въоръжаване и подсилване на отбранителната си индустрия от Запада. В замяна Киев предложи на територията му да бъде разположен "неядрен стратегически пакет за възпиране", който да бъде достатъчен да защити Украйна от всяка военна заплаха от страна на Русия", както и да подпише споразумение със САЩ, ЕС и други съюзници, което да позволи съвместни инвестиции за използване на полезните изкопаеми на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от Русия
Русия оставя рублата да отслабне, ще е от полза за бюджета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
1
 
0
 
! Отговори
рашка Феодалия преди 1 час
Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда НО идва ВСУ и НАТО да асвабадят крепостните
281
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Свят без рф и Zлата орда ще е много по добре за всички включително и крепостните
280
0
 
1
 
! Отговори
Кво мрънкате бе преди 1 час
Няма страшно и при ядрена война няма как да изчезне бацила наречен човечество
279
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Путлера и Z oрдата му да не биват убити след преврата а да бъдат разкарвани в клетки. Смърта на стотици хиляди и разбитите съдби на милиони са само и единствено по тяхна маскалска вина!!
278
1
 
0
 
! Отговори
Скучно и точка преди 1 час
Имам чувството че някой известен актьор или музикант ако умре повече ще липсва на света отколкото ако изчезне рашшиската ф.. нали си спомняте сесесерето.. никой не му пукаше че изчезна внезапно даже празници имаше :)
277
1
 
0
 
! Отговори
Фродо преди 1 час
МОРДОР ЩЕ ИЗГОРИ ЗАДРУГАТА ЩЕ ПОБЕДИ
276
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 2 часа
Наркомана се е размечтал
275
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
тоя наркоман няма ли да се маха вече?
274
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И днес Храмът е кост в гърлото на едни маниакални персонажи, коитов своята патологична русофобия и безпросветност, разделят и противопоставят и човеците на земята, и светците на небето. Сквернят олтара на народната памет и в небесния олтар ровичкат.И извършват грях непростим - посягат на Символа на вярата, на непрекъсваемото общение между човека и Бога, между земната и небесната Църква, която е Една в своята цялост, в своята Вселенска Съборност. Защото земната прослава на светците, просияли в Светото Православие, е само потвърждение на това, което е вече известно на Бога и на народа. Г
273
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Обаче! И ние, българите имаме сериозен проблем. Много по-сериозен. Да, да! Още преди св. Александър Невски да се роди, цар Калоян сразява католическите рицари през 1204 година! Преди 820 години ги сразява! Ай, какъв срам! Какъв позор! Какво грозно предателство към евроатлантизма! Бива ли тъй?! И какво да го правим сега тоя цар Калоян? Ами да го низвергнем от българската история! Тутакси и немедленно! Докога ще го търпим, питам аз!
272
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Голям грях има св. Александър Невски. Още в 1240-1242 година се изявил като враг на евроатлантизма, нарушил евроатлантическото единство и презрял евроатлантическата солидарност. И вместо да посрещне като скъпи гости западните рицари, дошли да го цивилизоват най-безкористно и любезно, какво прави той? Прас по главата с меча! Вместо да легне и да мре! Същото дълбоко неуважение към цивилизационната мисия на демократичния Запад наблюдаваме в цялата история на Русия. Достатъчно е да напомним безрадостната съдба на великите цивилизатори Наполеон и Хитлер. Ето защо св. Александър Невски е враг 1 на
271
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Според академика Александър Невски станал популярен заради репликата Който с меч дойде при нас, от меч ще загине във филма на Сергей Айзенщайн. Недостижим е Айзенщайн, но най-известната фраза на св. Александър Невски не е реплика от филм и гласи: Не в силата е Бог, а в правдата!. Тези думи той произнася преди да разгроми шведите при река Нева през 1240 г. А през 1242 г. ще разгроми тевтонските рицари при Чудското езеро.Що дирят, прочее, тези католически рицари по руските земи? Как какво? Имат специална мисия изпратени са от папата римски да цивилизоват дивите православни варвари! Язъ
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И понеже нашите русофобци все ги тегли към 500-годишното благоденствие, напомням, че по онова дивно време улица Граф Игнатиев се е наричала Кадън сокаги. Демек Кадънсокак, ама по-така.
269
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Карали сме си ние един петвековен рахатлък под отровната сянка на падишаха, обаче Русия взела, че се надовлякла и ни развалила рахатлъка, и ни поробила, и никаква освободителка не ни е тая проклета Русия, а черна поробителка и душманка, тя е причината за всичките ни злощастия, поради което трябва да бъде низвергната из българската история съвсем и навсегда, а тая пасмина скобелевци, дондуковци, графигнатиевци и прочее да бъде предадена на пълно забвение, наместо техните презрени имена да грозят нашите евроатлантически улици и площади, щото ни дискредитират пред нашите мили, обични евроатлантич
268
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Днес няма величествени мигове. Има срамотни деяния.Синя София възжела площад Св. Александър Невски да бъде прекръстен на Св. Иван Рилски. И храмът, и храмът!, добави академикът и даже историк и даде своя академичен принос в поредната разрушителна мисия за българската история и памет. Да противопоставиш св. Иван Рилски на св. Александър Невски е като да противопоставиш 3 март на 24 май. Същата ***, лукава интрига.
267
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
На 13 април 1879 г. Петко Каравелов предлага да бъде съграден храм, посветен на св. Александър Невски и на руските воини, загинали за нашето Освобождение. И всички депутати в Учредителното народно събрание (229 на брой, сред които 13 турци) приемат предложението с оглушителни аплодисменти и възторжени възгласи. На 16 април е приета Търновската конституция. На 17 април депутатите избират с акламации 22-годишния Александър I Батенберг за български княз.Ентусиазмът е всеобщ, атмосферата еуфорична, енергията неудържима, чувствата пламенни, мигът величествен.
266
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И кой ни причини тая мъка, вопият русофобците?Ето кой:Кое е словото, което трябва най-първо да се чуе от тази трибуна? Първото слово от тази трибуна трябва да бъде словото на признателност към великия руски народ!, казва депутатът Марко Балабанов на 10 февруари 1879 г. при откриването на Учредителното народно събрание.
265
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Този факт е точно толкова непоносим за русофобците, колкото и червеното знаме над Райхстага. Затова търсят реванш и ревизия и за Втората световна война, и за Руско-турската освободителна война. Те искрено страдаят и за победения нацизъм, и за победената Османската империя. Ех, ако не беше станало тъй, друго щеше да е, ама на! Мъка, драги читатели, мъка!
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И мишкуват в олтара на народната памет, щото не им харесва българската история, пречи им тая величава и страховита история с нейните свещени скрижали, изсечени в тържествованье и страданье. Особено им пречи Освобождението на България, Възкресението българско, за което всеки ден загиват по 365 руски войници, офицери, генерали, лекари, медицински сестри, санитари, мужици и благородници. По 365 на ден! Над 130 000 жертви! За нас загиват те, за нас!
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Целта на цялото мероприятие е да загинат колкото се може повече славяни и да бъде отслабено Православието.