ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята очакват да съберат около 500 учредители
23 мар 2010 07:38,
387
ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята Али и Юзеир Юзеирови ще създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

А стартът на начинанието ще бъде даден с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен.

Али Юзеиров твърди пред в. “Труд” как и през ум не му минало, че учредяването съвпада с християнския празник.

По-скоро нарочно искали създаването да е в петъчен ден, защото тогава традиционно е голямата мюсюлманска молитва.

Братята очакват да се съберат около 500 учредители на Обединението за толерантност, морал и алтернативен напредък.

„Точно тези стойностни неща трябва да се разчитат в съкращението ОТОМАН”, твърди Юзеиров.

В учредителната декларация на ОТОМАН се казва:

"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".

Още по темата
Брататя Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През ноември те се опитаха да регистрират партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
3
 
5
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
Ostavetigi fesoveteve ei hora izmislete nesto polezno za BG .
319
2
 
4
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
Kiko i tisi sas 200evro zaplatka samo lopas naprazno.
318
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До Кара Ибрахим - не си присвоявай име, което е на българин и създадено за нараненото сърце и душа на България от друг българин. И ако е вярно това, което пише Силвия, "опасността" да си или да станеш българин е голяма. Не искаме да си българин, смени си името - например Ататюрк, обаче и той е с български произход. Измисли нещо турско, може Азис.
317
1
 
3
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
JALKISMI KIKO KIKO PET PARI NE STRUVAME.
316
1
 
6
 
! Отговори
kiko преди 14 години
Оооо "кара ибрахимчооо", ти още ли си тука мойто момче.Пак мълчиш по въпроса дето щеше да ставаш "политически бежанец" В Турция бе "МОМЧИТО".Май наистина не ти стиска ааа?Тръгвай де , какво чакаш? Тук никой не те спира.Само,че И ТАМ НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА.Затова ти е неудобно и избягваш да приказваш на тази тема дето сам я почна и после ЗАМЪЛЧА.Разбрах що за "човечец" си мойто момче.На приказки силееен-силееен, но инъче си една МИШКА, която търси изява.Отивай там и бъди рахат . Що седиш тук
315
4
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Хайде момчета и по-полека.Оставете ги тези братя Юзеирови.Гледайте си бизнеса и да има хляб за всички.Днес.бг като пуснат темичка за турците,а те няма да закъснеят,пак ще си почешем езиците.
314
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Приятно е да се говори със хора като теб.
313
1
 
2
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
Tuka samo rikoseti utaiki skapani.
312
1
 
10
 
! Отговори
Силвия преди 14 години
до Кара Ибрахим Не си *** човек. Не знам колко си атеист, но трябва да те е страх. Нали знаеш, че когато човек се нарича на някого, взема съдбата му. Твоя герой е българин, насилствено отнет от семейството, човек ,който завършва пътя си неразбран, мразен и забравен. Потънал до лакти в кръвта на баща си, брат си и народа си. Аз на твое място не бих се нарекла така. Справка "Време разделно". Сигурна съм че си чел.
311
1
 
3
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
ei alik nemisa pravi na turcin kajimi na turski kake pinseta.
310
0
 
10
 
! Отговори
някой преди 14 години
Бе що им обръщате внимание на тия лудите бе??? Досега никому неизвестни, сега цяла България говори за тях!Ми аз ако поискам да ме знаят всички, мога да измисля например движение ТАЛИБАН, което означава:Творческа Асоциация на Любителите Историци към Българската Академия на Науките, с цел да докаже азиатския произход на прабългарите!Е, всички ли сте такива лапнишарани че да налапате веднага въдицата???
309
2
 
4
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
При мене няма такова нещо.Приемам всеки човек,такъв какъвто е.Никога не съм мислил за българите така.Имам приятели и врагове българи,а също и турци.Човека е човек,независимо от каква народност е,а *** си е ***.Във форума просто дразня псевдопатриотите.
308
1
 
6
 
! Отговори
А Велики преди 14 години
Новата политическа партия, която Аз А...н Велики ще ретистрирам, се казва КУБРАТ Корави Убийствени Българи Разгонват Атите Турски!!!!!!!!!!!
307
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никога не бих си и помислил да ти вменявам вина за нещо, извършено от прапрадядо ти и приятелите ми мюсюлмани ще го потвърдят НО когато си говорят българин и турчин, отзад винаги дреме нещо, той знае - "държали сме ги 500 г. под робство" и аз знам - "държали са ни 500 г. под робство". На това му се вика родова памет приятелю. Миналото си е минало - погребано, но не и забравено. Но можеш да си сигурен че нямам нищо против теб. Даже ми е приятно да си говорим.
306
0
 
2
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
ispancite ni vikat nevernici na posledno mastosmi kato ikonomika digaite na fesovete menzisa smatki skapani .
305
0
 
5
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Битите-бити,измъчените-измъчени.Каква е моята вина,че моят прапрадядо е изнасилил или заколил твоята прапрабаба.Такива са били времената.Ние сега ще продължим делото им или ще седнем и ще си правим държавицата?Но да ми натяквате всеки ден и да и да ме карате да се чувствам виновен за неща,за които не съм отговорен-няма да стане.
304
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хмммм, доводите ти започват да стават хлъзгави, щом взе да говориш за многолика истина. Както казах долу, истината е една, но не всеки може да прозре в нея.
303
0
 
3
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Iskam da te popitam i o6te ne6to-moje i osnovnata cel na Osmanskata imperiq da ne e bila da ni smenq vqrata s musulmanska.Oba4e vse pak ne misli6 li,4e ako bqha uspeli da ni obarnat v tqhnata vqra,nqma6e kakto se kazva da badem varzani zaedno s vas za edno vaje?Nqma6e li da badem va6i verni sauznici,vmesto nepokorna raq,koqto neprekasnato se vdiga na bunt?
302
0
 
5
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Ника ми е само за да ядосвам псевдопатриотите.Иначе съм почти атеист.Смешно е да се гледа с очите на съвременен човек миналото.Цялата история на човечеството е низ от кървави събития и на едните и на другите.Хората са еднакви,независимо как изглеждат-по-силният винаги се налага над по-слабия.И сега е така,само че средствата са по-различни.
301
1
 
7
 
! Отговори
Войвода преди 14 години
Правете, правете опити за създаване на етническо напрежение в мойта държава - ВМРОто пак ще ви чака на тая ваша петъчна молитва ли е, кво ли е там. Доган трябва да се научи че с номерата му да отвлича хорското внимание от хонорарите дето е взимал за 'Цонков Камък" вече не минават, и че никога няма да го допуснем пак във властта.А миризливите му спомощници 1 по 1 ще ги изритат от службиците им.България за българите и мохамеданите,които милеят за нея - не на източващите я ***.