Тотална забрана в Гърция да се работи на открито по обед

В понеделник Акрополът бил отворен при 50 градуса
16 юли 2024 11:56, Петър Бойчев
10
Тотална забрана в Гърция да се работи на открито по обед
Снимка БГНЕС

Да се затворят спешно всички археологически музеи от 12 на обяд до 17 часа, настояват лекари и депутати в съседна Гърция.

Вчера въпреки забраната за работа в тези часове Акрополът в Атина беше отворен за посещение, като температурата на слънце премина 50 градуса и по чудо няма жертви, казаха от дежурния лекарски екип, предаде БНР.

Властите предупреждават и днес, че в сила е забрана за работа на открито по обед, спират всички фирми за доставки на хранителни стоки по домовете. Забраниха дори на сервитьорите на плажните заведения да обслужват клиенти до 17 часа.

Екипи на министерството на труда извършват проверки, налагат много високи глоби на работодатели и отнема лицензи на заведения. Автобуси без климатик не се движат.

По информация от Гражданска защита частично е овладян пожарът на остров Крит, но все още не се допуска връщане на туристи, които бяха евакуирани вчера. За денонощие  възникнаха 37 пожара.

Днес също рискът от пожари е висок за цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 1 месец
Екипи на министерството на труда извършват проверки, налагат много високи глоби на работодатели.. А ЗА ТИЯ ЕКИПИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НЯМА ЛИ ДА ГИ УДАРИ 50 ГРАДУСА В ГЛАВАТА ТЯХ КОЙ ЩЕ ГИ ГЛОБИ КАТО ПИШАТ ГЛОБИ ПРЕЗ ЧАСОВЕТЕ НА ЗАБРАНАТА.. ама че нахални и лакомни гърци...
9
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора работим от вкъщи. Вече бачкерите по улиците какво правите не ни интересува. Въпрос на избор е и е елементарно. Вие сте слугинаж на средната класа. Средната класа я няма около вас, работи от вкъщи. Няма смисъл да работите.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Македония още миналата седмица парламента гласува работно време до 11:30 часа сутринта. Само ние имаме управляващи,които мислят само за себе си и тези,които им плащат,а не за хората! Там има и забрана за влизане в гората!
7
2
 
2
 
! Отговори
Изостават гърците преди 1 месец
В Черна Гора въобще е забранено да се работи.
6
2
 
7
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Хе-хе. Те византийците ако работеха, немаше ЕС да ги спасява през 10 г от фалит. Хубавото е, че вече да се работи/при определени условия/ е незаконно. Скоро и цялата работа ще е незаконна, само заведенията ще работят, но с персонал българи и пакистанци.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забрана не е нужна. Не съм видял каракачанин да работи и без забрана.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е видяхте тази тотална забрана? Вие не разбрахте ли, че хората сега пътуват много, пък за Гърция през ден.Така че не пишете каквото ви падне, само за да пишете нещо!
3
2
 
12
 
! Отговори
Свикнали са преди 1 месец
Те не са по работата и не по обед.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекалено много навапцани са почнали да дават фира и са се присетили да ги пазят принудително..
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сиеста фиеста