Роми и гейове - нежелани за работа в BG

Младежи и възрастни хора не са предпочитани за служители
Обновена: 13 яну 2012 21:06 | 13 яну 2012 21:06,
220
Роми и гейове - нежелани за работа в BG
Снимка: архив, Булфото

80% от хората смятат, че на пазара на труда у нас няма равни възможности. Това сочат резултатите от проучване за достъпа до трудовия пазар, обяви на пресконференция в социалното министерство Боян Захариев, програмен директор на Институт "Отворено общество".

Проучването е направено сред 1000 респонденти от страната през миналата година и е част от проекта "Равенството - път към прогрес".

Според 80% от запитаните физическите увреждания затрудняват намирането на работа. Според 40 на сто от запитаните сексуалната ориентация е пречка, почти 60% са на мнение, че проблем е етническата принадлежност.

Ако имаха магазин, 32% от хората не биха наели на работа роми, 25,5 на сто - хомосексуалисти, 17,9 - бременни жени, а 11,4 на сто -  хора с физическо увреждане.

Само 23% от анкетираните биха се съгласили да имат ръководител от ромски произход. 10% от запитаните биха се съгласили те или децата им да сключат брак с човек от ромски произход.

36% от запитаните са на мнение, че полът създава условия за неравен достъп до пазара на труда. 

"Дискриминирани са по-уязвимите - жените, макар да не е съвсем сигурно, че всички респонденти са имали предвид именно слабия пол", коментира Захариев.

Най-трудно работа си намират хората в предпенсионна възраст, младите хора на възраст 15-18 години също не са предпочитани за служители.

Резултатите от изследването показват още, че в ролята си на работодател хората биха наемали най-често момичета между 18 и 25 години.

Населението ни продължава да остарява, стана ясно още на пресконференцията.

По данни на НСИ делът на населението на възраст над 65 години се е увеличил от 16.8% през 2001г. на 18.5% през 2011г. В същото време през 2001 г. лицата под 15-годишна възраст са били 15.3% от населението в страната, докато през 2011 г. техният дял намалява на 13.2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
10
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Явно имаш много къса памет - или ти липсват познания по история - то и преди 1878 нямаше България 500 години.
86
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Де да бяха само те добре ще е! Ами ние младите какво да правите да събираме *** ли бе Бойко
85
6
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
125Колко милиона умряха в двете световни войни поради стремежа на германия да завладее руските ресурси?
84
5
 
18
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
Чудя се има ли зло, което да не идва от евреин или зад него да не седи евреин.Верно е че има и нормални евреи, до колкото евреин може да е нормален, но са малко.За несъгластните с сатанизма на световното еврейство се е погрижил Хитлер.Бас ловя че тия са били с предимство за концлагерите и разстрелите.А тези , които подръжават на злодействата на евреите са по-гадни и от тях.Особено са разпространени тези злодейства в духовната сфера.Това : комунисти, нихилисти, анархисти, скинари, модернисти и атеисти все са им слуги - без даже да го осъзнават
83
0
 
6
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Какво си захапахте за евреите?Това е религия,не народ!Златния телец е техния бог!Не съм анти семит!Юдеи и Палестинци са семитски народ!Всички осанали са хибри!
82
4
 
15
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово.- Бенджамин Франклин, (XVIII в.) американски учен
81
7
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Тъпотии казвани от *** хора - в стила на тъпотиите казвани от днешните *** хора за химическото оръжие на садам, кафади и т.н.
80
5
 
13
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
"Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота. Любен Каравелов
79
8
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
115 Ти нормален ли си - сериозно питам - нормален ли си ?Англия - 1/3 от познатия свят е бил под английско робство Германия - имаше няколко пъти желание да владее света - като милиони бяха избитифранция - до преди 20-на години имаше колонии в африка от които крадеше - скоро нападна и либия испания - всеки знае за избитите хора в южна америка и за хилядите тонове откраднати скъпоценности китай, русия, сащ, турция - всеки знае делата им - да продължавам ли? Те по-малко зло ли са направили от евреите?
78
3
 
8
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
Христо Ботев и Любен Каравелов често пишат за великите юдейски царе на капитала, които са извор на злото в света. Ботевите и Каравеловите издания (Свобода, Независимост, Знаме) бичуват обрезаните и необрезани еврейски екселенсии, израилските барони и великите царе юдейски на капиталът, Ротшилдите и барон Хирш и чафутските вестници" Нойе Фрайе Прессе и Пестер Лойд, които пеят възторжени оди за султана. Посочват че тези чафутски вестници имат свои дописници и сред българските евреи.
77
3
 
15
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
Виктор Юго:"Към евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са достойни за презрение."
76
5
 
12
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
Нищо лично срещу Ромите и г*йовете....но мноу мразим *** и ******аЗите ;)
75
2
 
10
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
Мария Терезия, австрийска императрица, 18 в.: "Аз не познавам по-страшна чума за държавата от еврейското племе."
74
3
 
4
 
! Отговори
наръчник преди 12 години
Като наемеш *** на работа в рамките на първият работен ден му показваш кой командва във фирмата,защото в противен случай те е окрал и после се оплакваш като работодател на арменският поп.После докато е нает на трудов договор редовно разглеждате заедно стоматологични каталози,най-вече на фасети и винаги избирате по-здравите разбира се,щом се отнася до здравето на служителя.И така работите щастливи в симбиоза дълго време.
73
4
 
9
 
! Отговори
to tomas преди 12 години
Никога Слънцето не е огрявало народ по-кръвожаден и отмъстителен, който да лелее идеята за унищожение и задушаване на всички друговерци. Те душат и унищожават останалото население и на това основание се считат за богоизбран народ. - Мартин Лутер, църковен реформатор протестант.По скоро дявола може да се насочи по пътя на добродетелите, отколкото евреин. - Мартин Лутер.
72
5
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
111Явно продължаваш с тъпотиите - не видях нищо конкретно за вината на евреите?
71
8
 
6
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
"32% от хората не биха наели на работа роми"ХАХААААА - ПОСЛЕ В БГ НЯМАЛО КСЕНОФОБИЯ !!! И *** САМИ СИ БИЛИ ВИНОВНИ !!! ТОРМОЗИТЕ *** НО ЩЕ ПЛАЩАТЕ КСЕНОФОБИ - ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВАС ГЛЕДАТ КАТО *** И ЩЕ СТЕ МИЗЕРНИЦИ НОМ.1 ВЕЧНО !!!
70
3
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
те щото французите не са способни на зло - никак.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to tomas правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления! император Наполеон Бонапарт, (из негова реч в Сената през 1806 г.)
68
3
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
107Кой беше ти, че ще определяш, чие съществуване е нужно или не?Говориш за интриги - кои интриги???