Кримските власти освободиха командващия ВМС на Украйна

Молба за освобождаването му отправи руският министър на отбраната
Обновена: 20 мар 2014 10:35 | 20 мар 2014 10:35, Елка Василева
4
Кримските власти освободиха командващия ВМС на Украйна
Снимка: Reuters

Кримските власти освободиха задържания вчера командващ на военноморските сили на Украйна контраадмирал Сергий Хайдук и още седмина активисти - привърженици на новите власти в Киев. Това съобщи пред журналисти депутатът от Върховната рада Андрий Сенченко, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Информационната агенция Криминформ съобщи вчера, че Хайдук е временно задържан, защото "има въпроси към него". Прокуратурата поясни, че по нейни данни висшият офицер "е препредал във военните части на Украйна дошла от Киев заповед за употреба на оръжие срещу мирни граждани".

По-късно руският министър на отбраната Сергей Шойгу се обърна към ръководството на Република Крим с молба Хайдук да бъде освободен. Шойгу изтъкна, че контраадмиралът е бил "принуден да изпълнява заповедите на своето ръководство", както предписват военните устави на украинските въоръжени сили, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: УкрайнаРусияВМСкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин наистина играе добре международен шах!
3
1
 
15
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
То сигурно на Маидана в Киев руснаци стреляха по невъоражени хора.Сега трябва трезво мислещите Украинци да се осъзнаят и да изгонят и накажат виновните за пролятата кръв и да започнат да възтановяват държавата си или това,което е останало от нея.Обещанията от Запада са Сомалииски глад ако на някого не му е ясно.Наще държавници също говореха за Демократична Революция и сега какво ще говорят не зная.Вероятно Не е лесно без пари,без газ,без АЕЦ Путин що ли ги бави и тях.То бива гъзене на запада,ноо
2
5
 
37
 
! Отговори
Фелибето преди 10 години
Умират от яд фашизоидните елементи в Киев че тяхните военни в Крим отказаха да се бият срещу руските части и през първите три дни 90 процента от военните преминха на руска страна.Много искаха да има убити,дори провокатор изпратиха,но истината е че военните им части не желаят да водят такава война.
1
4
 
40
 
! Отговори
Героите на Запада преди 10 години
"Прокуратурата поясни, че по нейни данни висшият офицер "е препредал във военните части на Украйна дошла от Киев заповед за употреба на оръжие срещу мирни граждани"."Друго си е да си хуманист като ЕС, НАТО, ООН и да стреляш по цивилни. И ако можете западни герои да застанете с очи към майките на убитите - кажете им колко ви е чиста съвестта. За да можете спокойно да си горите в Ада.