Медиите в РСМ във възторг, Главчев признал македонския народ

Изявлението идва след среща на служебния премиер с Християн Мицкоскси
12 юли 2024 19:30, Нели Христова
158
Медиите в РСМ във възторг, Главчев признал македонския народ
Снимка: БГНЕС

Кратката среща между българския премиер Димитър Главчев и северномакедонския премиер Християн Мицкоски в САЩ превъзбуди антибългарските центрове в Скопие и Белград, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Първото македонистко издание "Нова Македония", създадено през 1945 г. от югославските комунисти, „сензационно“ разкри, че „Главчев е извършил истински демократичен ход с разграничаването на двата съседни и отделни народи“.

"Българският премиер Димитър Главчев след срещата си с македонския премиер Християн Мицкоскси, в рамките на форума на НАТО във Вашингтон, при призива си за намаляване на напрежението, направи значителен ход, открито и ясно разграничи двата народа - македонския и българския", написа "Нова Македония" и добави цитат от Главчев:

"Най-много разговарях с Мицкоски. Бяхме на едно мнение, че трябва да намалее напрежението при говоренето. Между гражданите, между народите на двете съседни държави няма напрежение. Политиците, ако не помагат за развитието на по-добрите отношение, поне да не пречат".

Според изданието "това е било най-храбрата демократична крачка на висш държавник от България, който признава и уважава двата отделни народа - съществуването на отделна македонска национална субстанция - народ, което е нещо съвсем по-различно от досегашните позиции на официална София".

За флагмана на 80-годишната антибългарска кампания в РСМ "позицията на лицето, както и мястото и времето, в което е изказана на един висш многонационален форум, в международното право придобива изключително голяма специфична тежест".

Без никаква изненада почти мигновено цялата тази "сензация" беше препечатана от проправителствения вестник в Белград "Политика". Публикацията бе озаглавена "Българският премиер Главчев извърши демократичен ход и направи разлика между българския и македонския народ".

Това е класическо доказателство, че държавната антибългарска /македонистка/ идеология, наложена в Скопие след 1945 г., обслужва великосръбските интереси, но не и тези на РСМ и че между режима в Скопие и Белград има пълен синхрон, когато става въпрос за истерия срещу София.

Всеки непредубеден читател би се запитал по какъв друг начин трябва да определяш гражданите, на всяка една държава по света, освен като народ. Народ, който всеки български политик и гражданин уважава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Балкани
Мащабни пожари обхванаха Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
предател!
140
0
 
0
 
! Отговори
Евала преди 2 седмици
Най-смешното е, че за патриотизъм говорят тези, които си заработват в рубли и са готови във всеки един момент да ни направят Задунайская губерния на Русия! С македонците не живеем в една държава вече век и половина и е нормално да се чувстваме отделни народи. Заради тази Македония пропиляхме националния си устрем за развитие от началото на 20-ти век, обществото ни се разцепи от болшевизъм, македонстващи харамии и пр. . Затова: стига с тази Македония, премного кръв и енергия с изхабили за нея!
139
1
 
1
 
! Отговори
БЛУДНИЯТ СИН преди 3 седмици
КАК СЕ НАРИЧА ЕДИН НАРОД В ДВЕ ДЪРЖАВИ - СЕВЕРНО КОРЕЙСКИ ЛИ???!!!... АМИ СЕВЕРНО КОРЕЙЦИТЕ ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ДА СЕ ВЪРНАТ В ЛОНОТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!...
138
0
 
1
 
! Отговори
Стоян Трифонов преди 3 седмици
До От нейн колега от СУЕй за това се възхищавам баце и е станала,и доцент, и е в ШУ в момента, и е с големи заплати, и аз искам така. Навсякъде се надува патката, имала акъл, а другите- не, тя постигнала, а другите- не. Кажи ми кой го може от *** направо на учен. Този университет е направо химера за един двойкаджия.
137
0
 
1
 
! Отговори
От нейн колега от СУ преди 3 седмици
До Стоян ТрифоновНо тя се е насрала буквално през 2011 година, представила е пред Карлсберг идея за фунгицид стабилизатор на бирата и е изследвала изменчивост на константа.
136
0
 
1
 
! Отговори
Стоян Трифонов преди 3 седмици
До АнонименМного си прав баце, каквото кажат това е.Приемат го в правия текст. И Шишито, и Боцито, и всите.
135
1
 
0
 
! Отговори
Стоян Трифонов преди 3 седмици
До СълзицаВъзхищавам се на ума и на непробивността на тази жена, постоянно пише навсякъде.Изразява се като химера за мъже и жени.
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев прави това което му наредят Боци и Шиши..
133
0
 
1
 
! Отговори
Сълзица преди 3 седмици
До Диляна ИвановаПрез 2011г. беше докторант при Жана Ангарска, една жена която изгони от ШУ веднага когато стана доктор и си взела нейните часове, разписи и учебни пособия и така докато стана доцент 2017г. Буквално с родилни мъки стана доктор цели 6-7 години мъкна това на глава си. Тя те пращаше на научни изложения да изнасяш доклади, но ти не, та не само на постери. С постер (***) отиде извън България в Амстердам, там се беше наакала и беше с бяла къса пола, която премести отпред и имаше..
132
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Трифонов преди 3 седмици
До Диляна Иванова-СтанчеваОхооо мойто момиче колко си умна.
131
1
 
3
 
! Отговори
Диляна Иванова преди 3 седмици
Македония окраде българия, глупци неразбрани.
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя Главчев е голям тъ-па-нар!
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ТО Да де, ама той е и Външно министерство в момента....
128
1
 
2
 
! Отговори
охобохо преди 3 седмици
до 122 - братчет ти редовно ли си вземаш хапчетата или сега си влязъл в някакъв див джаз? Къв Путин да ръчка макетата.Те макетата са на тая земя още преди да бъде сътворен човека.Те макетата са първоизточника на живота. Те макетата са просто макета
127
3
 
9
 
! Отговори
ТО преди 3 седмици
ТОВА НЕ Е РАБОТА НА ТЪПИЯ ГЛАВЧЕВ ДА ГИВОРИ ЗА МАКЕДОНИЯ -ИМА СИ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО
126
2
 
4
 
! Отговори
нищо преди 3 седмици
не ме интересува по-малко от това, като какъв се самоопределя един човек. Ако е човек.
125
4
 
17
 
! Отговори
Bormann преди 3 седмици
Тук в Лондон макетата кто ги питам на какъв език да си говоря с тях все казват.... ми на Български..... туй то баце :))))
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи всичко вече е наред.
123
7
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Не може да имаш народност, базирана на географско понятие. По тая логика имаме шопски, тракийски, мизийски, добруджански народи. ------///------ Даже по времето на Вазов ШОП не е било равнозначно на българин. А Самоковско и Дупнишко направо са гравитирали към македонизъм. През Междусъюзническата българските шопи са отказвали да се бият срещу сръбските шопи. Българската нация е съставна от различни етноси, повечето от които вече са изтрити чрез пропагандата като самобитна култура, но не съвсем.
122
12
 
19
 
! Отговори
ПУТИН МРАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 3 седмици
ПУТИН ИМ ДАВА АКЪЛ НА СЪРБИЯ И РСМАКЕДОНИЯ КАКВО ДА ПРАВЯТ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ...