Москва с коментар за плана на Зеленски: Може да предизвика война между Русия и НАТО

Русия разкритикува идеята на украинския президент
Обновена: 17 окт 2024 14:04 | 16 окт 2024 18:45, Красимир Ангелов
316
Москва с коментар за плана на Зеленски: Може да предизвика война между Русия и НАТО
Снимка: БГНЕС

Москва разкритикува представения по-рано днес "План за победа" на украинския президент Володимир Зеленски. Според Кремъл планът рискува да предизвика пряк конфликт между НАТО и Русия, предаде ТАСС.

"Следващата точка е укрепването на украинската отбрана. Зеленски възнамерява да постигне това, както каза, чрез точкови операции на конкретни места. Защо се притесняваше да назове тези конкретни места? Как иска да постигне това? Чрез нанасяне на щети на руската авиация заедно с партньорите си", заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Още по темата
"Той тласка членовете на НАТО към пряк конфликт с нашата страна и отново настоява да получи разрешение за използване на оръжия с далечен обсег на руска територия, като напълно разбира, че поне тези, които са му писали тези лозунги, са осъзнавали до какво ще доведе това, защото съответните изявления бяха направени от руското ръководство буквално преди седмица“, добави говорителят.

"Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец", подчерта Захарова. Тя каза, че планът, представен по-рано днес пред украинския парламент ще доведе до "бедствие за украинския народ".

В речта си, в която Зеленски представи плана за победа, той призова съюзниците на Украйна да предприемат спешни стъпки за подкрепа на Киев в несигурен момент, в опит да бъде сложен край на войната с Русия следващата година.

В плана си за победа, който украинският президент днес представи пред Върховната рада се предлага Украйна да получи безусловна покана да се присъедини към НАТО, както и да получи допълнително въоръжаване и подсилване на отбранителната си индустрия от Запада. В замяна Киев предложи на територията му да бъде разположен "неядрен стратегически пакет за възпиране", който да бъде достатъчен да защити Украйна от всяка военна заплаха от страна на Русия", както и да подпише споразумение със САЩ, ЕС и други съюзници, което да позволи съвместни инвестиции за използване на полезните изкопаеми на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от Русия
Русия оставя рублата да отслабне, ще е от полза за бюджета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
3
 
11
 
! Отговори
ПЛАНЪТ преди 16 часа
Зелю се примирява с новите територии на Русия добити с всенароден референдум и за сметка на това укрите няма да влизат в съюз с агресивни блокове като НАТЮ!!! И така ша си заживеят в мир дълги години напред!!! Ааааа.... и Зелю има да плаща и масрафа.... репарациите!!!
235
11
 
2
 
! Отговори
Копейко от Варна преди 16 часа
Ало, москали, моля ви за още малко пари, че ромската ми фамилия е голяма.
234
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
ХА-ХА, ами то тази война между НАТО и Матрьошките ще продължи точно една седмица и от Раша няма да е останало нищо.Сибир отива за Китай а останалото си го поделят ЕС и САЩ. Толкова по темата.
233
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Тези дни в Албания е акостирал кораб с бежанци от Африка! Първото ,което са попитали африканците на пристанището - Нали това не е Русия?
232
18
 
8
 
! Отговори
Страшно е преди 18 часа
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Сармата на сарми да се пръсне! Страшно е!
231
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Нали руските балалайки трета година скрибуцат,че воюват с НАТО ?
230
5
 
5
 
! Отговори
Спанакът е червен преди 19 часа
Планът прилича на Петилетка реализираща се за 3 кокаинени секунди когато върволици от бели прашинки директно през носа на пълна халюционна гас причиняват шизофренична експлозия в мозъка на ДнепроЩекатилището, вследствие на което ПоттаСопполитеХрачкитеУшнатаКалРазреденисУринауЗгъстенисДияриенЗапек и омесении като пелмени оралнонахлуват в гърлата на офицялния обед на УКР Рада по случай военните успехи от първата секунда на 5илетковата Война.Да влезе Кирил,КироПутковеевски и да целунеЗеленияГлист
229
3
 
15
 
! Отговори
Mda преди 19 часа
САЩ вече го отрязаха ...преди час представителството на САЩ в НАТО заяви :"В краткосрочен план Украйна няма да получи покана за членство"
228
6
 
7
 
! Отговори
Захарова преди 19 часа
Той имаше и план А. И се провали.
227
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Съберете украински жени да воюват.Могат да карат коли, ще карат и танкове. Еманципирани жени са.Оставете мъжете, избихте ги всичките на фронта. Съберете украински жени да воюват. Сега оръжията са леки. Ако може да носи две торби с покупки от Лидъла, може да носи и автомат и гранатомет. Могат да карат коли, ще карат и танкове. Еманципирани жени са.
226
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
До 82-ОМБр Ескадрилата вече беше унищожена. Русия просто си казва, че нападение от НАТО на руска територия вече прелива чашата и няма да търпи като сега "помощта". НАТО по-скоро пищи в момента как така Русия заплашва с ядрено оръжие.
225
13
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 20 часа
Рекорден брой свинособаки бяха изтребени вчера - 1450 манерки. Слава Украiни!
224
5
 
1
 
! Отговори
крундел преди 20 часа
ама шугър маша нещо се е объркала?ростр0лбригадата вече трета година ***, че рф е във война с нато и даже побеждава?сега пък мирният план на зеленски щял да въвлече нато във война с рф?иначе за неумното решение на бидоня за ограничения на украйна, който има абсолютно неадекватна външна политика е ясно, все едно иран и сев.корея слагат ограничения на ракетите и дроновете, които дават на рф?
223
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Оставете мъжете, избихте ги всичките на фронта. Съберете украински жени да воюват. Сега оръжията са леки. Ако може да носи две торби с покупки от Лидъла, може да носи и автомат и гранатомет. Могат да карат коли, ще карат и танкове. Еманципирани жени са.Да се самоопределят като LGPTQ+ или това не важи пред военните.
222
2
 
6
 
! Отговори
9 преди 20 часа
Съберете украински трансджендъри да воюват. Могат да карат коли, ще карат и танкове. Еманципирани За една седмица излезе, че в Окрайна има повече трансджендъри отколкото в Тайланд Над 50000 дела за трансджендъри дезертьорство има в Окрайна.Съберете украински жени да воюват.Могат да карат коли, ще карат и танкове. Еманципирани жени са.Оставете мъжете, избихте ги всичките на фронта. Съберете украински жени да воюват. Сега оръжията са леки. Ако може да носи две торби с покупки от Лидъла, може да но
221
2
 
5
 
! Отговори
Неполиткоретно преди 20 часа
"Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец"... Всъщност,Мария не е съвсем права - Зельоньй ФюрЪр с напудрения нос и изтекъл срок на годност е просто една кукла на конци и ще бъде премахнат от своите господари,когато стане ненужен за изпълнението плановете им.
220
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
захарчето да не плямпа излишно ами като гаварителка на московията да каже какво стана със Сарматя ли беше, сърма ли беше .... Путянски дрънкаше на оръжие с него ама се оказа че пи*шока му не се вдига нещо....
219
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Таз кокошка захарка още ли се разхожда с айфонче в ръка или вече го замени за новия руски телефон на въглища???
218
10
 
9
 
! Отговори
Не война! преди 20 часа
Планът на Зеленски ще предизвика намесата на Пентагона и изчезването на Примитивна рус от картата на света. Там след това ще се появят множество държавици- ислямски султанати.
217
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Изразът Неонацистки убиец ми прилича на комунистическа мантра