Лепнати за асфалта: Екоактивисти блокираха четири германски летища

Климатичният колапс вече е реалност за много хора, казват те
15 авг 2024 13:00, Нели Христова
57
Лепнати за асфалта: Екоактивисти блокираха четири германски летища
Снимка: БГНЕС

Германското летище Кьолн/Бон обяви в четвъртък сутринта, че временно преустановява дейността си след "неоторизирано проникване". От полицията съобщиха, че е изрязана дупка в оградата по периметъра.

Летището е един от най-натоварените пътнически центрове в Германия. По-късно в четвъртък Нюрнберг също потвърди, че спира операциите поради протест.

Климатичните активисти от Letzte Generation или "Последното поколение" се бяха заканили да проведат демонстрации на няколко германски летища тази седмица.

Те споделиха кадри как блокират пистата в Кьолн, както и в Щутгарт. Групата също така твърди, че блокира движението в Берлин.

"Залогът в момента е милиарди човешки животи. Климатичният колапс вече е реалност за много хора", пишат активистите в сайта на социалните медии X. "Все още имаме привилегията да можем да направим нещо по въпроса тук. Моля, присъединете се към OIL KILLS!"

"Последното поколение" е група, създадена през 2021 г. — името е намигване към активистите, които смятат себе си за последното поколение, преди Земята да достигне повратната точка и да се срине при климатичен срив.

В Германия техните протести се съсредоточиха главно върху блокиране на пътища и писти в опит да повлияят на транспортната политика. Те също така искат Германия да подпише международно споразумение за спиране на използването на изкопаеми горива до 2030 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Русия
98% oт ĸитaйcĸитe бaнĸи вече отказват плащанията от Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
:))) преди 3 седмици
Когато хляба стане евтин и почват щуротиите!
47
1
 
6
 
! Отговори
Кари преди 3 седмици
И зелените бяха екоактивисти, но като постигнаха целта си да влязат във властта се оказа, че са обикновени рекетьори, които сега използват политическите си позиции за лични ползи. Да сме живи и здрави и ще видим, че това "последно поколение" е същото като предпоследното.
46
0
 
10
 
! Отговори
лекар преди 3 седмици
Откакто затвориха клиниките за принудително лечение , всички са навън и правят пакости. Нищо ново. Следва отваряне на заведенията и заселването им със новите обитатели със ризи с дълги ръкави. Докато се излекуват. А които не подлежат на лечение се евтаназират.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
какъв отказ от горива бе? тези лентяи ще умрат за три дена от глад и студ ако се откажат от петрола и газта. популациите трябва да бъдат ризетнати до нива от 1600 година. ако толкова искат да спасяват климата да си направят сепуку. няма да липсват и на роднините си.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
43, либерастичните оттреппкки които са налягали на пистите да не мислиш че го знаят това?
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отказът от петрол и газ ще бъде много труден. За целта е нужно пълно преформатиране на икономиката и изграждане на нови концепции и производствени процеси. На практика изцяло нов цивилизационен модел. Хората като се каже петрол и си мислят горива. Но всъщност става въпрос за цивилизационен модел и производствени процеси. Пътища, пластмаси, на практика почти цялата химическа индустрия е базирана на петрол.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Минавайте с валяците отгоре, после след десетина дена ще може да ги изчегъртате по-лесно.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И всичките пристигнали на автомобили, като истински екоактивисти. Но не електро.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, ние ще хапваме пълзащи гадинки а пък онзи плешивия обикаля с мега-яхта по островите.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Груйо МихаловГруйо, Груйо, трябва да четеш повече. За над 20г. е загубена нищожна част от тези гори, виж статистиката. Ако бяха толкова важни, защо никой не залесява саванните и степни райони, с мил. кв. км. Всичко с СО2 е митология, започната от ONA Ръмсфелд, Маршал, Ал Гор, и разбира се Гретичка, почетен д-р на 3 университета...и много друго.
38
0
 
7
 
! Отговори
Активен би-секс преди 3 седмици
Супер! Жалко че не съм бил там, нямаше да имат шанс да ми бягат. Така щях да ги опраша всичките, охааааа!
37
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Ам да пуснат новите им тъмнокожи съграждани, онИ че ги отлЕпят, кой свари и по няколко пъти
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
как пък един път не дойдоха тук да се залепят да видят как добре ще ги посрещнем
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бой с ламшик им е малко. Да ги съдят за тероризъм... защото това е терор срещу пътуващите.
34
0
 
23
 
! Отговори
Новото преди 3 седмици
Тъй наречено Z поколение, де няма връзка с реалността, то шедьоври картини с доматена супа ли не беше, блокади, гей права,ко ли не е. Само бой и еван ги оправя
33
0
 
19
 
! Отговори
Еко ъпсурди на 21 вк преди 3 седмици
Китай,Индия и САЩ причиняват 70% от замърсяването на Планетата. Индия и Китай не са подписали никакви конвенции и мерки, а САЩ ту подписват ту ги отменят и реално не се спазват. А България причинявамного под 0,1% от замърсяването на Планетата , а се е подписала на всичко...
32
0
 
17
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 седмици
До Груйо Михалов Секат с огромни темпове Амазаонската гора за да съдят соя за храна на пилета и прасета в Индо-китай и Африка . Там няма еко-меко раждаемоста е голяма и след 25 години само една държаваа- Нигерия ще е с население по-голямо от населението целия ЕС. Ние тука да ядем буболечки и да караме тесли файда никва...
31
1
 
22
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 седмици
Едно време още в 5 ти клас ни учиха ,че климата на Северното полукалбо се контролира от Гълфстрийма , който се заражда над джунглата на Амазонка в Бразилия. Същата се сече с темпове и полощ колкото една България на година. Със сечта течението Гълфстрийм намалява и лятото е горещо и зимата студено. Толкова за климатичните промени дето ги борят с такси,данъци ,електрички с токсични батерии, перки,панели на плодородна земя , заводи за буболечки и лягане на некви проблемни душици по пътищата.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Терористи. До кога ще ги търпят? Закон за 30 години затвор и да продължават...
29
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Нямат ли си кой да ги не*бе всички тези активисти ...