ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята очакват да съберат около 500 учредители
23 мар 2010 07:38,
387
ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята Али и Юзеир Юзеирови ще създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

А стартът на начинанието ще бъде даден с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен.

Али Юзеиров твърди пред в. “Труд” как и през ум не му минало, че учредяването съвпада с християнския празник.

По-скоро нарочно искали създаването да е в петъчен ден, защото тогава традиционно е голямата мюсюлманска молитва.

Братята очакват да се съберат около 500 учредители на Обединението за толерантност, морал и алтернативен напредък.

„Точно тези стойностни неща трябва да се разчитат в съкращението ОТОМАН”, твърди Юзеиров.

В учредителната декларация на ОТОМАН се казва:

"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".

Още по темата
Брататя Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През ноември те се опитаха да регистрират партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Истината е винаги една приятелю, за теб може да е завладяването на Истанбул, за мен - падането на Константинопол, но истината е една - много много избити мъже жени и деца, това е истината, другото са няк`ви отвлечени понятия.
299
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А сега според мен е време да си поговорим и за кюрдите :))))))))
298
0
 
2
 
! Отговори
а преди 14 години
Трябва да им се обръща внимание, защото една голяма част от населението тъне в адска простотия и оскотяване и търси точно такива "лидери" за да се провлачи след тях и вместо да работи за общото благо на народа и държавата да прекара живота си в дупене и омраза към българите.
297
0
 
4
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Истината е многолика,зависи от коя страна гледаш.За християните е падането на Константинопол,а за турците завладяването на Истанбул.Същото е и с Орхан Памук.Когато прави добро на едни,за което му дават награда,прави лошо на други,нормално е да получи порицание.А ти като наблюдател,зависи с какви очи гледаш и какво искаш да видиш.
296
2
 
2
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
Samo digate retinga na fesovete da va *** v alicite .
295
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ние българите може да сме всякакви, държавата ни може да е разграден двор, но тук свободния човек може да каже каквото мисли, тук МОЖЕШ ДА ИМАШ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ, което личи и от голословните ти излияния. В Турция кажеш ли нещо различно - отиваш в затвора, опиташ ли се да мислиш като свободен човек, няк`ви "ислямистчета" бързат да ти лепнат смъртна присъда. И това е разликата между България и Турция - ТУК ЖИВЕЕМ СВОБОДНИ ХОРА, там живее стадо, нарочно недопускано до образование.
294
0
 
6
 
! Отговори
Айде стига преди 14 години
Стига сте им давали трибуна на тези смешници!!!Стига манипулации и нагнетяване!!!Няма ли по-интересни и актуални теми!!!Все една работническо дело - все някой ни напада и заплашва...
293
0
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Kara Ibrahime,za mnogo ne6ta si prav.Deistvitelno nqma humanna imperiq.Prosto horata se vliqqt ot 4uvstva,a ne ot fakti.Ina4e koqto i imperiq da vzemem-vse krav i jestokost.Neka vseki vidi kakvo sa pravili rimlqni,mongoli,huni,vikingi i mn.dr.Sled kato si zapoznal,kaji pone,ako celta ne e bila da ni napravqt musulmani,kakva e bila?I o6te ne6to-predpolagam si se napisal s takav nick,za da provokira6 nqkoi ot 4itatelite,nali?Otnosno vqrata ti-ne vqrvam da si ateist.
292
2
 
7
 
! Отговори
а преди 14 години
През Балкана може и да не е минал турчин,но от където е минал и Балкан не е останал. Та на "алтернативния напредък" дето го мечатят тези маймуни трябва държава да сложи край. На който не му харесва в България да напуска.
291
0
 
4
 
! Отговори
хищник преди 14 години
Остави го , него му е кеф да е наопаки, така се смята за нещо повече от останалата сбирщина говореща мръвка.
290
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти може и да познаваш, но светът не. А ако ще си говорим за причини и следствие, може би трябва да споменем ЧЕРНА КНИГА, макар и да знам че никога няма да я прочетеш. Орхан Памук просто каза истината, а във вашия случай тя много боли, също както истината за арменците. В Турция всеки има шанс с изключение на истината така ли е?P.S. Да не би Орхан Памук и на теб да ти е болна тема, гледам че говориш с нежелание за него? :)))))
289
1
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
доКара ИбрахимЧета ,и невярвам до каква заблуда може да стигне един Българин като теб.*** е родена в България бре дядо ти баба ти ,и неговия дядо какъв Турчин си ти ве кратуно празна!
288
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мдаа, типично османско(ще рече изостанало с 200 г.) мислене. Има едно нещо, викат му прогрес. Ататюрк знаеше какво е това и ако не беше избил два милиона арменци може би щях да го уважавам. В Турция интелектуалците са затворници, а прогресивно мислещите са военнопрестъпници - щеше да е тъжно, ако не беше весело :))). И един интересен факт, знаеш ли че и в разгара на османското робство, през Балкана турчин на кон не е можел да мине(знам че знаеш, но си мълчиш).Не се гаси туй що не гасне приятелю
287
3
 
4
 
! Отговори
Sasha преди 14 години
Turcite pari imat na oman nie balgarite iza osaf ne stavame .
286
1
 
5
 
! Отговори
мисъл преди 14 години
Нека да е на Разпети петък, Господ гледа, бави, но не забравя!И отсъжда.В тази нощ много християнски свещи ще горят.
285
0
 
4
 
! Отговори
kiko преди 14 години
Оооо "кара ибрахимчооо", още ли си тука мойто момче.Нищо не каза по въпроса дето щеше да ставаш политически бежанец В Турция бе "МОМЧИТО".Май наистина не ти стиска ааа?Тръгвай де , какво чакаш? Тук никой не те спира.Само,че и там никой не те иска.Затова ти е неудобно и избягваш да приказваш на тази тема дето сам я почна и после замълча.Отивай там и бъди рахат . що седиш тука?
284
1
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Не съм чувал в България да има Нобелов лауреат,но това е друга тема.Аз познавам поне десетина турски творци,които заслужават повече от Орхан Памук тази награда.Но я получи именно той и всеки в Турция знае защо.Но ти естествено няма откъде да знаеш тези неща.Важното е да говориш,няма значение какво.
283
1
 
4
 
! Отговори
стига глупости преди 14 години
Абе стига сте ги отразявали тези Юзеирови. На всички им стана ясно, че някой им плаща да провокират. Те са като ОМО илинден - 5 човека на кръст и никой нормален човек в страната не ги подкрепя. Само че като им давате гласност работите за тяхната кауза, чиято и да е тя впрочем, защото не е тяхна със сигурност. Точно тоя тип на снимката има толкова общо в Османската имеприя, колкото аз с тракийския крал Севт III. Смешници!
282
0
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Хехе,ние нарочно винаги държим да има неграмотно население,което да бачка без да мрънка.Иначе,ако станат всички начетени като българите,почват да философстват и да мързелуват и глей накъде заминава държавицата.Затова всеки юрдек да си знае гьолчето и да не надига глава.
281
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Турция има един нобелов лауреат - Орхан Памук и той не може да си покаже носа навън, понеже поне 5 пишман ислямистки организации са го осъдили на смърт, ето така се отнася Турция към достойните си чеда :)))))))))