Москва с коментар за плана на Зеленски: Може да предизвика война между Русия и НАТО

Русия разкритикува идеята на украинския президент
Обновена: 17 окт 2024 14:04 | 16 окт 2024 18:45, Красимир Ангелов
316
Москва с коментар за плана на Зеленски: Може да предизвика война между Русия и НАТО
Снимка: БГНЕС

Москва разкритикува представения по-рано днес "План за победа" на украинския президент Володимир Зеленски. Според Кремъл планът рискува да предизвика пряк конфликт между НАТО и Русия, предаде ТАСС.

"Следващата точка е укрепването на украинската отбрана. Зеленски възнамерява да постигне това, както каза, чрез точкови операции на конкретни места. Защо се притесняваше да назове тези конкретни места? Как иска да постигне това? Чрез нанасяне на щети на руската авиация заедно с партньорите си", заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Още по темата
"Той тласка членовете на НАТО към пряк конфликт с нашата страна и отново настоява да получи разрешение за използване на оръжия с далечен обсег на руска територия, като напълно разбира, че поне тези, които са му писали тези лозунги, са осъзнавали до какво ще доведе това, защото съответните изявления бяха направени от руското ръководство буквално преди седмица“, добави говорителят.

"Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец", подчерта Захарова. Тя каза, че планът, представен по-рано днес пред украинския парламент ще доведе до "бедствие за украинския народ".

В речта си, в която Зеленски представи плана за победа, той призова съюзниците на Украйна да предприемат спешни стъпки за подкрепа на Киев в несигурен момент, в опит да бъде сложен край на войната с Русия следващата година.

В плана си за победа, който украинският президент днес представи пред Върховната рада се предлага Украйна да получи безусловна покана да се присъедини към НАТО, както и да получи допълнително въоръжаване и подсилване на отбранителната си индустрия от Запада. В замяна Киев предложи на територията му да бъде разположен "неядрен стратегически пакет за възпиране", който да бъде достатъчен да защити Украйна от всяка военна заплаха от страна на Русия", както и да подпише споразумение със САЩ, ЕС и други съюзници, което да позволи съвместни инвестиции за използване на полезните изкопаеми на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от Русия
Русия оставя рублата да отслабне, ще е от полза за бюджета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров
255
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Страшно еА бе мунчоууу, не ти ли писна тъпия ти текст да го качваш хиляди пъти.
254
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Правилно е да се пише бившият украински президент Зеленски, защото с противоконституционното си оставане на власт след 20 май той е един властови превратаджия.
253
1
 
3
 
! Отговори
Донки, преди 5 часа
армията им въобще и не е стъпвала в укр-то. Стои си по поделенията. Още нещо - РФ отдавна е готова за война с "отбранителното" НАТО, ама не те го искат. Пък ти като си ербап ми кажи с колко армия разполагаме, откакто твоите приятели я съсипаха. Опс, забравих - джапанките от Газа изстрелват ракети, пък ти нямаш. За сметка на това обаче 2 италиански и 2 турски изтребителя ти пазели небето. Какво си мислиш, че хамбургерите от Жандармерия ли ще те пазят. Тяхната цел е друга. Контрол на тукашните.
252
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До КиреПРОСТООО КИРЕ А КОЙ ПРЕЗ СЪЩИЯ ПЕРИОД ПЛЮС ОЩЕ 34 ГОДИНИ ЗАВЛАДЯ И ТОРМОЗИ ЗАПАДНА ЕВРОПА А ОТ 34 ГОДИНИ И ИЗТОЧНА?
251
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Значи марионетката агент-продажник Зеленски подарява полезните изкопаеми на украинския народ на западните си резиденти. Ето за какво хвърлиха няколко милиарда за Майданския преврат и да инсталират това безродно джуж на власт. УКРАИНСКИЯ НАРОД Е НАЙ-МАЛОУМНИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ ГРУЗИНСКИЯ НЕ СЕ ОТЪРВА ОТ АГЕНТИТЕ.
250
6
 
3
 
! Отговори
Донки Хот преди 7 часа
Цялата им фалшива армия е затънала в Украйна, те мислят за война с НАТО.
249
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Зеленски получи милиарди помощ, и ще плати за това с мъртви тела и ресурси за трилиони. Това е тънката сметка на всичките му помощници, а като приключат с Украйна, всички които и помагаха ще си папкат пак хайвер с Русия. Ужким всичко е за добро, а всъщност става все по-зле и по-зле. Това показва че нищо не се прави за добро, а цената се заплаща от всички нас.
248
9
 
5
 
! Отговори
Кире преди 8 часа
Голям смях. Държавата, която по споразумение с Хитлер завладя и тормози 45години източна европа обвинява другите за нацисти. Няма такъв сарказъм.
247
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Първо ни заблуждаваха, че Украйна може да победи Русия. Вече никой не говори за това, освен Зеленски. Сега медиите ни внушават, че НАТО ще победи Русия при бъдещ конфликт. Трябва да си сляп, за да вярваш на подобна пропаганда.
246
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Складовете на нато са празни, а войниците не са определили от кой пол са.
245
0
 
7
 
! Отговори
Здравко преди 10 часа
Моля оправете си граматиката в заглавието, кога се слага пълен член. за плана е правилно. Пълен член се слага на ***, който извършва действието. За планът просто издава неграмотност.
244
15
 
2
 
! Отговори
Itso преди 10 часа
Браво на дзеленски, бой по пpoстите кратуни до пълно унищожение на последният руснак и украинец. НАТО харесва този план!
243
4
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 10 часа
Клоунът Владимир Зеленски има един план,да усвои колкото се може повече пари,от тези които Запада дава към личните си придобивки,като яхти и къщи.Е това е свързано с война до последният Украинец.Но като гледам президента с изтекъл срок на годност,не се вълнова от смърта на Украинците.
242
2
 
16
 
! Отговори
Те преди 11 часа
руските ракети първо бяха свършили, сега пък не излитали, да се чуди човек защо вдигат в паника Украйна всяка нощ със сирени... Иначе НАТО си участва в конфликта от самото му начало и всички го знаят. Сега предупреждението е друго - досега ви търпяхме простотиите, но ни писна и ако искате пряк конфликт - ще си го получите, ама войната няма да се води в Украйна.
241
1
 
16
 
! Отговори
до журналята преди 11 часа
Относно заглавието-планА,а не планЪТ.Двойка по български.
240
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Въх, колко страшно. Война между НАТО и азиатските диваци.
239
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Дреме ми на хея. Отразявайте повече борбата с купения вот тук. Все още сме независима от никого държава, а най-важните теми на деня се неглижират.
238
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Тази война е неизбежна и НАТО е възложило тази задача на Зеленски. Въобще използват го как си искат тоя крокодил.
237
6
 
1
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА УБИИЦИТЕ преди 16 часа
STOP WAR TERROR TROUGH JUDISH MAFIA !!!Внимание експерти да прослушат доклади по време на посещение на подставен на власт в САЩ на среща с МАСОВ УБИЕЦ номер 2 БЕНИАМИН НЕТАНЯХУ..Докладват че САЩ, ЕВРОСЪЮЗА< КИЕВ И МОСКВА СА НАДЕЖНО ОКУПИРАНИ ОТ ВОЕННО ТЕРОРИСТИЧН ГРУПА базирана в ИЗраел и САЩ.. НА власт са подставени само предатели с точно изчислени гени/терористични вижте ги поименно вкл в КИЕВ на заседание на парламента. В КРЕМЛИН РУ НЯМА РУСНАЦИ. В КИЕВ НЯМА УКРАЙНЦИ.. на власт.