Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...

Резултатът - 41 000 тона въглероден диоксид
8 дек 2009 10:30,
130
Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Много се изговори за срещата на върха на ООН в Копенхаген, посветена на климатичните промени. На тази среща се залагат големи надежди за постигане на споразумение за намаляване на въглеродните емисии.

Излиза обаче, че самото събитие ще произведе толкова въглероден диоксид, колкото произвежда град с размерите на Мидълсбро, пише в днешния си брой британският The Telegraph.
 
Според Майкен Фрис Йоргенсен, управляващ директор на най-голямата компания за лимузини в Копенхаген, в обикновен ден по пътищата из Дания ще има едва 12 такива коли.

1200 лимузини, 140 самолета, 15 000 делегати, 5000 журналисти, 98 световни лидери...

По време на „срещата за спасяване на света“ обаче лимузините, поръчани на нейната фирма, ще са над 200.
 
„Смятахме, че няма да има много коли, като се има предвид, че е среща за климата“, логично разсъждава тя.

По думите на Йоргенсен, броят на поръчаните луксозни автомобили – от нейната компания и от конкурентни фирми, вече надхвърля 1200. Поръчката на Франция например е за 42 броя.

„Нямаме достатъчно лимузини в страната, за да изпълним поръчките. Ще трябва да докараме още от Германия и Швеция“, обяснява тя.
 
За сравнение поръчката за коли, които се движат на електричество или пък са хибридни, са само... пет.
 
Отделно от това летището в Копенхаген обяви, че очаква 140 частни самолета в най-натоварените дни от срещата. Това е толкова над капацитета на аерогарата, че след като доставят важните гости, самолетите ще трябва да бъдат оставяни на някои от регионалните летища или дори на аерогарите в Швеция.

Още по темата
На срещата на върха се очакват 15 000 делегати и официални лица, 5000 журналисти и 98 световни лидери.

Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо, Дарил Хана, Хелена Кристенсен, принц Чарлз...

Най-скъпите хотели в града се пръскат по шевовете, въпреки че нощувката там струва 650 лири на вечер.
 
За капак улиците на Копенхаген започват да се пълнят с протестиращи от цял свят. Датското правителство ще изхарчи около милион крони (120 000 лири), за да организира „паралелна конференция“ за демонстрантите.

KlimaForum ще бъде проведена в лъскав спортен център, където властта се надява протестиращите да изразходват енергията си в басейните и стените за катерене, вместо в безредици по улиците.
 
И понеже това е Скандинавия, дори проститутките дават своя принос за спасяването на планетата.

Разгневени от призива на кметството, което приканва делегатите на конференцията „да бъдат устойчиви и да не плащат за секс“, местният синдикат на проститутките (да, те си имат синдикат), обяви, че всичките 1400 членове на организацията ще бъдат на линия за безплатен секс с всеки, който има пропуск от Срещата на върха за промените в климата...
 
И както самите организатори на величественото събитие признават, истината е, че 11-дневната конференция ще произведе 41 000 тона въглероден диоксид... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е пеша ли да дойдат?
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дино, за кои големи учени говориш? За тези които се спонсорират от нефтената и газовата индустрия? Има големи интереси, които всячески се опитват забавят края на нефтената ера!!! Това е индустрия за хиляди милиарди долара, със стотици по голяма от всички зелени производства в света! Ако не са редовите хора и политиците, нефтената индустрия може да ни трови още 100 години!!!!
65
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Заглавието е умопомрачително. Вероятно журналята са очаквали държавните глави да отидат с тротинетки.Несериозно е това мнениее, особено, когато куцо и сакато мъкне бомби и пушкала.
64
0
 
2
 
! Отговори
Све преди 14 години
Някой може ли да ме уреди с един пропуск от Срещата на върха за промените в климата, поне за нощ :))
63
0
 
2
 
! Отговори
Съни преди 14 години
58, газта е много по екологична от дизела и бензина, но и това не е трайно решение на проблема! Преди 10 години въздухът в София беше много по ужасен и ако се разходаше по Стамболийски направо се усещаше оловото в дробовете ти! Сега положението е по добро с раъпространението ан ползване на газ и вкарването на по нови и екологични коли!Истинското решение ще бъде обаче ще бъдат електрическите автомобили зареждани с електоенергия от вятъра и слънцето!
62
0
 
2
 
! Отговори
Dino преди 14 години
Големите учени в областта на екологията изказват мнение,че човешката дейност влияе минимално на изменението на климата.Останалото е само гнусна пропаганда на самозабравили се политици,бизнесмени и псевдо еколози.Хора,не им вярвайте!!!Парите за "защита" на климата идват от вашия джоб,а не от техния.Нека всички в Интернет се обединят около тази теза и дадем отпор на тези бандити.Хакери вече влязоха в официалните сайтове и скандала е много сериозен.Там има разногласия на мненията на учените и полит
61
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ!!!! преди 14 години
ХАХАХАХАХА:)))))
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
55, съвсем елентарно е да разбереш, че ограничаването на емисиите на въглероден двуокис намалява затоплянето! С изгарянето на нефта, газа, въглищата и т.н. във въздуха се вкарва много допънително количество въглероден двуокис коийто до сега е бил под земната ***! Няма как нарушаването на природния баланс да не променя климата!
59
0
 
2
 
! Отговори
РН преди 14 години
Не си прав, че не е направено нищо конкретно!!! Ако не беше предишната среща в Киото нямаше да се появят стимулите за развитие на зелени технологии и да започне да се развива целия сектор! В Момента вече изобщо не е въпрос трябва ли да се използва енергията от вятъра и слънцето, а как може тя да стане по евтина!Благодарение на конференциата в Киото ЕС почна да стимулира изграждането на пасивни къщи и ограничаването на уреди разхищаващи елекрическа енергия!!!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кои са болните от замърсяването на въздуха? Значи ли, че след като в България се кара предимно на газ сме еколкогично съобразна държава в това отношение?
57
0
 
2
 
! Отговори
ed преди 14 години
a ani dobroto reshenie e tiq s limuzinite i samoletite da umrat-taka 6e spasat planetata,no te sa reshili obratnoto.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКОТО СТУДЕНТ И БИВШО И НАСТОЯЩО.НЕ ЯЖТЕ БОБ ЗА МЕЗЕ ЗА ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ГАЗОВЕ.КАТО ПИЕТЕ НЕ ПОВРЪЩАЙТЕ,ЧЕ ЦАПАТЕ ПЛАНЕТАТА.ИСПОЛЗВАЙТЕ ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ МНOГOКРАТНО ЧЕ ТРУДНО СЕ РАЗГРАЖДАТ В ПРИРОДАТАНЕ ХОДЕТЕ НА ЛЕКЦИИ ЧЕ ЗА ХАРТИЯТА СЕ СЕКАТ ДЪРВЕТА И ВЪОБЩЕ МИСЛЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ В ЖИВОТА СИ
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мислиш, че промените, за които говориш ще спрат глобалното затопляне ли? Аз мисля, че само ще напълнят джобовете на определени кръгове хора и нямат нищо общо с екологията. Всъщност не го мисля, сигурен съм.
54
0
 
2
 
! Отговори
Петканчо преди 14 години
ха ха ха АКО някой си мисли, че тая среща е за решаване на проблема със замърсяването и затоплянето МНОГО се лъжете. Тая среща има за цел да постави основата на ново данъчно законодателство, с което да съдират кожите на обикновените хора, докато те харчат вашите пари и произвеждат много повече C02 :)
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си Съни! Ако шофьорите на бензинови и дизелови коли плащаха здравните сметки на болните от замърсяването на въздуха или икономическите щети от глобалното затопляне, бензинът трябваше да е поне два три пъти по скъп и икомически щеше да е по изгодно да се ползва алтернативно гориво...!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докато наближава финала, Новият Световен Ред започва да става видим за все повече хора. Само да не стане твърде късно
51
0
 
2
 
! Отговори
ЕкоГлог преди 14 години
Толкова се възмутих, че произведох 261 кг. въглероден диоксид!
50
0
 
2
 
! Отговори
Mi преди 14 години
Напълно подкрепям номера 7, 11 и 20. Пълна измишльотина е това събиране. Финансова криза имало, глобално затопляне имало, но никой от тия *** не е направил нищо реално. Само харчат пари за купони - ето това е резултата.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Догодина с Голф тройка.
48
0
 
2
 
! Отговори
Съни преди 14 години
Никакво лицемерие няма в летенето със самолет и возенето в лимузини!!! Екологичните проблеми няма да се решат с ограничение на потреблението, а с промяна на технологията!Това което трябва да решат политиците е допълнително облагане с данъци на замърсителите и стимули за чистите технологии! Мръсните технологии излизат евтино на тези които ги ползват, защото до сега никой замърсител не е плащал за косвените щети които предизвиква неговото замърсяване!