Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
6
 
3
 
! Отговори
чичо доктор преди 1 месец
До ТРЪНПСТАНОВКАТА В лудницата така ли говорят? Колегите ти по легло? А ти понеже не си с усмирителна риза завързан, можеш да драскаш по форумите. Нъл тъй?
153
2
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Поредният сбърканяк на който нито една дама не му е пуснала.
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омразата убива.
151
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно подкрепям Тръмп, нека като дойде на власт веднага да спре парите за Украйна. Всички плащаме на тази корумпирана държава да си живурка, докато ние работим за нея.
150
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лагерът на смъртта в Аушвиц също е постановка, не имало избити евреи.
149
2
 
2
 
! Отговори
БС преди 1 месец
Сега, при Свети Петър ще си по-добре.
148
10
 
5
 
! Отговори
ТРЪНПСТАНОВКАТА преди 1 месец
ЗА ЛОШ КЪСМЕТ НА ТРЪНПОСТАНОВКАТА И НА ТЪПУТИНИСТИТЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТРЪНПОСТАНОВКАТА НА ЯВЕ ЦЯЛАТА!
147
3
 
1
 
! Отговори
ЗАЩО? ЗАЩО? преди 1 месец
До Видяхте ли разликата ЗА ТЕБ СЪЩО СЕ ОТНАСЯ НАПИСАНОТО: "Защо не си пиете редовно хапчетата, предписани от психиатрите? А вилнеете по форумите! Та вие сте опасни за обществото ни! Утре ще извадите някой Калашников отнякъде и ще влезете в някое училище. Само предупреждавам хората за голямата опасност от луддите хора! Не знаете какво престъпление могат да извършат, когато бръмбарите бръмчат в куххите им кратунни. Вкарвайте ги в лудниците докато е време! Ако трябва и насила."
146
2
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО? ЗАЩО? преди 1 месец
До Елементарно Уотсън Защо не си пиете редовно хапчетата, предписани от психиатрите? А вилнеете по форумите! Та вие сте опасни за обществото ни! Утре ще извадите някой Калашников отнякъде и ще влезете в някое училище. Само предупреждавам хората за голямата опасност от луддите хора! Не знаете какво престъпление могат да извършат, когато бръмбарите бръмчат в *** им кратунни. Вкарвайте ги в лудниците докато е време! Ако трябва и насила.
145
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп и Байдън са двете страни на един и същ медал - медалът на упадъка на американската демокрация!
144
2
 
5
 
! Отговори
Видяхте ли разликата преди 1 месец
Клипчето го има за тия дето виждат и търсят! Останалите рупат ли рупат! Вече има смнимки на ушето на Тръмп - липсва му някой милиметър от ръбчето на ушната мида. Късметлия е!
143
14
 
7
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 месец
До Анонимен Tръмпанзето е един фалирал и оглушял изBратеняк-пeдофил. Руското ГРУ му наля пари за да оцелее и сега този плямпа каквото плямпат от радио Масква
142
1
 
2
 
! Отговори
какво било ли? Ето т преди 1 месец
До Видяхте ли разликата Това беше болното ти въображение. Ето това беше. Беше и нещо друго. С премахването на диспансерните регистрации на луддите хора, те започнаха да териризират цялото ни общество с несвързаните си приказки и невчесаните си мисли. Вече няма кой да ги задържи насила в някоя луддница и да им бие успокояващи инжекции и да има дава редовно да пият хапчетата си. И техните разгорещени, прегрели мозъци раждат всякакви дяволи и таласъми, караконджули и чудовища.
141
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантик с ,,ценности,, Помним Тръпм какво казва за ЕС и нато . ЕС е вреден колкото Китай но просто е по малък - Тръмп . Ако стана президент ще извадя САЩ от нато . Враговете на Тръмп са евроатлантиците които искат членство в ЕС и нато без референдум тоест против желанието на народа . Единствено Въжраьдане е тръмписка партия в България . Всички други са за Байданиския режим .
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Килъри Клинтън не успя този път, Епстийн беше самоубит!
139
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ще опъне Дълбоката държава без лубрикант.
138
0
 
8
 
! Отговори
Кенеди преди 1 месец
Навремето на 22 ноември 1963 г при президента Кенеди е същото. Първият куршум само пронизва гърлото му. Но все още не е смъртоносен. Може би Кенеди е имал някакъв шанс да оцелее. Но заради болки в гърба е носел под дрехите пристягащ корсет, който да държи тялото му в изправено положение. Не е било възможно да се наведе и се скрие в колата.
137
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, които вярват, че земята е плоска- няма как да повярват в нищо реалистично. Психиатрите са безсилни.
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Употребен и изхвърлен като ползван кондом!
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
....."and guess what? You've got the wrong guy!" Че Тръмп е грешният човек за президент , е безспорно, но и саморазправата с него, също е грешният начин да бъде отстранен.