Поискаха постоянен арест за Николай Цонев

Прокуратурата поиска най-тежката мярка и за съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов
3 апр 2010 17:35,
91
Поискаха постоянен арест за Николай Цонев
Снимка: МВР

Прокуратурата поиска постоянен арест за Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов, съобщи БТА.

Тримата бяха задържани в четвъртък по обвинение за даване на подкуп на следовател.

Според разследващите бившият военен министър е предложил подкупа, чрез посредничеството на съдията от Софийския градски съд (СГС)  Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.

Целта била да се потули разследване срещу Николай Цонев за неизгодна сделка за изграждане на оптичен кабел, така че делото срещу него да не влезе в съда.

Още по темата

В четвъртък само трима съдии от наказателното отделение на СГС не си направиха отвод по делото.

Всички останали, включително и председателят на съда Георги Колев, се отказаха да гледат мярката още преди прокуратурата да е внесла искането, тъй като са колеги със съдия Сантиров.

Очаква се чрез жребий между останалите трима съдии да бъде определено кой ще гледа мярката за неотклонение на Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.

Защитата на обвиняемите пък коментира, че обмисля да заведе жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, заради начина по който са осъществени арестите и репликите, които са отправяни към задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 14 години
Освен това не се знае дали бате Бойко се е "накрал" достатъчно за да се лиши от тая благинка. Все пак кражбата е къде къде по лесна от конкуренцията в реалната икономика. Ще видим. Искрено се надявам най-сетне на желаната промяна.
84
0
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 14 години
Обаче кой да забрани кражбата като крадците управляват държавата. Така им е по-лесно - да крадът вместо да развиат реалната икономика. Ако бате Бойко успее да ги стресне и забрани кражбата само тогава родните капиталисти ще вземат да развиват икономиката за да имат печалби наместо крадени пари. Само това е пътя по-който можем да се оправим. Обаче дали Бойко е готов на това? Щото крадците нищо чудно да го отстрелят.
83
0
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 14 години
През социализма всички бяхме бедни. После дойде капитализма в който както е известно има капиталисти - тоест хора с много пари дето са собственици на средствата за производство. И сега как от тоя беден народ да се пръкнат богати капиталисти. Има само един начин - като се разреши официално кражбата. Та това бе същността на прехода. Е разрешена бе не за всички а само за някой. Сега вече си имаме капиталисти (крадци) - даже повече отколкото ни трябват и е време кражбата пак да се забрани.
82
1
 
1
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Бая клетва даде да спазва законите пууууууууууууууу не го е срам
81
1
 
1
 
! Отговори
запознат преди 14 години
Тези твърдения могат да се изнасят само от лице които няма абсолютно никаква представа от НПК и юридически факт който обуславя прилагането на различни физически въздействия върху задържаното лице. Въпреки, че едно лице ще бъде задържано са налице строго регламентирани изисквания за действията на задържащите. Кого задържаха, Осама Бен Ладен ли? Какви данни имаха, че лицето ще е въоръжено и ще окаже съпротива за да действат по този начин? Нека да ги огласят публично, ако има въобще такива данни.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tozi Conev ne zaslujava zatvor,toi zaslujava bavna i machitelna smart
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цонев, Масларкатада се готви Румен Овчароведин по един, не се натискайте, белезници има за всички
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Работа има !Това го казват тези които реваха пред народния театър за да си запазят привилегийте и да не плащат ЗО която плащат 168 хил безработни по дани на НАП .защо не си намерят друга работа и да дадът възможност и на други .
77
1
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 14 години
От две години търсиш работа???!!! Работа има,стига да искаш да работиш!Ако търсиш нещо специално може и 10 години да търсиш.Който иска - намира!
76
1
 
7
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
Цонев е пътник.Да се готви Масларката.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви 20 дена бе пич. Аз от две години си търся. КЪДЕ ЛИ НЕ ?Връзки явно трябват. А на Цонев мястото му е в дранголника
74
4
 
2
 
! Отговори
Al преди 14 години
Обикновено безработните не стоят по новинарските сайтове и не пишат сърцераздирателни коментари, а си търсят работа!!!Върнете Цонев заради безработния номер 61, за да може да вързва двата края и да си позволи нет... Човече.
73
6
 
3
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Няма смисъл да спориш със такива селяци писнаха ми вече. А оня дето разправя че оставаката му е вечно във джоба да вземе най накрая да я хвърли и да се отървем от него и селяците веднъж за винаги.
72
5
 
3
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Съжалявам че живея във БГ и такива *** като теб ни натресоха ченгеджий и мутри да ни управляват.Няма да се учудя ако след някоя друга седмица въведат всички комунстически похвати за деморализиране, но така като ви гледам нямате нужда от такива активни мероприятия стига ви само екшъна по TV па може да си махате хляб чесън и сол.ДАЙ на простия зрелища и го отсави на фотосинтеза.
71
3
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
спокооооиноооо пак фразата ще бъде .. /ама ние ги хващаме те ги пускат/ ....кои те бе вишите садии бившите ти колеги от цк на БКП Боико толкова сте прозра4ни ве4е с тоя 65 годишен режим 4е напрао се смеят хората:)само шепа слепи гласуват 2 милиона от които милион помаци *** и тюрки и 1 милион пенсионери това ли е ка4есвения материал Боико а другите 5 милиона не гласуват мн ясно и са били нека4ествен материал защо щот те сабуждат и виждат 4е няма смисал да с гласува отново БКП пе4ели изборите
70
3
 
6
 
! Отговори
Антон преди 14 години
А пък по конкретната статия. Какви права са им нарушени на тия престъпници ? Ама нали Българите сме "най-демократичния" народ ще съдим държавата за обида на престъпник. ХА ХА ХА! Ако знаете по другите държави как им влизат в къщите спец частите и за какво крещене става дума. Тия тримата и Дънката трябва да са доволни, е изобщо са им дали думата, защото в Америка например ако си много забавен и приказлив по време на този арест ще ти затворят устата с приклада на пушката.
69
0
 
8
 
! Отговори
Антон преди 14 години
До Светльо.Да прав си не е кражба, а злоупотреба с държавни(по-точно народни) пари за облагодетелстване на частно лице - дали е Цонев или друг няма никакво значение. И не мога да разбера какво постоянно я спрягате ти и другите "информирани" Цветелина и СИБанк. Жената има дълго комунистическо минало, доста капитал покрай бившия си мъж, нормално е да иска да придобива все повече. Или според теб никой нищо не трябва да придобива в тази държава, за да не му викаме че е крадец така ли ?
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кяра го търси от тук на сетне.Щото при Цонев си бил част от мафията без да разбереш....
67
1
 
7
 
! Отговори
Рони преди 14 години
Светльо, ти си много ***, та чак тъпоъгълен.Цонев е сключил договора като министър с държавни пари, т.е. с парите на данъкоплатците.А СИБанк е частна банка и Цветелинка не е министър, а частен предприемач.Ама си прекалено *** за да схванеш май.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А като не е кражба,защо подкупват?