Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...

Резултатът - 41 000 тона въглероден диоксид
8 дек 2009 10:30,
130
Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Много се изговори за срещата на върха на ООН в Копенхаген, посветена на климатичните промени. На тази среща се залагат големи надежди за постигане на споразумение за намаляване на въглеродните емисии.

Излиза обаче, че самото събитие ще произведе толкова въглероден диоксид, колкото произвежда град с размерите на Мидълсбро, пише в днешния си брой британският The Telegraph.
 
Според Майкен Фрис Йоргенсен, управляващ директор на най-голямата компания за лимузини в Копенхаген, в обикновен ден по пътищата из Дания ще има едва 12 такива коли.

1200 лимузини, 140 самолета, 15 000 делегати, 5000 журналисти, 98 световни лидери...

По време на „срещата за спасяване на света“ обаче лимузините, поръчани на нейната фирма, ще са над 200.
 
„Смятахме, че няма да има много коли, като се има предвид, че е среща за климата“, логично разсъждава тя.

По думите на Йоргенсен, броят на поръчаните луксозни автомобили – от нейната компания и от конкурентни фирми, вече надхвърля 1200. Поръчката на Франция например е за 42 броя.

„Нямаме достатъчно лимузини в страната, за да изпълним поръчките. Ще трябва да докараме още от Германия и Швеция“, обяснява тя.
 
За сравнение поръчката за коли, които се движат на електричество или пък са хибридни, са само... пет.
 
Отделно от това летището в Копенхаген обяви, че очаква 140 частни самолета в най-натоварените дни от срещата. Това е толкова над капацитета на аерогарата, че след като доставят важните гости, самолетите ще трябва да бъдат оставяни на някои от регионалните летища или дори на аерогарите в Швеция.

Още по темата
На срещата на върха се очакват 15 000 делегати и официални лица, 5000 журналисти и 98 световни лидери.

Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо, Дарил Хана, Хелена Кристенсен, принц Чарлз...

Най-скъпите хотели в града се пръскат по шевовете, въпреки че нощувката там струва 650 лири на вечер.
 
За капак улиците на Копенхаген започват да се пълнят с протестиращи от цял свят. Датското правителство ще изхарчи около милион крони (120 000 лири), за да организира „паралелна конференция“ за демонстрантите.

KlimaForum ще бъде проведена в лъскав спортен център, където властта се надява протестиращите да изразходват енергията си в басейните и стените за катерене, вместо в безредици по улиците.
 
И понеже това е Скандинавия, дори проститутките дават своя принос за спасяването на планетата.

Разгневени от призива на кметството, което приканва делегатите на конференцията „да бъдат устойчиви и да не плащат за секс“, местният синдикат на проститутките (да, те си имат синдикат), обяви, че всичките 1400 членове на организацията ще бъдат на линия за безплатен секс с всеки, който има пропуск от Срещата на върха за промените в климата...
 
И както самите организатори на величественото събитие признават, истината е, че 11-дневната конференция ще произведе 41 000 тона въглероден диоксид... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
The Saint преди 14 години
Любовта ще спаси света! Евала на проститутките!
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо"HAHAHAHAHAHAHA
105
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 14 години
Май ще ни измислят още един данък! Предлагам всички хора по света да си дадат всички пари на правителствата , та поне да не слушаме повече *** пропаганди.
104
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
преекспонира и се плашат излишно хората. Ситуацията с петрола и фосилите - газ, въглища, уран е много по сериозна и там трябва да са действията - плавно трябва да се избавим от тези източници.
103
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
до Чакпък, да гледал съм кривите на Ман и не ме интересуват защото за мен те са интерпретация на бъдещи резултати. Това е хипотеза. Това което аз гледам е статистически данни от последните 150 години. Те показват пропорционално увеличение на температурите с 0.8 градуса с пропорционалното увеличение на парниковите газове. Това взето с емпиричните данни от експерименти с различни газове за поемане на топлинна радиация, говори само за едно - парников ефект. Но съм съгласен с теб че темата се преекс
102
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Томов, нови ледници се образуват в Швейцария, Аляска, Нова Зенландия. Снимки на НАСА (ето и аз ще ти цитирам НАСА) показват, че Антарктическия лед е в най-големи количества от 30 години насам. Това глобално затопляне ли е и как е отразено в докладите на "учените" ?
101
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Томов, дали има глобално затопляне все още не е доказано реално, а е основано най-вече на хокейния стик на онзи *** Ман, нещо от което самият той се опитва да се скрие и отрече. Попрочети малко повече различни източници и ще видиш, че последните години има спад на температурите. Образуват се нови ледници и ледът на полюсите се увеличава. Ако има глобално затопляне то НЕ Е причинено от човека.
100
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
д = доставките. Там е работата че евтиния петрол е на привършване. Доказаните запаси не са достатъчни, има подозрения че са и надвишени въпреки че дори така са малко.Остават скъпите и мръсните петролни доставки, които са атрактивни за инвестиции при цена на петрола около 100$ барел и нагоре.Проблема не е в това че ще се свърши а че предлагането не може да задоволи търсенето. Например 2008 когато удари 86 милиона барела дневно, доставчиците не можеха да смогнат и цената удари 150$
99
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Модерният начин за управление на масите след разпадането на мита Студена Война е простичък - глобални страхове в името на които все повече власт и пари се концентрират в малка група хора. Пропагандата е толкова мощна, че хората САМИ ще почнат да се отказват от правата си в името на илюзорна защита от всякакви катаклизми, които "лидерите" вещаят. Митът за причиненото от човека Глобално затопляне следва същия механизъм.
98
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
До ЧакПък, всички данни сочат че има глобално затопляне. Малкото сектански учени или си затварят очите пред фактите или са добре платени. Това са един много малък процент. Както казах, ако са прави, фактите ще победят накрая.Аз лично съм скептик по природа и не съм убеден в потресаващо лошите ефекти на глобалното затопляне. Това което мен ме притеснява е ситуацията със скорошното нарушение на доставките на фосилни горива. Това ще е пагубно за икономиката и тя трябва да се подготви за срива на д
97
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Според геофизици нещата не са чак толкова черни. Един вулкан изхвърля до 3-5 пъти вредни емисии, от колкото целия свят изхвърля.
96
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Томов е ти мислиш, че 1 година по-ниска активност е решаваща за климата? Колкото до петролните интереси, тези хора отдавна са инвестирали милиарди в новите "зелени" технологии, не защото петрол няма, а защото е по-лесно да пробуташ мита за глобално затопляне и да продаваш новите, скъпи технологии. Петрол има. В Сибир има толкова петрол, по-труден за добиване, че дори и руснаците не знаят колко е. Но не е там въпроса.
95
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Томов, не знам кой точно си гледал по телевизията, но ако тези учени бяха петролно платени, нямаше да се крият по разни сайтове в нета, а "другите", явно според теб обективни и неподкупни, да им се дава поле на изява из научни издания, телевизии и форуми. Нали се сещаш, че някак си не е издържана такава теза :) Още повече с оглед на това, което изтече преди няколко седмици от хакнатите мейлове. Точно обратното изглежда.
94
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Кои хора? Населението или държавните глави? Ще продължим с ганьовския манталитет, като си посвърша работата. Че нещо съм нервен на отворени всезнайковци.
93
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Между 2001 и 2008 има спад на температурите с 0.4 градуса. Което е МНОГО по-тревожно от затопляне. Томов не знам откъде си черпиш данните, но аз чета най-различни източници и то не само тези, които UN IPCC предоставя, то е като дявола да чете евангелието :)
92
0
 
2
 
! Отговори
еконякой преди 14 години
Тези дни един американски сенатор се изказа пред Конгреса,че всички данни за глобалното затопляне са изсмукани от пръстите и са плод на гигантска манипулация!Същия препоръча разследване,но какво е станало по-нататък,не знам!
91
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
До ЧакПък, никой не ги изолира, наскоро гледах видео с един такъв не къде и да е а в ***.ted.com. Хубавото на науката е че тя борави с факти. Фактите винаги побеждават всяка теория. Навремето имаше подобни опити от страна на тютюнопроизводителите да изкарат пушенето здравословно. Накрая фактите ги победиха. Предполагам че същото ще се случи и с петролно платените учени за които говориш. Само прояви малко търпение.
90
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Понеже си виден представител сектата " Не те познавам, но имам мнение" ще те светна. Не ползвам и не карам кола. Влез в час със заключенията си, че да не ти сложа и на тебе диагнозата. И ако искаш да си мерим манталитетите, заповядай.
89
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Само не знам защо никой не се замисля, че преди милиони години съдържанеито на ЦО2 в атмосферата е било колосално по-голямо от сегашното и резултатът е бил...прекрасна изобилна флора и фауна...а не пустиня. Томов за Слънцето грешиш, то се опитва да влезе в нов цикъл, на няколко пъти неуспешно и активността му съвсем не е ниска в момента.
88
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
и да стигне до тази теория. Това е и причината заради която 99% от учените смятат, че човек е отговорен за затоплянето. На базата на научни емпирични данни и на статистически и динамически модели. Всеки може да разрови и да разгледа фактите и да направи оценка сам за себе си. Лично моя оценка е че на този етап има по-опасни неща от глобалното затопляне и това е нарушената доставка на горива поради изчерпването на леснодостъпните запаси.