Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
0
 
! Отговори
Radoslav Jelev преди 10 години
Mai pak 6te 4akame braty6kite da ni opravqta na cqla nazi-ska evropa prodajna i neveja
187
1
 
2
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
Gadno pleme sa amerikancite....che se narichat i nacia ! Te zaburkaha *ata v Ukraina ,a sega Putin im e vinoven!
186
1
 
7
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Че те и за Крим размахваха и ревяха,ама файда никаква
185
1
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Да ги питам и Кери и Магнусон. Какъв го дирихте Вие, янките преди Коледа в Киев с 5 млд. долара? Кого подстрекавахте, каква дестабилизация целяхте?? Това правителство и парламент в Киев, които признавате, на какви избори спечелиха властта?Кога се проведоха, че нещо ги пропуснахме и не разбрахме, легитимни ли са и кой ги признава?Въобще, където си наврете дългия нос, все конфликти настават, демокрации се създават, омиротворители се появяват, голяма каша настава и като ви писне, като мокра връв.
184
2
 
13
 
! Отговори
яяя преди 10 години
В началото на 80-те години на ХХ век, един от най-видните стратези на американската политика полякът католик Збигнев Бжежински , поставя началото на откритата война срещу Православнието с изказването си:"След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието"Само за България и Румъния който са ПРАВОСЛАВНИ има мониторингов доклад За Хърватия няма нали са КАТОЛИЦИ нишо че са в ЕС след нас. Срещу православна Русия се е изправила широка коалиция от мюсулмани католици протестант
183
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Белият дом размаха пръст на Русия,a Русия mу размаха x.й.
182
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт, заяви пред изданието Салон бившият президент на Съединените щати.
181
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До русофобКaквито и дa сa били причините зa освобождениятa ни от Русия ,обикновените хорa сa ни смятaли зa брaтя и не им е дремело зa политикaтa. Остaвили сa животa си зa нaс. Aмерикaнците зaгивaт кaто aгресори. Имa рaзликa......Aко не беше Русия сегa щеше дa говорим турски или немски. *** и си вземи тия речници и се мaхaй от Бългaрия. Нaли не хaресвaш кaкво е стaнaло. Турция или гермaния...избирaй и се пръждосвaй.
180
12
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Ако руският сценарий за овладяване на южна и източна Украйна проработи (а той по всичко личи ще проработи) до няколко години Ердоган ще приложи същия сценарий в Родопите (а може да опита да го направи и в Лудогорието). Ако (когато) това стане нито ЕС, нито НАТО ще направят каквото и да било, за да спрат инвазията на Ердоган. България ще бъде сама и безпомощна да се защити от турското анексиране на български земи. Турците го подготвят повече от 20 години и чакат удобния мамент за да го реализират
179
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 10 години
Западен политик задава въпрос на Путин. Путин отговаря -" когато се събере правителството на Съветския съюз , ще обсъдим въпроса ви." Как вие не се ли разпаднахте ?" - пита западният политик. " Това беше шега /майтап бе Уйли "- отговаря му Путин.
178
6
 
18
 
! Отговори
сектор кабул преди 10 години
В момента в акваторията на Черно море се намира цяла флотилия на САЩ и компания, в пълно нарушение на международните конвенции и договори за военно присъствие на чужди сили извън черноморския регион. Крайно време е Русия да потопи с масиран ракетен залп ескадрилата, нарушаваща международното право.
177
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже,дай АКЪЛ на наште политици ..... и БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !
176
2
 
15
 
! Отговори
MSC преди 10 години
До Иван Иване не се занимавай с такив ***!Целта на такива е да те озлобят!Да не мислиш че това същество вярва и думичка от написаното!Душичката си е продало въпросното човече!Аче е отвратително няма спор!НЯМА НИЩО ПА ГАДНО ОТ БЪЛГАРИНА РУСОФОБ!Па макар и платен!
175
1
 
20
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Никаква фантазия нямат тези хамериканците.Разбира се, че няма да е като в Крим.Ще има друг сценарий, естествено хе-хе-хе
174
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те нашите умници вече ни намесиха - долни продажни слуги.Вместо интересите на България трябва да стоят преди всичко ,те се надпреварват кой ще бъде най верен слуга на САЩ и ЕС
173
3
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Каквото и да става-не трябва да се намесваме!Войната е между САЩ и Русия,Украйна е само бойно поле.САЩ се борят за господството си в света,Русия-за оцеляване!
172
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питаха го Путин защо нарушава Будапещенския мемурандум, който Русия подписва 1994 за запазване териториялната цялост на Украйна. Той каза, че е имало революция и такава държава вече не съществува. Сега иска да му връщат $30 милиарда дългове. А ТАКАВА ДЪРЖАВА НЕ СЪЩЕСТВУВА.
171
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
youtube/watch?v=FDI582TFBq4
170
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От цялата работа ми се струва , че ние ще пострадаме най-много. Като се сетя , че почти винаги в нашата история сме били съюзници на губещите, предсказанията на баба Ванга за кръвопролития в Б-ия през май може и да се потвърдят. Дано да греша . Но с тези недалновидни наши политици всичко е възможно.
169
4
 
21
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
а Белия дом всъшност не е ли черния дом