Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...

Резултатът - 41 000 тона въглероден диоксид
8 дек 2009 10:30,
130
Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Много се изговори за срещата на върха на ООН в Копенхаген, посветена на климатичните промени. На тази среща се залагат големи надежди за постигане на споразумение за намаляване на въглеродните емисии.

Излиза обаче, че самото събитие ще произведе толкова въглероден диоксид, колкото произвежда град с размерите на Мидълсбро, пише в днешния си брой британският The Telegraph.
 
Според Майкен Фрис Йоргенсен, управляващ директор на най-голямата компания за лимузини в Копенхаген, в обикновен ден по пътищата из Дания ще има едва 12 такива коли.

1200 лимузини, 140 самолета, 15 000 делегати, 5000 журналисти, 98 световни лидери...

По време на „срещата за спасяване на света“ обаче лимузините, поръчани на нейната фирма, ще са над 200.
 
„Смятахме, че няма да има много коли, като се има предвид, че е среща за климата“, логично разсъждава тя.

По думите на Йоргенсен, броят на поръчаните луксозни автомобили – от нейната компания и от конкурентни фирми, вече надхвърля 1200. Поръчката на Франция например е за 42 броя.

„Нямаме достатъчно лимузини в страната, за да изпълним поръчките. Ще трябва да докараме още от Германия и Швеция“, обяснява тя.
 
За сравнение поръчката за коли, които се движат на електричество или пък са хибридни, са само... пет.
 
Отделно от това летището в Копенхаген обяви, че очаква 140 частни самолета в най-натоварените дни от срещата. Това е толкова над капацитета на аерогарата, че след като доставят важните гости, самолетите ще трябва да бъдат оставяни на някои от регионалните летища или дори на аерогарите в Швеция.

Още по темата
На срещата на върха се очакват 15 000 делегати и официални лица, 5000 журналисти и 98 световни лидери.

Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо, Дарил Хана, Хелена Кристенсен, принц Чарлз...

Най-скъпите хотели в града се пръскат по шевовете, въпреки че нощувката там струва 650 лири на вечер.
 
За капак улиците на Копенхаген започват да се пълнят с протестиращи от цял свят. Датското правителство ще изхарчи около милион крони (120 000 лири), за да организира „паралелна конференция“ за демонстрантите.

KlimaForum ще бъде проведена в лъскав спортен център, където властта се надява протестиращите да изразходват енергията си в басейните и стените за катерене, вместо в безредици по улиците.
 
И понеже това е Скандинавия, дори проститутките дават своя принос за спасяването на планетата.

Разгневени от призива на кметството, което приканва делегатите на конференцията „да бъдат устойчиви и да не плащат за секс“, местният синдикат на проститутките (да, те си имат синдикат), обяви, че всичките 1400 членове на организацията ще бъдат на линия за безплатен секс с всеки, който има пропуск от Срещата на върха за промените в климата...
 
И както самите организатори на величественото събитие признават, истината е, че 11-дневната конференция ще произведе 41 000 тона въглероден диоксид... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Томов, между учени и учени има доста разлика. В момента има една солидна група от учени, които искат да се дискутира този проблем с доказателства и реален анализ. Те са тотално изолирани от другата група (която получава и солидна финансова подкрепа, както и медийна) и не им се дава право на никаква изява. Защо ли? Статиите и публикациите им загадъчно се премахват от научните списания и единствения им изказ остава Интернет. 387 си е напълно здравословно число. Основни за затоплянето са парите.
86
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Вулканичната активност не е повишена, а слънцето е в най-ниската си активност от години. Слънчевата активност се проявява равномерно два пъти в 22 годишния му цикъл. Последния път имаше засилена слънчева активност 2001-2002. Ако помните тогава дори при една особено силна слънчева буря, накараха астронавтите на МКС да се скрият в специална подсилена стая за такива случаи.Нормално е един учен, който е свикнал да борави с фактите да съпоставя данни и да намира връзки, да свърже две и две и да стиг
85
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
На базата на тези научни данни, плюс увеличаващите се концентрации на парникови газове в атмосферата: Co2 - 110 ppm(1750), 387 (днес)Метан - 1,045 ppb (1750), 1,745 ppb (днес)Диазотен оксид - 44 ppb (1750), 314ppb (днес)Което е паралелно със повишаването на средните температури с 0.8 градуса. Учените правят изводи че глобалното затопляне е причинено от човека.Данните от експерименти и наблюдения се покриват напълно. Аз не съм учен и не мога да кажа.
84
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Томов, само има малка промяна с деншна дата, изследванията на Тиндал, по разбираеми причини са били доста примитивни и ЦО2 далеч няма висок парников коефициент. Той влияе само на 2 таг-а от спектъра и всъщност спира доста малка част от целия спектър да излезе обратно през атмосферата. А и има и още една малка, но фундаментална подробност - ЦО2 е следствие от затоплянето, а не причина.
83
0
 
2
 
! Отговори
Pustiniak преди 14 години
Daaa,koito iska da prochete seriozni aktualni *** vuv vruzka s konferenciata(programa,reshenia,izkazvania) da se porovi v saitovete na BBC,DW i specializiranite za eko-problemi!Koito iska da si chete shmenti-kapeli,gluposti i negativizmi da zadulbae v BG saitovete-tuk nishto konkretno niama.Inache,te horata sa si go kazali-mnogo ot prisustvashtite na tazi konferencia ne sa nikakvi ekolozi,a hora ot koito zavisi namaliavaneto na zamursiavaneto na planetata.
82
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
А те са: Водни часици/облаци - 50-60%Въглероден двуокис - 17-18%метан - 6-7%и др.Макар и водните частици да допринасят най-много техния парников коефициент е в стотици пъти по нисък от този на метана и Co2.
81
0
 
2
 
! Отговори
ЧакПък преди 14 години
Само пълен наивник може да си мисли, че тези "лидери" са там за нещо друго освен мислене на нови начини за прибиране на париците на хората, я под формата на "нови", но пъти по-скъпи технологии, принудително наложени, заради "глобалното затопляне", а под формата на нови "зелени" данъци. Последната грижа им е климата, защото дори и те знаят...че причината за промените не е в човешката дейност, но пропагандата си върви и е така удобна...
80
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
В края на 19ти век ирландскиа физик Джон Тиндал анализира в лабораотрни експерименти, кои газове до каква степен поглъщат топлинна радиация и до каква степен я отразяват. По късно тези изследвания се повтарят от много други учени и се прави карта с коефициенти за различните газове. На тази база се определят и дяла на различните газове в земната атмосфера отговорни за парниковия ефект.
79
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Фарадей го четете като Фурие.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега сме 6.5 милиарда, след 30-40 - 10 милиарда, смятайте какви химикали ще ядем тогава, и със всяко ядене ще има хапче, дано медицината да напредне и тято сега на всяка улица има по 5 аптеки, тогава храните ше ги купуваме от аптеки
77
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
През, 1824 великия физик и математик Фарадей, анализира всички енергийни източници към планетата и с изненада отбелязва, че би трябвало средната температура да е значително по-ниска от измерваната. Така стига до извода че атмосферата трябва да задържа топлинна радиация от слънцето, кръщава този процес "парников ефект".
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до колкото знам въпроса е в скоростта, няма начин да унищожиш горите за нула време, да изгориш целия складиран в земята въглерод и да го пуснеш в атмосферата, и това да няма ефект, но проблема си е за нас, няма да накривим капата на природата, нито на леопардите, те не свикват конференции и не кършат ръце при всеки смъртен случай
75
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Хората от Индия и Пакистан според теб са дошли с поръчаните 1200 лимузини за разхождане из града, или как...?
74
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
За разлика от ганьовския манталитет, на който ти си виден представител, и според който не можеш да си мвъднеш задните части на повече от 20 метра пеш, без да се повозиш на кола, в скандинавските страни най-нормалното нещо на света е да се придвижваш из града и околностите с колело. Министрите и хората от държавната администрация не са изключение в това отношение. Хората си гледат здравето - движение и чист въздух.
73
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 71. Голямо джапане е паднало...:-)))
72
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Това го знам. Но си представи следното. С какво да пристигнат държавните глави на Пакистан, Индия и Китай?Хайде по-сериозно. Тази конференция е цел на всички терористи и анархисти.Всъщност, не съм убеден, че замърсяването е единствената причина за затоплянето. Много ми приличана на паниката със свинския грип.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един типичен пример със статията за заплашително намаляващото ниво на водата в езерото Титикака поради "глобалното затопляне". Интересното в случаят е, че на дъното му са открити останки от античен храм датиращ от преди 1000-1500 години. Странно какво ли е предизвикало глобалното затопляне по онова време за да спадне нивото му толкова много. В момента нивото на окенаите се повишава, факт! Какво ли се е случвало преди милиони години когато нивото е било (не веднъж) със стотици метри над текущото?
70
0
 
2
 
! Отговори
Shefa преди 14 години
Haha! Hubavo e da se smeesh tochno sled kato si se sabudil... :D :D
69
0
 
2
 
! Отговори
Зиги преди 14 години
Колкото и да ти е чудно, много министри в Дания и Холандия ходят с велосипед на работа!!! Политиците за това са политици в нормалните държави, за да дават пример на хората!!!
68
0
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 14 години
Наистина ли е толкова елементарно? А какво е предизвиквало огромния на брой парникови и ледникови периоди през съществуването на земята? Пак ли човека? Евала на "еколозите", които все пак са успели да промият не малко "мозъци".