Защо да ядете тиквички всеки ден?

Тиквичките хидратират тялото
20 авг 2024 18:08, Михаела Лазарова
15
Защо да ядете тиквички всеки ден?
Снимка: Istock

Тиквичките са една от най-полезните храни, които можете да ядете през лятото. Те са сезонен продукт, на който можете да се радвате от май до август, дори до септември. Заслужават специално място в менюто ви, защото са изпълнени с антиоксиданти, фибри и микроелементи, полезни за здравето. Тиквичките са една от най-полезните храни, защото подобряват цялостното здраве и помагат в отслабването. Можете да си приготвите тиквички по различни начини, всичките вкусни и апетитни.

Кои са причините да ядете тиквички всеки ден?

Подобряват функциите на храносмилателната система

Тиквичките са наситени с множество фибри. Те подобряват функциите на червата, стимулират чревните бактерии, ускоряват движенията на дебелото черво, като допринасят за качествено усвояване на хранителните вещества и извеждането на токсините от тялото. В тиквичките се съдържа и много вода, което е допълнителен бонус за храносмилателната система, както и за организма като цяло. Добрата хидратация стимулира работата на храносмилателната система и поддържа стомашно-чревната флора в добра форма.

Тиквичките помагат за контрола на кръвната захар

Тиквичките са много бедни на естествени захари. Този факт в комбинация с изобилието от фибри и вода допринася изключително за контролирането на кръвната захар, намаляването на риска от наднормено тегло, затлъстяване в областта на талията, диабет. Редовната консумация на тиквички поддържа кръвната захар в стабилни нива, като съдейства за превенцията на резки скокове в стойностите ѝ.

Източник: 5 причини да ядете тиквички всеки ден 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Здраве
Как да се справите с глада за сладко
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Зимата тиквички преди 3 седмици
от къде?! Тиквичката е лятно ядене.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аааааа, не!
11
0
 
1
 
! Отговори
Защото преди 3 седмици
Защото не можем, вече ни запълни менюто със жълто-оранжеви, зелено-кафяви храни, йогурти със сено, отвари и бъркочи, не можем да поберем толкова. Ако се лишим от нещо ще се гътнем, свикнахме. Хайде поне заглавията да са по-убрани.
10
0
 
3
 
! Отговори
12345 преди 3 седмици
Ям ги за закуска, за обед , следобедна закуска и вечер ми ги застройват със сметана
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има ли нещо, което според преводачко-авторката, което не е полезно? Освен истинската храна - месо. Аман от тревопасни.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Това е за депутати - Представяте ли си колко им е тежък живота на тез депутати, тежки трапези, тежки куроти, джипове, яхти, къщи, еврофондове......добре поне, че не работят, че ако и работеха, нямаше да понесат тежстта. Не е лошо на една тиквеничкова диета да ги турят.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отново безсмислена статия. Единствените тиквички ставащи за ядене са пържените, но те не са от най-полезните неща, другото е между безвкусен талаш или каша. Същото ще стане с всеки безвкусен зеленчук и овкусим. Кой може да яде едно и също нещо всеки ден? И защо?
6
0
 
6
 
! Отговори
Това е за депутати преди 3 седмици
Препоръчайте го на парламента, за депутатите да ядът тиквички, че големи тумбаци са отпрали от тежки софри по тежки курорти с тежки джипове от тежки еврофондове.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защото са отвратителни с лигав вкус и гарантирано клечене в тоалетната
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
имаме240 тикви мухлясали - време е да ги изхвърлим
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голямата тиква пак ще доминира след 20 октомври.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 1 и 2 Има огромна рзлика между тиквичка и тиква. По принцип ям всичко. Тиквичките оваляни с брашно и топнати в нагорещеното олио и след това потопени в кисело мляко с чесън ги обожавам. Мога да преям с тях. Печената тиква обаче не ми е на сърце. Резервиран съм към нея. Така че не бъркайте двата щата! :)))
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тиквичките преминаха чакаме вече големите тикви :)))